Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:44 21 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în Constanța! Femeie decedată într-un incendiu provocat intenționat! Prima condamnare. Ce au surprins camerele video

ro

27 May, 2024 17:00 1195 Marime text
 
 
  • Luni, 27 mai 2024, Tribunalul Constanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 18 ani pentru omor, distrugere, în formă continuată (trei acte materiale) și furt calificat.
  • Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
  • Inculpatul este acuzat că, în decembrie 2023, inculpatul a provocat cu intenţie un incendiu la parterul unei clădiri din Constanţa, având ca urmare din culpă decesul în aceeaşi zi, prin intoxicaţie acută cu monoxid de carbon, al persoanei vătămate, care locuia la etajul 1.
 
 
Luni, 27 mai 2024, Tribunalul Constanța a decis condamnarea unui individ la pedeapsa de 18 ani pentru omor, distrugere, în formă continuată (trei acte materiale) și furt calificat!
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa și trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța.  
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut, în esenţă, că ȋn data de 18.11.2023, în jurul orei 02:00, inculpatul a provocat cu intenţie un incendiu la un garaj situat în curtea unui imobil din Mun. Constanţa.
 
Mai mult, în data de 15.12.2023, în jurul orei 03:00, inculpatul a provocat cu intenţie un incendiu la o clădire anexă, tot în Constanța.
 
În final, inculpatul este acuzat că, în data de 08.12.2023, în jurul orei 04:30, inculpatul a provocat cu intenţie un incendiu la parterul unei clădiri din Constanţa, având ca urmare din culpă decesul în aceeaşi zi, prin intoxicaţie acută cu monoxid de carbon, al persoanei vătămate, care locuia la etajul 1.
 

Apoi, inculpatul a sustras o cameră de supraveghere video de pe peretele exterior al anexei situate în curtea imobilului, pentru a-şi ascunde urmele.
 
Schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor
 
Inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea concursului real dintre infracțiunea de distrugere, în formă continuată (trei acte materiale), de ucidere din culpă și de furt calificat.
 
După trimiterea dosarului în instanță, Judecătoria Constanța a admis cererea privind schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de ucidere din culpă în infracțiunea de omor şi a dispus declinarea cauzei pentru soluţionare în favoarea Tribunalului Constanţa.   
 
Luni, 27 mai 2024, Tribunalul Constanţa a decis condamnarea inculpatului la 18 ani de închisoare pentru omor, distrugere, în formă continuată (trei acte materiale) și furt calificat.

 
Decizia nu este una definitivă!
 
Conform magistraților, inculpatul nu a dat decalaraţii în faţa instanţei, în cursul urmăririi penale a fost audiat de mai multe ori, recunoscând săvârşirea infracţiunilor, chiar dacă nu forma de vinovăţie a infracţiunii ce a dus la decesul persoanei vătămate.
 
În declaraţia de suspect, inculpatul a admis că a cunoscut persoana de sex feminin ce locuia în imobil la etajul 1.
 
Tot în această depoziţie a admis că a sustras o cameră de supraveghere.
 
Într-o altă declaraţie din aceeaşi zi, bărbatul a admis că a incendiat în 3 momente distincte locul, enervat că nu a găsit nimic de valoare pentru a îl sustrage la parterul nelocuit al imobilului.
 
Tot în această depoziţie a arătat că ştia că la etajul 1 locuieşte o persoană în vârstă.
 
Din nou a admis că a sustras o cameră de supraveghere pentru a îşi acoperi urmele.
 
În final, bărbatul a mărturisit că a observat lumina aprinsă la etajul 1 unde locuia bătrâna dar că nu şi-a imaginat că ar fi putut ajunge fumul la ea.
 
În ultima declaraţie dată în calitate de inculpat a apreciat că decesul persoanei vătămate a fost un accident.
 
Aceste declaraţii pe care inculpatul nu le-a reiterat în cursul procesului penal, chiar a părut că le retractează, sunt susţinute de alte mijloace de probă obiective, administrate în cursul urmăririi penale şi anume procesele verbale de vizionare imagini video, spun procurorii.
 
De asemenea acesta a fost surprins când a revenit la locul faptei în data de 20.12.2023 fiind itnerceptat de organele de urmărire penală.
 
Magistrații arată în ancheta lor că inculpatul este diagnosticat cu tulburare de personalitate de tip mixt (impulsiv-exploziv şi antisocială).
 
„S-a precizat că discernământul este păstrat atât la momentul efectuării expertizei cât şi la data săvârşirii faptelor, realizând semnificaţia faptelor sale. S-a considerat că simulează o afecţiune psihică şi prezintă pericol social“, potrivit magistraților.
 
Ce au surprins camerele video
 
Potrivit procesului-verbal de vizionare imagini video se observă o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu o geacă de culoare neagră, pantaloni închiși la culoare, încălţată cu adidași de culoare albă, purtând pe cap un fes de culoare neagră, care ține în mâna stângă o pungă din plastic, iar în mâna dreaptă un scaun pliabil.
 
Potrivit procesului-verbal de vizionare imagini video din data de 18.12.2023 şi a planşei fotografice anexate, în imaginile surprinse în data de 15.12.2023 de camerele de supraveghere amplasate în curtea imobilului în cauză, se constată următoarele:
 
- la momentul 03:05:32, se observă o persoană de sex masculin, în vârstă de aproximativ 40 ani, constituţie atletică, purtând o geacă de culoare neagră, pantaloni închişi la culoare, adidaşi de culoare albă, precum şi un fes de culoare neagră, având mâinile în buzunarele gecii, pătrunde în curtea imobilului, pe intrarea dinspre Str. Atelierelor şi se îndreaptă către clădirea anexă;
 
- la momentul 03:24:29, persoana în cauză părăseşte imobilul pe aceeaşi poartă de acces, având în mâna stângă o pungă de plastic şi un obiect ce pare a fi un scaun pliabil.
 
Decizia de condamnare nu este una definitivă!
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant în Valu lui Traian! Inculpatul, gasit în genunchi lângă victimă, ținându-o în brațe - „L-am tăiat, s-a tăiat, tată, tată...!“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii