Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:16 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri România DNA a trimis în judecată o femeie acuzată că ar fi luat peste 30.000 de euro, în schimbul promisiunii că le va angaja la Poliția de Frontieră sau Spitalul Sighetu Marmației

ro

23 Aug, 2024 11:25 205 Marime text
Sigla DNA - sursa: ZIUA de Constanța

În continuarea comunicatului nr. 616/VIII/3 din 12 iulie 2024, vă aducem la cunoștință faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul teritorial Cluj - Biroul teritorial Baia Mare, au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei D.C., pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată, se arată în comunicatul emis de DNA.

Și în stare de libertate a inculpatului P.I. pentru comiterea infracțiunii de complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata D.C., direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 32.700 euro și 1.800 lei), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari din conducerea unor instituții (Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmației etc.).

În schimbul banilor primiți inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că ele sau rude ale acestora vor fi angajate în cadrul instituțiilor respective.

În concret, în perioada menționată anterior, inculpata D.C. ar fi pretins sume de bani cuprinse între 3.500 de euro și 4.000 de euro de la patru persoane, convingându-le că are influență asupra unor persoane cu funcții de conducere din cadrul unor structuri ale Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și promițându-le că își va trafica influența față de funcționarii competenți și că îi va determina pe aceștia să le angajeze în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus sau Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației. Ulterior, în urma demersurilor efectuate, inculpata ar fi primit de la acestea suma totală de 10.500 de euro și 1.000 de lei.

În perioada aprilie-iulie 2024, inculpata inculpata D.C. ar fi pretins sume de bani cuprinse între 800 lei și 4.000 de euro de la șase persoane, promițându-le că își va folosi influența pentru a determina conducerea și membrii comisiei de concurs din cadrul Spitalului Municipal Sighetu Marmației ca cele șase persoane menționate anterior să fie angajate pe posturile de asistente medicale sau infirmiere în cadrul unității medicale respective.

Ulterior, în urma demersurilor efectuate, inculpata ar fi primit de la acestea suma totală de 21.500 de euro și 800 de lei.

În aceeași perioadă, inculpata D.C. ar fi pretins și ar fi primit de la o persoană suma de 700 de euro, promițându-i acesteia că va putea să îi obțină diploma de bacalaureat fără ca aceasta să se prezinte la vreun examen, intervenind pe lângă un funcționar din cadrul unui liceu din Sighetul Marmației.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatei D.C.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Polițiști locali din București, trimiși în judecată de DNA într-un dosar de mită! Vezi declarațiile de avere ale inculpaților (DOCUMENTE)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii