Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UAT Municipiul Constanța versus dr. Halichidis! Judecătorii prelungesc deliberările

ro

30 Jun, 2024 17:00 229 Marime text
 
 
  • În dosar, dr. Halichidis a demarat procedurile legale pentru punerea în executare a sentinței definitive care o îndreptățește la plata salariilor ce i s-ar fi cuvenit în calitate de manager al SCBI Constanța, după anularea dispoziției primarului Vergil Chițac de încetare a contractului managerial (ca urmare a incendiului de la SCBI).
  • Amintim, dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul deschis pentru anularea dispoziției de demitere semnate de primarul Vergil Chițac, în urma incendiului care a cuprins Secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, pe 1 octombrie 2021.
 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța prelungesc termenul pentru pronunțarea soluției în dosarul în care UAT Municipiul Constanța a contestat executarea silită demarată de dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, pentru recuperarea salariilor restante!
 
Verdictul fusese stabilit pentru vineri, 28 iunie 2024, însă, potrivit portalului instanțelor de judecată, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 12 iulie 2024. 
 
În dosar, dr. Halichidis a demarat procedurile legale pentru punerea în executare a sentinței definitive care o îndreptățește la plata salariilor ce i s-ar fi cuvenit în calitate de manager al SCBI Constanța, după anularea dispoziției primarului Vergil Chițac de încetare a contractului managerial (ca urmare a incendiului de la SCBI).
 
Amintim, dr. Stela Halichidis a câștigat definitiv procesul deschis pentru anularea dispoziției de demitere semnate de primarul Vergil Chițac, în urma incendiului care a cuprins Secția ATI Covid a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, pe 1 octombrie 2021.
 
Prin aceeași sentință definitivă, judecătorii au decis ca fostul manager să primească de la municipalitate și salariile ce i s-ar fi cuvenit dacă nu ar fi fost demisă.
 
 
După pronunțarea definitivă a judecătorilor, Stela Halichidis a demarat procedurile legale pentru recuperarea sumei stabilite prin hotărârea judecătorească.
 
Potrivit hotărârii dintr-un dosar similar, în care municipiul Constanța a fost cel care a contestat executarea silită pornită de dr. Halichidis pentru recuperarea salariilor, suma în cauză s-ar ridica la 127.162,30 de lei, fiind vorba despre dosarul execuțional 1521/2023 al BEJ Bogăție Silvia Laura.
 

Acum, UAT Municipiul Constanța a formulat contestație la executare și se așteaptă decizia Judecătoriei Constanța în acest caz.
 
Verdictul judecătoriei va putea fi ulterior atacat la Tribunal.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Municipalitatea trebuie să achite dr. Halichidis, fostul manager SCBI Constanța, salariile restante! Răspunsul Judecătoriei la contestarea executării (MINUTA)
 
Demisă după incendiu!
Radiografia procesului în care dr. Stela Halichidis, fostul manager al Spitalului de Infecțioase din Constanța, a câștigat în instanță!

 
Opt luni de la incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. În ce stadiu este ancheta (GALERIE FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii