Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi transferate la Curte (DOCUMENT)
Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța, în 2023! Două posturi de judecător ar putea fi
25 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1160
Marime text
- În Secțiunea Document poate fi consultat Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța în anul 2023.
Informația este cuprinsă în Raportul complet al activității instanței în anul 2023, dezbătut în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor Curții din 12 martie 2024, la discuții fiind prezenți și membrii Consiliului Superior al Magistraturii jud. Ramona Grațiela Milu și jud. Gheorghe Liviu Odagiu.
Conform datelor cuprinse în raportul Curții de Apel, în anul 2023, instanța a fost învestită cu un număr total de 9.651 de cauze, dintre care 2.989 au fost preluate din 2022, iar 6.662 de dosare au fost nou înregistrate, fiind astfel constatată o scădere față de anul precedent cu 1.104 dosare (10,26%).
Din cele 9.651 de dosare, au fost soluționate și redactate, în 2023, nu mai puțin de 7.122 de dosare, iar numărul dosarelor nesoluționate la sfârșitul anului 2023 este de 2.529 de dosare, dintre care 201 erau suspendate.
Cifrele arată astfel o scădere față de 2022, când se aflau în stoc 2.971 de dosare, dintre care 218 erau suspendate.
Scăderea stocului final de dosare a fost dată în principal de numărul mare al cauzelor soluționate, se arată în rarport, dar și de tendința de scădere a cauzelor nou înregistrate.
Curtea de Apel Constanța se situează astfel pe locul 3 pe țară, peste media națională, din punct de vedere al ratei de soluționare.
În continuare, se mai precizează în raportul Curții că, în 2023, instanța s-a situat pe locul 7 între curțile de apel, raportat la volumul efectiv de activitate, față de locul 6 în 2022.
„Raportat la operativitatea soluționării cauzelor – se constată că în anul 2023 instanța Curtea de Apel Constanța se situează pe loul 3 la nivel național, peste media națională, deși media posturilor efectiv ocupate a fost de 38,8 corespunzător unui procent de ocupare de 90,23% din posturile aflate în schema de personal. De asemenea, instanța ocupă locul 4 național raportat la numărul de dosare soluționate / judecător prezent în activitate“, conform celor consemnate în analiza instanței.
În concluziile raportului se arată, printre altele, că „în linii mari, încărcătura cu cauze a Curții de Apel Constanța se situează peste media națională / schema de judecători, chiar dacă sub aspectul numărului de judecători din schemă situația este diferită, instanța având o schemă mai redusă decât alte curți de apel cu volum mai mic de activitate (CA Galați – 46 posturi, CA – Suceava – 47 posturi, CA Iași – 44 posturi“.
În acest sens, se precizează în raport, se va analiza în cursul anului 2024 oportunitatea transferului a două posturi de judecător de la instanțele de circumscripție sau de la alte instanțe către Curtea de Apel Constanța.
De asemenea, se precizează că „și în anul 2024 se impune continuarea activității manageriale de revizuire a regulilor interne cu caracter organizatoric și funcțional, cu respectarea competențelor atribuite prin lege și regulament fiecărei autorități judiciare sau funcții publice implicate în această activitate“.
Întregul raport poate fi consultat în Secțiunea Document.
Prezentarea Curții de Apel Constanța
Curtea de Apel Constanța este instanța supremă din Dobrogea, având arondate toate instanțele din Constanța și Tulcea.
Instanțele arondate Curții de Apel Constanța sunt Tribunalele Constanța și Tulcea, precum și Judecătoriile Constanța, Medgidia, Mangalia, Hârșova, Tulcea, Măcin și Babadag.
Președintele Curții de Apel Constanța este magistratul Alina Gabriela Jurubiță, iar cei doi vicepreședinți sunt magistrații Mihaela Cristina Mocanu și Francisc Nemeth.
Din Colegiul de Conducere a instanței fac parte, în calitate de membrii de drept, magistrații Alina Gabriela Jurubiță Mihaela Cristina Mocanu, Ileana Anastasiu (președintele delegat al Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie), Oana Damian (președintele Secției a II-a Civile de insolvență și litigii cu profesioniștii și societăți), Geta Cristina Gheorghe (președintele Secției I Civile) și Francisc Nemeth (președintele Secției de Contencios administrativ și fiscal).
De asemenea, membrii CC care au fost aleși în Adunarea Generală a Judecătorilor, al căror mandat este de trei ani sunt magistrații Andreea Bianca Andruș (din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal) și Raluca Georgeta Ceaușu (din cadrul Secției Penale și pentru cauze penale cu minori și de familie.
Secția Penală și pentru cauze penale cu minori și de familie
Secția Penală și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța este condusă de președintele delegat Ileana Anastasiu, magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției fiind: Ileana Anastasiu, Georgiana Anghel-Tudor, Valentina Boboc, Ioana Bogdan, Raluca Georgeta Ceaușu, Andreea Ianca, Gabriel Mustață, Ștefania Pîrlogea și Virgil Marius Ungureanu.
Secția I Civilă
Secția I Civilă este condusă de președintele Geta Cristina Gheorghe, iar magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției sunt Răzvan Anghel, Claudia Bodean, Ionela Diana Faur, Geta Cristina Gheorghe, Felicia Mirela Ivan, Alina Gabriela Jurubiță, Gabriel Lefter, Iulian Minaev, Mihaela Cristina Mocanu, Crina Mihaela Popescu, Adriana Ioana Sincu Badea, Mihail Stănescu Sas și Veronica Tudor.
Secția a II-a Civilă, de insolvență, litigii cu profesioniști și societăți
Secția a II-a Civilă, de insolvență, litigii cu profesioniști și societăți este condusă de președintele Oana Damian, iar magistrații care își desfășoară activitatea în cadrul secției sunt: Cristina Belecciu, Claudia Ionela Bojin, Cristina Constantinescu, Oana Damian, Laura Elena Suliman și Iuliana Tudoran.
Secția de Contencios administrativ și fiscal
Secția de Contencios administrativ și fiscal este condusă de președintele Francisc Nemeth, iar judecătorii care fac parte din această secție sunt Bianca Andreea Andruș, Nicoleta Roxana Bacu, Alexandru Ionuț Burtescu, Elisabeta Crihană, Raluca Elena Lupu, Marilena Victoria Mircioi, Ramona Poppa, Francisc Nemeth, Claudiu Iulian Răpeanu, Anca Ramona Pârlățeanu, Maria Timoașcă și Constantina Monica Turcu.
În Secțiunea Document poate fi consultat Raportul complet al activității Curții de Apel Constanța în anul 2023.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Curtea de Apel Constanța, la bilanț! Dosare peste media pe țară, calificativul „foarte eficient“ la durata medie de soluționare și „satisfăcător“ la termenul de redactare (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii