Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ordin călugăresc din Oradea își caută dreptatea în instanță, la Constanța!

ro

17 Mar, 2022 00:00 1768 Marime text
Justițiabili la Tribunalul Constanța. Foto din arhiva ZIUA de Constanța
  • Este vorba despre cauza înregistrată sub indicativul 1685/118/2022, în care rolul de reclamant revine Prepoziturii Ordinului Canonic Premonstratens cu Hramul Sfântul Ștefan Primul Martir din Promontorul Oradea.
  • Pârât este Tribunalul Bihor, iar obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „comunicare informații de interes public (Legea nr. 544/2001)“.
 
Magistrații din Constanța au fost chemați de reprezentanții unui ordin călugăresc din Oradea pentru a împărți dreptatea în litigiul pe care monahii îl au cu judecătorii din Bihor!
 
Dosarul a fost  înregistrat pe rolul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța în data de 15 martie 2022 și are ca obiect obligarea Tribunalului Bihor la comunicarea unor informații pe care călugării le apreciază drept informații de interes public.
 
Este vorba despre cauza înregistrată sub indicativul 1685/118/2022, în care rolul de reclamant revine Prepoziturii Ordinului Canonic Premonstratens cu Hramul Sfântul Ștefan Primul Martir din Promontorul Oradea.
 
Pârât este Tribunalul Bihor, iar obiectul dosarului este reprezentat de o cerere privind „comunicare informații de interes public (Legea nr. 544/2001)“.
 
Până la acest moment, în dosarul de la Constanța nu a fost fixată data primei înfățișări, cazul fiind recent înregistrat și urmând să parcurgă etapa procedurii prealabile stabilirii primului termen.
 
Totodată, pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României există mai multe dosare deschise de Prepozitura Ordinului Canonic Premonstratens cu Hramul Sfântul Ștefan Primul Martir din Promontorul Oradea pentru recuperarea unor terenuri, o parte dintre procese fiind intentate Comisiei Speciale de Retrocedare a unor bunuri imobile care au aparținut cultelor religioase din România.
 
În ce privște procesul de la Constanța, oricare va fi hotărârea pronunțată de judecători, aceasta va putea fi atacată de părțile care se declară nemulțumite la instanța superioară.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Intrarea în legalitate a Așezământului Monahal Sfânta Treime din Constanța, respinsă! Arhiepiscopia mai are o șansă
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii