Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 27 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din Constanța, despăgubit de Statul Român după ce a stat nevinovat în închisoare

ro

28 Nov, 2019 00:00 1801 Marime text
Curtea de Apel Constanța a analizat ieri cererea unui bărbat din Constanța achitat definitiv după ce a executat efectiv 159 de zile de regim carceral. Cetățeanul fusese condamnat definitiv la pedeapsa de trei ani și patru luni de închisoare cu executare. Judecătorii care l-au achitat au ajuns la concluzia că nu există probe din care să rezulte că cel în cauză a săvârșit infracțiunile reținute în sarcina sa, respectiv înșelăciune și fals în înscrisuri.
 
Având în buzunar decizia de achitare, omul s-a adresat Tribunalului Constanța, solicitând obligarea Statului Român prin Ministerul Finanțelor Publice să-i achite peste 8.000 de lei, reprezentând repararea pagubei materiale, dar și a sumei de 50.000 euro reprezentând repararea daunei morale.
 
După câteva termene de judecată, judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis în parte acțiunea formulată de reclamant în contradictoriu cu pârâtul Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice. Pe cale de consecință, Statul Român a fost obligat să-i achite constănțeanului a echivalentului în lei din data plății a sumei de 10.000 euro cu titlu de despăgubiri morale și a sumei de peste 8.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale.
 
Mai mult, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice a mai fost obligat să-i achite cetățeanului suma de peste 2.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanța, ieri având primul termen în faza apelului. Până la închiderea ediției, judecătorii Curții de Apel nu luaseră nicio decizie în prezenta cauză.
 
Citește și
 
Despăgubire record pentru o femeie din Constanța, rănită grav într-un accident feroviar! (document)

Primăria Constanța, bună de plată! Mii de lei pentru o societate de asigurări
 
Un medic chirurg și Spitalul Militar Constanța, obligați să despăgubească un pacient. Decizia nu este definitivă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii