Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 21 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța anulează două autorizații de construire emise de primărie pentru afaceristul Secărea! Este vizat blocul de pe strada Belvedere

ro

21 Aug, 2024 16:15 360 Marime text
 
Magistrații de la Tribunalul Constanța au deliberat astăzi în dosarul 3549/118/2021, aflat pe rolul secției de contencios administrativ și fiscal care avea ca obiect anulare act administrativ.

CA3 a admis cererea reclamanților Voicu Tiberiu – Constantin, Blăniţă Alin – Mihail, Călin Șerban, Călin Gabriela, Dante Marius – Alexandru, Sabău Alexandru, Prozorov Paul şi Gornea Lucian și ia act de renunțarea reclamanților Geantă Ştefan, Tanase Iuliana, Banioti Tănase şi Boancă Florica la judecarea cererii de chemare în judecată formulate în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa, Secărea George şi Secărea Marioara.

În temeiul art. 22 alin. (4) C. proc. civ., califică ca apărări de fond excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamanților şi excepţia lipsei de interes invocate de pârâtul Secărea George.

Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Constanţa, Secărea George şi Secărea Marioara.

Anulează autorizația de construire nr. 1337/30.09.2020 şi autorizația de construire nr. 1338/30.09.2020 emise de Primarul Municipiului Constanţa.

Obligă pârâţii să plătească reclamanților suma de 6.860 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în taxele judiciare de timbru în cuantum de 100 lei, onorariul de expert în cuantum de 2.000 lei şi onorariul de avocat în cuantum de 4.760 lei.

Respinge cererea pârâtului Primarul Municipiului Constanţa de obligare a reclamanților la plata cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată”.
Decizia nu este definitivă și poate fi depus recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa.

Autorizația de construire 1337/09/30/2020 a fost emisă pentru strada BELVEDERE nr. 8, municipiul Constanța, în vederea construirii unui imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective pentru teren în suprafață de 829,18 mp (potrivit actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale), situat în str. Belvedere nr. 8, identificat cu nr. Cadastral 17185, înscris în cartea funciară nr. 49391 a UAT Constanța, proprietate Secărea George și Maria, conform contractuluid e vânzare – cumpărare autentificat sub nr. 1675/14.12.2006 la Biroul notarului public Darie Ruxandra Luminița.

Autorizația de construire 1338/30.09.2020 a fost emisă pentru strada BELVEDERE nr. 10, lot 2, municipiul Constanța în vederea construirii unui imobil P+6E cu funcțiunea de locuințe colective.
Cel de-al doilea teren este în suprafață de 870 mp (potrivit actelor de proprietate și măsurătorilor cadastrale), situat în str. Belevedere nr. 10, lot 2, identificat cu nr. Cadastral 15764/2, înscris în cartea funciară nr. 42729 a UAT Constanța, proprietate Secărea Marioara, conform contractului de donație autentificat sub nr. 811/08.06.2006 la Biroul notarului public Darie Ruxandra Luminița.

Omul de afaceri George Secărea este partenerul fostului primar Radu Mazăre și al fostului președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, în compania Silk Estate, dar și în Alliance Qwest Company, firme pe care le-au și fondat împreună.

Reamintim, în luna iunie a.c. Curtea de Apel Constanța a motivat decizia prin care a anulat definitiv PUZ-ul inițial de afaceristul George Secărea pentru terenurile pe care le deține în strada Belvedere, din oraș.
 
În procesul vizând terenurile din strada Belvedere, Tribunalul Constanța a dispus în primă instanță anularea PUZ, arătând, printre altele, că prin PUZ-ul atacat ar fi fost reglementată o nouă subzonă „exclusiv pentru cele două loturi ale inițiatorilor“.
 
La rândul său, Curtea a menținut decizia Tribunalului, judecătorii arătând acum în motivarea deciziei că „modificările dintr-un PUZ nu pot fi realizate în raport cu unul sau mai multe PUD – uri, ci numai în raport cu PUG – ul în vigoare, astfel că în mod corect s-a reţinut nerespectarea art.8 din Legea nr.350/2001“.
 
Dosarul are indicativul 3563/118/2020, iar obiectul este „anulare act administrativ HCLM nr. 89/28.02.2020“.
 
Prin HCLM 89/2020 a fost aprobat Planul urbanistic zonal „pentru zona delimitată de str. Belvedere, alee de acces și proprietăți private, inițiatori Secărea George și Maria, Secărea Marioara“
 
Iată minuta hotărârii de la Curtea de Apel:
 
„Respinge recursurile, ca nefondate.
Obligă recurenţii la plata către intimaţii-reclamanţi a cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat, astfel: către intimatul-reclamant Voicu Tiberiu Constantin suma de 8040 lei, către intimatul-reclamant Prozorov Paul suma de 900 lei, către intimatul-reclamant Sabău Alexandru suma de 892,50 lei, către intimatul-reclamant Blăniţă Alin Mihail suma de 893 lei, către intimatul-reclamant Gornea Lucian suma de 900 lei, către intimatul-reclamant Călin Gabriela suma de 1800 lei, către intimatul-reclamant Dante Marius Alexandru suma de 900 lei.
Definitivă“
 
În cauză, Tiberiu Constantin Voicu, Ștefan Geantă, Alin Mihai Blăniță, Tănase Banioti, Iuliana Oancă, Șerban Călin, Gabriela Călin, Florica Boancă, Marius Alexandru Dante, Alexandru Sabău, Paul Prozorov și Lucian Gornea au cerut instanței anularea HCLM nr. 89/28.02.2020, vezi secțiunea „citește și".
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)
 

George Secărea, cu PUZ-ul anulat definitiv pentru terenurile din strada Belvedere, din Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii