Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tomis Marina Management SRL câștigă Portul Tomis Constanța până în 2040! Cu apel! (MINUTA)

ro

23 Jul, 2024 11:21 355 Marime text
  • Judecătorii de la Tribunal au obligat CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța să încheie cu Tomis Marina Management SRL contractul de închiriere valabil până la data de 31 decembrie 2040.
Tomis Marina Management SRL a obținut astăzi, 23 iulie 2024, la Tribunalul Constanța, prelungirea până în decembrie 2040 a contractului de concesionare a Portului Turistic Tomis!
 
Decizia a fost luată de Tribunal în primă instanță și poate fi atacată în apel, la Curtea de Apel Constanța, în termen de 30 de zile de la primirea hotărârii motivate!
 
Astfel, judecătorii de la Tribunal au obligat CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța să încheie cu Tomis Marina Management SRL contractul de închiriere valabil până la data de 31 decembrie 2040.
 
Iată minuta hotărârii de astăzi, 23 iulie 2024, a Tribunalului Constanța:
 
„Hot. 23.07.2024 Respinge ca nefondată excepţia decăderii pârâtei din dreptul de a invoca tardivitatea modificării cererii de chemare în judecată, invocată de reclamantă.
Respinge ca nefondată excepţia tardivităţii modificării cererii de chemare în judecată, invocată de pârâtă.
Admite în parte cererea de chemare în judecată, precizată, formulată de reclamanta Tomis Marina Management S.R.L., în contradictoriu cu pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa.
Obligă pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa la încheierea cu reclamanta Tomis Marina Management S.R.L. a contractului de închiriere infrastructură de transport naval, aferentă contractului de închiriere nr. 3849 – CHI – 01/17.12.2004, cu respectarea contractului cadru de închiriere, durata închirierii fiind până la data de 31.12.2040, la un tarif de 5.206 euro/lună + 0,5 euro/mp teren/lună, tarif actualizat anual, din anul 2020 la zi şi în continuare şi având ca obiect: dreptul de folosinţă a 19.190 mp teren domeniul public; dreptul de folosinţă a 19.190 mp platformă, suprastructură proprietate privată a C.N.A.P.M. S.A. Constanţa; punerea la dispoziţie a bunurilor domeniu public – cheuri, acvatoriu, diguri, muzuare, taluz; precum şi dreptul de utilizare neexclusivă a tuturor bunurilor de interes comun.
Admite intervenţia accesorie în interes alăturat reclamantei, formulată de intervenientele Navis Maritime S.R.L., Bubalaza S.R.L., Bastet Trading S.R.L., Canal S S.R.L., Isalena Tasty S.R.L., Marina Buddha Bar S.R.L., Dost – Tek S.R.L., Pasticeria D*Italy S.R.L., Gazzo Distribution S.R.L., Japo Concept S.R.L., Beta Trade S.R.L., Filozofie Urbană S.R.L., Fila SH S.R.L., Mersin Turism S.R.L., Aqua Tomis Port S.R.L., în contradictoriu cu pârâta C.N.A.P.M. S.A. Constanţa.
Respinge ca nefondată interevenţia accesorie în interes alăturat pârâtei, formulată de intervenienţii Municipiul Constanţa prin Primar şi Primarul mun. Constanţa.
Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 33.940 lei, reprezentând cheltuieli de judecată (30.940 lei – onorariu avocat şi 3.000 lei – onorariu expert).
Cu apel în 30 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Tribunalul Constanţa

Sursa foto: Portalul Instanțelor de Judecată

 
Decizia instanței a fost luată în dosarul cu indicativul 4628/118/2020*, cauză în care compania Tomis Marina Management SRL, concesionara Portului Tomis, care a solicitat prelungirea contractului până la data de 31 decembrie 2040, pentru amortizarea investițiilor făcute în portul turistic.
 
Potrivit datelor noastre, la Tribunal, dosarul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Alina Elena Marin, din cadrul Secției a II-a Civile a instanței.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în prezent, contractul pentru concesionarea Portului Turistic Tomis este valabil până în decembrie 2024, dar și acest aspect este subiectul unui alt proces, care se desfășoară acum la Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Supremă de Justiție a României.
 
La Tribunal, dosarul s-a judecat la data de 14 mai 2024, atunci când judecătorii au anunțat inițial amânarea pronunțării, pentru data de 28 mai 2024, însă, de atunci, au fost mai multe amânări de pronunțare.
 
Detalii despre acționariatul Tomis Marina Management SRL, care a suferit recent modificări, pot fi consultate în articolul
Aterina Global SRL, care deține jumătate din compania ce are în concesiune Portul Tomis Constanța, are un nou asociat majoritar
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză va fi declarat apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Aterina Global SRL, care deține jumătate din compania ce are în concesiune Portul Tomis Constanța, are un nou asociat majoritar
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii