Ultima oră! Decizia Tribunalului Suceava pentru suspecții din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia!
Ultima oră!: Decizia Tribunalului Suceava pentru suspecții din Dosarul vaccinărilor false din Mangalia!
14 Feb, 2022 13:36
ZIUA de Constanta
1382
Marime text
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
- Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată în termen de 48 de ore.
În urmă cu scurt timp, Tribunalul Suceava a pronunțat o soluție cu privire la cererea DNA Suceava de prelungire a arestului pentru suspecții din Dosarul vaccinărilor false de la Mangalia.
Surse judiciare au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că propunerea procurorilor Anticorupție a fost admisă pentru toți suspecții, astfel că pentru cinci dintre aceștia arestul preventiv a fost prelungit începând cu data de 20 februarie 2022, în timp ce, pentru cea de-a șasea persoană cercetată, a fost prelungită măsura arestului la domiciliu, începând cu aceeași dată.
Decizia Tribunalului Suceava poate fi atacată de către suspecți, aceștia putând face contestație în termen de 48 de ore.
Suspecții arestați sunt Henriette Raluca Berge și Pompilia Timofei, asistente medicale în cadrul Centrului de Vaccinare amenajat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, Elena Daniela Vlădoi, angajată a Spitalului Municipal Mangalia, Andrei Cristian Vlădoi, dar și Marian Ilișoi.
La rândul său, Alina Lidia Ilișoi se află în arest la domiciliu.
Așa cum arătam în edițiile anterioare ale ZIUA de Constanța, procurorii DNA Suceava au arătat în referatul propunerii de arestare preventivă a suspecților că grupul infracțional organizat pe care anchetatorii spun că l-au descoperit ca având nucleul în Mangalia ar fi fost pus la cale în timpul unui concediu de odihnă petrecut pe litoralul Mării Negre, la începutul lunii septembrie 2021.
În referatul procurorilor DNA Suceava prin care s-a propus arestarea preventivă, se arată că „urmare a cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat existența unui grup infracțional ai cărei membri desfășoară activități ce au drept scop final obținerea de certificate falsificate de vaccinare anti-Covid pentru clienții interesați, în schimbul a diferite sume de bani, cuprinse între 400 și 100 de euro, care se împart între persoanele intermediare, în funcție de numărul lor, și persoana care se ocupă în mod direct și nemijlocit de efectuarea și implementarea în sistem a datelor false“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii