Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal cu pumni și mușcături în M. Kogălniceanu Bărbat condamnat la închisoare, după ce și-ar fi lovit vecinul, din nou în fața magistraților Curții de Apel Constanța! Acuzațiile procurorilor

ro

24 Sep, 2024 17:00 563 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Bărbatul din Mihail Kogălniceanu suspectat că și-a bătut un vecin cu bestialitate, i-a avariat mașina și i-a distrus de camerele de supraveghere va afla astăzi dacă va rămâne sub control judiciar, după ce, pe data de 01.08.2024, Curtea de Apel Constanța a menținut controlul judiciar față de acesta pentru 60 de zile.
 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: În temeiul art. 420 alin. (11) şi art.362 alin. (2) Cod procedură penală în referire la art.208 alin. (4) – toate din Codul de procedură penală, menţine măsura controlului judiciar faţă de inculpatul ROŞU IONUŢ pentru o perioadă de 60 de zile de la 01.08.2024 până la 29.09.2024, inclusiv. Stabileşte termen intermediar pentru verificarea măsurii preventive la data de 24.09.2024. Definitivă. Pronunţată la data de 01.08.2024 prin punerea minutei la dispoziţie prin mijlocirea grefei, conform art. 405 din Codul de procedură penală.
 
Ca urmare a soluției date în urmă cu o lună, astăzi, 24.09.2024, la Curtea de Apel Constanța, are loc termenul intermediar. Astfel, inculpatul va afla dacă rămâne în continuare sub control judiciar.
 
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, la jumătatea lunii iunie 2024, Judecătoria Constanța l-a condamnat pe inculpatul Roșu Ionuț la 1 an și 4 luni de închisoare pentru mai multe acte de violență și de distrugere. Inculpatul a depus contestație și față de această decizie.
 
Astfel, Curtea de Apel Constanța a stabilit ca în dosarul cu indicativul 96/212/2024 pe data de 10.10.2024 să ia o decizie finală în această speță.
 
Ce acuzații revin în sarcina inculpatului
 
În actul de sesizare se arată că Roșu Ionuț este acuzat de lovirea sau alte violențe (faptă din 24.06.2021), două fapte de amenințare (din 03.05.2023), lovirea sau alte violențe (două fapte din 11.06.2023) și distrugere (faptă din 05.10.2023).
 
Ce spun procurorii
 
În fapt, în actul de sesizare s-a reținut, în esență, în sarcina inculpatului că la data de 24.06.2021 în jurul orei 16:30, în timp ce se aflau în zona unui bloc din loc. M. Kogălniceanu, inculpatul a exercitat acte de violențe față de alt bărbat, lovindu-l cu pumnii în zona capului, provocându-i suferințe fizice.
 
La data de 03.05.2023 în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în fața porții de acces în imobilul din loc. Mihail Kogălniceanu, inculpatul a amenințat persoana vătămată cu acte de violență și fapte păgubitoare direcționate către acesta precum și către un membru de familie- fiul său, fapt ce i-a provocat persoanei vătămate o stare de temere.
 
La data de 03.05.2023 în jurul orei 22:00, în timp ce se afla în fața porții de acces în imobilul din loc. Mihail Kogălniceanu, acesta amenințat o a doua persoană vătămată cu acte de violență și fapte păgubitoare, fapt ce i-a provocat persoanei vătămate o stare de temere.
 
La data de 11.06.2023, în jurul orelor 18:00, inculpatul a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate  cu pumnii în zona capului și mușcându-l, cauzându-i astfel leziuni traumatice pentru vindecarea cărora au fost necesare 4-5 zile de îngrijiri medicale, în timp ce se aflau pe stradă.
 
La data de 05.10.2023 în jurul orei 01:30, în timp ce se afla în fața porții de acces a locuinței familiei, din loc. M. Kogălniceanu, inculpatul a distrus două camere de supraveghere aparținând persoanei vătămate ce erau montate pe gardul locuinței, respectiv poarta de acces în curte folosind un obiect contondent.
 
Declarațiile victimei – cum ar fi pornit scandalul
 
Potrivit actului de sesizare, persoana vătămată a formulat plângere împotriva acestuia, dat fiind că în data de 24.06.2023 acesta i-a avariat autovehiculul în timp ce se deplasa cu bicicletă, iar în momentul în care persoana vătămată i-a solicitat să-i acopere paguba, bărbatul a devenit agresiv, l-a amenințat și l-a lovit cu pumnii în zona feței.
 
Astfel, persoana vătămată a declarat că se afla cu autoturismul proprietate personală pe alee.
 
Persoana vătămată a arătat că numitul inculpatul se deplasa pe bicicletă cu viteză, iar la apropierea de autovehiculul persoanei vătămate a virat stânga pe lângă acesta, însă nu a putut evita impactul, intrând în coliziune, astfel producând avarii autovehiculului.
 
Persoana vătămată i-a solicitat inculpatului #### ##### să-i acopere cheltuielile ce ar rezulta din reparația autovehiculului, însă acesta i-a spus că nu are resurse materiale, drept urmare, persoana vătămată a sesizat accidentul la 112, moment în care inculpatul i-a adresat injurii, după care a părăsit locul accidentului.
 
Persoana vătămată ulterior coliziunii a dus mașina în zona în care locuiește, chemându-l și pe fiul acestuia – martor, aceștia l-au observat pe inculpatul care se afla acolo și care i-a cerut persoanei vătămate să nu cheme poliția, totodată fiind agresiv verbal și fizic, lovind-o pe persoana vătămată cu pumnii în zona capului.
 
De asemenea, inculpatul a ridicat și o piatră de aproximativ 6-8 kg pentru a o intimida pe persoana vătămată, aspect ce rezultă și din declarațiile martorilor care au asistat la conflictul verbal pe care l-au avut persoana vătămată și inculpatul. Martorii au declarat că inculpatul s-a deplasat de mai multe ori la locul unde se afla persoana vătămată având o piatră în mână, adresându-i amenințări.
 
Persoanele vătămate, amenințate de inculpat că le „va mânca inima și ficații”
 
Potrivit actului de sesizare, persoana vătămată a arătat că l-a auzit pe bărbatul care se afla în fața porții de acces a imobilului, lovind poarta și adresând injurii la adresa familie sale. Acesta i-a adresat amenințări acestuia, cât și fiului acestuia, care ajunsese la fața locului în timp ce persoana vătămată interacționa cu inculpatul.
 
Potrivit procesului-verbal de vizionare a rezultat că inculpatul i-a adresat persoanei vătămate amenințarea: a venit fii-tu, după care: vrei să fac o prostie?... dacă nu face el, fac eu”.
 
În plus, ulterior, în 11.06.2023, inculpatul ar fi exercitat acte de violență față de persoanele vătămate.
 
Astfel, spun procurorii, inculpatul când a sesizat că persoana vătămată a sosit cu autovehiculul pe care îl conducea în fața porții de acces, s-a îndreptat către acesta, iar pe fondul unui conflict mai vechi i-a adresat amenințări persoanei vătămate amenințări cu acte de violență adresându-i-se că îi va mânca inima și ficații și că va intra în casă și nu va mai ieși viu.
 
Inculpatul aflat în stare de ebrietate, filmat de martori, în mijlocul scandalului
 
Potrivit actului de sesizare, declarația martorului  confirmă cele relatate de persoana vătămată. De asemenea, acesta a început să îl filmeze pe inculpat în momentul în care a devenit agresiv atât verbal, cât și fizic cu persoana vătămată, arătând totodată că a observat că loviturile aplicate de către inculpat cu pumnii în zona capului i-au lăsat semne persoanei vătămate, iar după modul în care a reacționat aceasta din urmă în momentul altercației, acestea au avut o intensitate mare.
 
Procurorii spun că din procesul-verbal de vizionare imagini a rezultat că inculpatul manifesta elemente sugestive consumului de alcool la momentul interacțiunii cu persoana vătămată, aspect ce se coroborează și cu declarația persoanei vătămate și a martorilor care au arătat că inculpatul se afla într-o stare ciudată. De asemenea, inculpatul este surprins manifestându-se vulgar, precum și adresând amenințări cu acte de violență persoanei vătămate.
 
Persoana vătămată  a mai arătat că la aproximativ 60 de minute după ce a fost agresat de către inculpat și după ce conflictul a fost aplanat de către lucrătorii de poliție care s-au prezentat la fața locului, inculpatul a revenit și i-a adresat în continuare amenințări și a încercat să o lovească, însă persoana vătămată a folosit un spray cu piper pentru a se apăra.
 
De asemenea, artorul a declarat că în data de 03.05.2023 s-a deplasat la domiciliul prietenului său, iar când a ajuns în fața porții de acces a imobilului, i-a putut observa pe cele două persoane și inculpatul, acesta din urmă aflându-se în stare de ebrietate, adresând injurii la adresa familiei vecinului. Martorul arată că a auzit când inculpatul l-a amenințat pe prietenul martorului că „n-o să rămână așa! Te prind și te ard!”.
 
Ce spune inculpatul despre scandal
 
Fiind audiat în calitate de suspect și inculpat, bărbatul a recunoscut faptul că a lovit-o pe persoana vătămată. Acesta a declarat faptul că a încercat să evite coliziunea cu autovehiculul persoanei vătămate, însă nu a reușit. De asemenea, acesta a recunoscut că a ridicat o piatră, fără intenția de a o folosi.
 
Inculpatul, cu privire la faptele de amenințare care i se impută, a declarat că își amintește că era într-o stare avansată de ebrietate și că s-a oprit în fața porții de acces a familiei vecine și că le-a adresat diferite injurii, cu toate acestea nu își amintește dacă i-a amenințat pe cei doi vecini, însă arată că este posibil acest lucru, invocând un conflict mai vechi.
 
Camerele de supraveghere, date jos cu țeava metalică
 
Conform actului întomit de procurori, persoana vătămată a arătat că în data de 05.10.2023, în jurul orelor 01:30, aflându-se la domiciliul său a auzit zgomote de afară, deplasându-se în curte pentru a verifica ce se întâmpla, l-a observat pe inculpatul cu un obiect lung în mână care lovea una dintre camerele de supraveghere video montate pe zidurile exterioare ale imobilului.
 
Persoana vătămată arată că inculpatul i-a adresat injurii, aspecte ce rezultă și din filmarea depusă la dosarul cauzei de către aceasta. Din procesul-verbal de vizionare video rezultă că inculpatul se afla în fața porții de acces cu bara metalică în mână, lovind în poartă și adresând injurii la adresa persoanei vătămate.
 
În secțiunea Documente poate fi parcursă integral hotărârea nr. 728/2024, pronunțată de Judecătoria Constanța.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Doi bărbați acuzați că au bătut cu pumnii și șuturile un consătean turmentat, nemulțumiți de pedepsele primite. Cazul, în atenția Curții de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii