PUZ-ul pentru un bloc de șase etaje în Faleză Nord, „pus la pământ“ de Curtea de Apel Constanța! Inițiatorii PUZ cer revizuirea cazului
PUZ-ul pentru un bloc de șase etaje în Faleză Nord, „pus la pământ“ de Curtea de Apel Constanța! Inițiatorii
16 Oct, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1300
Marime text
- În primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal, a admis cererea de anulare a HCL ce revoca PUZ-ul.
- Curtea de Apel Constanța, în completul C1Recurs, format din magistrații Claudiu Răpeanu (vicepreședintele Curții), Francisc Nemeth (președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal) și Alexandru Ionuț Burtescu (membru ales în Adunarea Generală a Judecătorilor) au admis recursul consilierilor locali.
- Dosarul care vizează cererea de revizuire are indicativul 595/36/2023 și va fi analizat de Curtea de Apel Constanța la data de 11 decembrie 2023.
- Cazul se află în atenția completului C3 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal, format din magistrații Andreea Bianca Andruș, Elisabeta Crihană și Maria Timoașcă.
Instanța a decis definitiv să admită recursul Consiliului Local Constanța împotriva hotărârii Tribunalului care anula HCL ce „desființa“ PUZ-ul.
Acum, inițiatorii PUZ-ului s-au adresat Curții de Apel cu o cerere de revizuire a cazului.
Miza procesului este aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Bulevardul Mamaia, strada Renașterii și strada Patriei, inițiator Ștefan Stere.
Prin HCL Constanța nr. 365/2020 PUZ-ul pentru imobilul cu șase etaje a fost aprobat, dar consilierii locali au adoptat ulterior HCL 279/31.08.2021 ce revoca hotărârea de consiliu adoptată cu un an înainte.
Potrivit HCL 365/2020, PUZ-ul vizează teritoriul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia, Strada Renașterii și Plaja Mării Negre.
După ce Consiliul Local Constanța și-a revocat propria hotărâre, inițiatorii PUZ, Ștefan Stere și Ștefan Sultana, s-au adresat Tribunalului Constanța, unde au atacat HCL 279/2021 (dosar 8869/118/2021).
În primă instanță, Tribunalul Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan, președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal, a admis cererea de anulare a HCL ce revoca PUZ-ul.
Ulterior, însă, Curtea de Apel Constanța, în completul C1Recurs, format din magistrații Claudiu Răpeanu (vicepreședintele Curții), Francisc Nemeth (președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal) și Alexandru Ionuț Burtescu (membru ales în Adunarea Generală a Judecătorilor) au admis recursul consilierilor locali.
Curtea de Apel a casat decizia Tribunalului și, în rejudecare, a dispus respingerea acțiunii deschise de Ștefan Stere și Ștefan Sultana.
În Hotărârea 411/2023 a Curții de Apel, judecătorii au arătat, printre altele, că „în condițiile în care PUZ-ul aprobat prin HCLM Constanța nr.365/21.09.2020 nu a stat la baza decât a emiterii unui CU care nu naște nici un drept ci doar reprezintă o sumă de informații, revocarea acestui act administrativ cu caracter normativ nu a intrat în conflict cu principiul securității circuitului civil“.
Decizia Curții a fost definitivă, dar acum Ștefan Stere și Ștefan Sultana au cerut revizuirea cazului.
Dosarul care vizează cererea de revizuire are indicativul 595/36/2023 și va fi analizat de Curtea de Apel Constanța la data de 11 decembrie 2023.
Cazul se află în atenția completului C3 Recurs al Secției de Contencios administrativ și fiscal, format din magistrații Andreea Bianca Andruș, Elisabeta Crihană și Maria Timoașcă.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, PUZ-ul ce reprezintă miza procesului vizează un teren de peste 1.300 de metri pătrați, pe care se intenționează ridicarea unui bloc cu șase etaje, intenții ce i-au nemulțumit pe vecinii viitorului imobil.
Potrivit HCL 365/2020, PUZ-ul vizează teritoriul delimitat de strada Patriei, Bulevardul Mamaia, Strada Renașterii și Plaja Mării Negre.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Retrocedări Constanța
Peste 45.000 de euro, în puncte-despăgubire, pentru un teren în Faleză Nord! (MINUTA)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii