Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
10:20 19 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teren în Mamaia, disputat de Habitat și Ambient SA și Primăria Constanța! Judecătorii au nevoie de mai mult timp pentru deliberări

ro

07 May, 2024 17:00 868 Marime text
  • Verdictul în proces fusese amânat pentru astăzi, 7 mai 2024, dar instanța a anunțat că are nevoie de mai mult timp pentru deliberări și a amânat pronunțarea pentru data de 23 mai 2024.
Tribunalul Constanța nu a ajuns încă la o concluzie cu privire la terenul de 30.000 de metri pătrați disputat de Primăria Constanța și compania Habitat și Ambient SA.
 
Verdictul în proces fusese amânat pentru astăzi, 7 mai 2024, dar instanța a anunțat că are nevoie de mai mult timp pentru deliberări și a amânat pronunțarea pentru data de 23 mai 2024.
 
Dosarul are indicativul 4077/212/2023 și are ca obiect o plângere împotriva încheierii de carte funciară formulată de Municipiul Constanța prin Primar.
 
Astfel, Habitat și Ambient SA, una dintre firmele beneficiare ale retrocedărilor din Constanța ce au făcut inclusiv obiectul Dosarului Retrocedărilor soluționat de judecători prin desființarea mai multor dispoziții de primar, a fost dată în judecată de municipalitate.
 
Municipiul Constanța prin Primar s-a adresat instanței în legătură cu un teren de aproape 30.000 de metri pătrați din Mamaia, asupra căruia municipalitatea vrea să fie menționată drept singurul proprietar, invocând decizia definitivă din Dosarul Retrocedărilor.
 
Inițial, procesul s-a desfășurat la Judecătoria Constanța, instanță care a respins plângerea municipalității, așa că acum Tribunalul este așteptat să pronunțe decizia finală.
 
Cazul a ajuns în atenția judecătorilor după ce Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța a respins cererea municipalității de a fi trecut unic proprietar pe teren, menționând cota ½ pentru municipalitate și ½ pentru Habitat și Ambient SA.
 
Verdictul Tribunalului a fost stabilit acum pentru data de 23 mai 2024.

 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii