Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:36 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri România Ministrul Justiției - „Instanța a aprobat prima solicitare de acordare a voucherelor pentru victimele infracțiunilor sexuale”

ro

18 Jul, 2024 10:16 223 Marime text


Instanța a aprobat prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale, a anunțat astăzi, 18 iulie 2024, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

"Victimele infracţiunilor nu sunt singure şi trebuie să ştie asta! Ca femeie, ca mamă, sunt emoţionată că a fost aprobată prima solicitare de acordare de vouchere pentru victima unor infracţiuni sexuale! Este vorba despre fapte grave la care a fost supusă victima: agresiune sexuală, viol şi corupere sexuală a minorilor. Instanţa i-a acordat un avans din compensaţia financiară în cuantum de 18.000 lei. Suma va fi folosită pentru acoperirea unor nevoi urgente: cazare, hrană, transport, medicamente. Este un lucru bun că victimele încep să apeleze la acest mecanism. Fondurile trebuie să ajungă la cei aflaţi în nevoie", a afirmat Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.

Ministrul Justiției a declarat că „pentru anul 2024, sunt prevăzute 300 de vouchere. În funcție de necesități, numărul acestora poate fi suplimentat.” 

Cum se pot obține voucherele


"Pentru aceasta, este necesar ca victima să depună o cerere la Tribunalul de unde are domiciliu, prin care să solicite un avans din compensaţia financiară sub formă de voucher pentru acoperirea nevoilor urgente",a explicat ministrul Justiţiei

Procedura detaliată poate fi consultată aici.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
UPDATE Județul Constanța
Bărbat suspectat de viol, propus pentru arestare preventivă. Ar fi amenințat victima cu moartea!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii