Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:59 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șantaj la Tulcea! Victima ar fi o profesoară. Mai multe conturi de Facebook, șterse la ordinul judecătorilor

ro

24 Feb, 2021 00:00 3280 Marime text
  • Inculpatul a fost achitat, pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
  • Magistrații au dispus restituirea către inculpat a mai multor bunuri, printre acestea aflându-se o armă tip puşcă cu ţeavă lungă, aproximativ 200 gr. sfere din plastic alb, o lunetă de armă, zece cartușe de semnalizare (artificii) cu dispozitiv de montare la pistol, un spray iritant, pistol cu electroșocuri, și macetă.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze un dosar penal privind presupusa săvârșirea de către un bărbat din municipiul Tulcea a infracținilor de şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, violarea vieţii private și violarea vieţii private în formă continuată. Potrivit surselor noastre, persoana vătămată din prezenta cauză ar fi o profesoară. Judecătorii primei instanțe au dispus ştergerea mai multor conturi de Faceebok.

Aproape de jumătatea lunii trecute, magistrații din județul Tulcea a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare (faptă comisă în cursul lunii octombrie 2017), la pedeapsa 6 luni închisoare (faptă comisă în perioada noiembrie-decembrie 2018) și la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare (faptă comisă în perioada noiembrie 2018- ianuarie 2019).
 

Contopirea pedepselor

Instanța a contopit pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare la care se adaugă un spor de 1/3 din suma celorlalte două pedepse , respectiv opt luni închisoare , urmând ca în final inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de doi ani şi două luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de trei ani.
 

Obligații

„Obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă“, se mai arată în decizia magistraților.
 

Muncă în folosul comunităţii

Instanța i-a impus condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Tulcea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii de 90 de zile . Munca se va desfășura în cadrul uneia dintre cele două instituții publice: Primăria mun. Tulcea şi o instituţie şcolară din oraşul Tulcea, ce va fi stabilită de Seviciul de Probaţiune din cadrul Tribunalului Tulcea, în funcţie de posibilităţile concrete de executare existente la nivelul instituţiilor din comunitate, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, inculpatul nu poate presta această muncă.


2.000 euro daune morale

În continuare, magistrații au admis acţiunea civilă formulată de persoana vătămată şi au decis obligarea inculpatului la plata către această parte civilă a sumei de 2.000 euro sau echivalentul acestora în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale.

Judecătorii a confiscat de la inculpat bunurile folosite la săvârşirea infracţiunilor, respectiv telefonul mobil şi un laptop și a dispus restabilirea situaţiei anteroare prin: ştergerea print-screenurilor cu discuţiile purtate pe contul Facebook (...) şi a fotografiilor în format electronic cu persoana vătămată în ipostaze intime (aflate în telefonul marca (...), ştergerea conturilor Faceebok: (...) folosite la săvârşirea infracţiunilor, distrugerea a mai multor file A4 imprimate cu imagini compromiţătoare cu persoana vătămată, imagini de genul celor distribuite şi în mediul informatic prin reţeaua Facebook.
 

Restituirea către inculpat a unui mic arsenal

Magistrații au dispus restituirea către inculpat a următoarelor bunuri: armă tip puşcă cu ţeavă lungă, aproximativ 500 gr. sfere metalice şi aproximativ 200 gr. sfere din plastic alb, 9 cartuşe calibru 9 mm., o cutie conţinând 54 cartuşe cal. 9 mm., lunetă de armă, 10 cartușe de semnalizare (artificii) cu dispozitiv de montare la pistol, un toc de armă (pistol) din material textil, spray iritant, pistol cu electroșocuri (Taser) cu cartușe cu electrozi, husă armă material textil, perie curățare pistol, încărcător plastic pentru pistol, două butelii CO2 nepenetrate, o cutie plastic de păstrare pistol, cuțit, macetă, două telefoane mobile, două tablete, cameră video, receiver folosit la sisteme de înregistrare cu camere video ambientale, mai multe memori-stick-uri, card memori și suport optic.

Decizia magistraților din Tulcea a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru luna aprilie 2021.



Citește și

Șantaj la Eforie!
O primă condamnare într-un dosar al DNA Constanța


Cazul avocatului constănțean Tiberiu Bogdan Ionescu a ajuns la Curtea Supremă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii