Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:20 25 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferul elvețian drogat, „nepotul lui Dracula”, care a provocat un accident grav în Sibiu, condamnat la doi ani de închisoare

ro

24 Dec, 2024 15:28 278 Marime text
Foto cu rol ilustrativ, Sursa foto: Pexels

Un șofer elvețian, „nepotul lui Dracula”, care a provocat un accident grav în octombrie 2024, la intrarea în municipiul Sibiu, a fost condamnat la închisoare cu executare.

În urma unei urmăriri pe DN1, bărbatul, aflat sub influența substanțelor, a pierdut controlul volanului și a lovit patru mașini.

Elvețianul, care furase un autoturism în județul Brașov, a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare pentru infracțiuni precum conducerea unui vehicul fără permis și sub influența substanțelor, părăsirea locului accidentului și altele.

În plus, acesta va fi interzis pe teritoriul României timp de 5 ani după ispășirea pedepsei. Instanța a menținut măsura arestului preventiv și l-a obligat la plata unor cheltuieli judiciare.
„Solutia pe scurt: HOTĂRĂŞTE: În baza art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul EBERHARD LOUIS la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 Cod penal. În baza art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 2 Cod penal.

În baza art. 67 alin. 2 Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe o perioadă de 5 ani, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. c) şi lit. i) Cod penal, şi anume: • dreptul de a se afla pe teritoriul României, ce va fi executată după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după liberarea condiţionată, conform art. 68 alin. (1) lit. c şi alin. 2 Cod penal; • dreptul de a conduce autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (prin autovehicul se înţelege orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obițnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Vehiculele care se deplasează pe șine, denumite tramvaie, precum și tractoarele agricole sau forestiere nu sunt considerate autovehicule. Troleibuzele sunt considerate autovehicule), ce va fi executată după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condi?ionate, conform art. 68 alin. (1) lit. c Cod penal. În temeiul art. 65 alin. 1 C.pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie, care se execută din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei privative de libertate, dreptul prevăzut de art. 66 alin. 1 lit. i) C.pen., şi anume: • dreptul de a conduce autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În baza art. 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe acelaşi inculpat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, prev. de art. 338 alin. 1 Cod penal.

În baza art. 38 alin. 1 şi 2 și art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal, contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în sensul că la pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 6 luni închisoare, adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate pentru infracțiuni concurente, respectiv de 1 an (1 an şi 6 luni + 1 an şi 6 luni= 3 ani/36 luni), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 2 ani şi 6 luni închisoare, în regim de detenţie. În baza art. 45 alin. 1 Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară pe lângă pedeapsa rezultantă, pe o perioadă de 5 ani, drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. c) şi lit. i) Cod penal, şi anume: • dreptul de a se afla pe teritoriul României, ce va fi executată după executarea pedepsei închisorii, după grțierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescrip?ie a executării pedepsei sau după liberarea condiţionată, conform art. 68 alin. (1) lit. c şi alin. 2 Cod penal; • dreptul de a conduce autovehicule în sensul art. 6 pct. 6 din O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice (prin autovehicul se înţelege orice vehicul echipat cu motor de propulsie, utilizat în mod obițnuit pentru transportul persoanelor sau mărfurilor pe drum ori pentru tractarea, pe drum, a vehiculelor utilizate pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Vehiculele care se deplasează pe șine, denumite tramvaie, precum și tractoarele agricole sau forestiere nu sunt considerate autovehicule. Troleibuzele sunt considerate autovehicule), ce va fi executată după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate, conform art. 68 alin. (1) lit. c Cod penal.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii