Teren din Faleză Nord, revendicat de Apele Române! Instanța a respins obiecțiunile la expertiza geologică
Teren din Faleză Nord, revendicat de Apele Române! Instanța a respins obiecțiunile la expertiza geologică
31 Dec, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1303
Marime text
- Apele Române revendică 2.645 mp teren din Faleză Nord, deținut în prezent de Total Financial Consulting SRL.
- Judecătorii au respins obiecțiunile la expertiza geologică efectuată în cauză, aduse de reprezentanții companiei private și Georgică Giurgiucanu.
- Următorul termen se va desfășura în aprilie 2024.
Recent, judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au respins ca neîntemeiate obiecțiunile la raportul de expertiză tehnică în specialitatea geologie întocmit în cauză.
Este vorba despre dosarul 4192/303/2020, cauză în care Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, alături de Administrația Națională Apele Române prin Administrația Bainală de Apă Dobrogea Litoral au formulat o cerere de revendicare imobiliară, în contradictoriu cu Total Financial Consulting SRL, SC Habitat & Ambient SA, Georgică Giurgiucanu, dar și Municipiul Constanța prin Primar, Consiliul Local Constanța și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară.
Secția I Civilă a Tribunalului a respins ca neîntemeiate obiecțiunile la expertiza geologică asupra terenului aduse de reprezentanții companiei Total Financial Consulting SRL, dar și de către avocații lui Georgică Giurgiucanu.
Următoarea înfățișare în cauză a fost fixată pe data de 8 aprilie 2024, de la ora 13.00.
De asemenea, instanța a majorat onorariul de expertiză, onorariul definitiv fiind stabilit la suma de 95.726 lei: 38.774 lei- cheltuieli materiale, 47.250 lei- onorariu expert, 8.702- cota MJ, conform instanței de judecată.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în cauză, ANAR-ABADL a solicitat în acest proces „restituirea imobilului teren - faleza litoralului românesc, în suprafață de 2.645 mp liber de construcții situat în localitatea Constanța, (...), județul Constanța, lot 1/1 și lot 2/1 în patrimoniul public al Statului Român și în administrarea ANAR – ABADL“.
În replică, reprezentanții firmei Total Financial Consulting în proces au invocat excepția lipsei calității procesual active a ANAR și au argumentat în acest sens că numai Statul Român ar fi putut promova o astfel de acțiune în instanță, potrivit legii, în calitate de proprietar, ANAR având doar un drept de administrare asupra falezei și a plajelor.
Au mai spus afaceriștii, prin avocații lor, că Apele Române ar fi formulat cererea de chemare în judecată „numai pe baza unor presupuneri, fără prezentarea unor hărți/planuri cadastrale din care să reiasă limitele de proprietate“.
În acest sens, reprezentanții Total Financial Consulting au solicitat „respingerea cererii reclamantului ca netemeinică și nefondată, precum și obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată“.
Cazul se află pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța.
Despre Total Financial Consulting SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 31 decembrie 2023, Total Financial Consulting SRL a fost înființată în anul 1999, are sediul social în București, Sectorul 6, pe strada Drumul Belșugului, nr. 20-24 și se ocupă de cumpărarea și vânzarea de bunuri imobiliare proprii.
Asociat majoritar figurează Maurizio Piccin, cetățean italian, iar cetățeanul italian Andrea Piccin este asociat minoritar, cu 20%.
Administratorul este Maurizio Piccin, al cărui nume se regăsește și în Welchome SRL București, Alcor Merchant SRL Constanța și Finim Financiar Imobiliare SRL București.
Andrea Piccin figurează, de asemenea, în Welchome SRL București, dar și în Italian Food & Design SRL București.
În 2022, cifrele Total Financial Consulting SRL arată 0 angajați, pierderi peste 76.000 de lei și cifra de afaceri 0.
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Bloc cu 18 etaje, în Faleză Nord, oprit de judecători! Curtea de Apel Constanța explică de ce imobilul nu va fi ridicat (MOTIVARE)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii