Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a decis Polițistul trimis în judecată de DIICOT rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile! Decizia poate fi contestată

ro

11 Jul, 2024 14:22 726 Marime text


Tribunalul a respins astăzi, 11 iulie 2024, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu a lui Alexandru-Ionuț Bădărănescu, polițist trimis în judecată de către DIICOT Constanța într-un dosar de corupție.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.



 
MINUTA
 

Solutia pe scurt: În baza art.207 alin.4 C.pr. penală mentine masura arestarii preventive, fata de inculpatul BĂDĂRĂNESCU ALEXANDRU IONUŢ, pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 9.08.2024, inclusiv. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu sau cea a controlului judiciar, formulata de inculpatul BĂDĂRĂNESCU ALEXANDRU IONUŢ, prin aparatori. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror . Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 11.07.2024.

 
În dosar, polițistul este acuzat, potrivit datelor noastre, de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Dosarul de fond a fost înregistrat pe rolul Secției Penale din Tribunalul Constanța, iar potrivit portalului instanțelor de judecată are ca obiect „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) art 12 alin. 1 lit b din Lg. 78/2000“, iar ca inculpat figurează „Bădărănescu Alexandru Ionuţ“.
 
Conform datelor oficiale, Art. 12. din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie prevede:
 
„Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:
 
a) efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale;
 
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Oficial! Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța! Tribunalul ar începe procesul. Decizia poate fi contestată
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii