Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședință importantă la CSM! Conducerea Judecătoriei Constanța, a Tribunalului, a Curții de Apel, dar și a Parchetului Curții și Tribunalului, pe ordinea de zi

ro

18 Jun, 2024 10:31 1021 Marime text
Judecătorul Adrian Ionescu a fost propus președinte al Judecătoriei Constanța
  • Adrian Ionescu a fost propus pentru a fi delegat președintele Judecătoriei Constanța.
  • Gigi Valentin Ștefan a fost propus pentru a i se prelungi delegarea ca procuror general adjunct al Dobrogei.
Ședințe importante pentru justiția din Constanța astăzi, 18 iunie 2024, la Consiliul Superior al Magistraturii!
 
Membrii CSM vor lua decizii care vizează atât conducerea Judecătoriei Constanța, a Tribunalului și a Curții de Apel, dar și conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța și, respectiv, a Parchetului Tribunalului.
 
Secția pentru Procurori a CSM va analiza astăzi propunerea de prelungire a delegării magistratului Gigi Valentin Ștefan, fost procuror general al Dobrogei, în funcția de procuror general adjunct al PCA Constanța.
 
În aceeași ședință va fi analizată și propunerea de prelungire a delegării în funcția de procuror șef al Secției Judiciare din PT Constanța a magistratului Dana Belciug.
 
Secția pentru Judecători va analiza, la rândul său, propunerea de delegare în funcția de președinte al Judecătoriei Constanța a magistratului Adrian Ionescu, fost vicepreședinte delegat al instanței, fost președinte al Judecătoriei Mangalia.
 
Amintim, funcția de președinte al Judecătoriei Constanța este ocupată în prezent, în urma concursului susținut, de magistratul Oana Mihaela Mercaș-Dudeanu, care, însă, a obținut în luna mai 2024 transferul la Tribunalul Constanța.
 
Secția pentru Judecători va discuta și prelungirea delegării magistratului Angelica Neacșu în funcția de președinte al Secției a II-a Civile a Tribunalului Constanța.
 
Totodată, pentru Curtea de Apel Constanța, Secția pentru Judecători va analiza propunerile de prelungire a delegărilor în funcțiile de vicepreședinte pentru magistrații Mihaela Cristina Mocanu și Francisc Nemeth.
 
Nu în ultimul rând, tot astăzi, Secția pentru Judecători va pune în discuție și propunerea de prelungire a delegării în funcția de președinte al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel a magistratului Maria Timoașcă.
 
Dacă propunerile de delegare ori de prelungire a delegării vor fi admise de CSM, atunci magistrații propuși vor asigura cu delegație funcțiile de conducere până la ocuparea acestora, prin numire sau examen, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fost președinte în Curtea de Apel Constanța, fost judecător al Curții Supreme, acum notar public în oraș (FOTO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii