Varianta de ocolire a Constanței, în atenția judecătorilor din București. S-au formulat obiecțiuni la expertiză
Varianta de ocolire a Constanței, în atenția judecătorilor din București. S-au formulat obiecțiuni la expertiză
30 Nov, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
1389
Marime text
- Este vorba despre cauza în care s-a decis în instanța de apel (la Tribunalul București), despăgubirea reclamantei, Anamaria P., cu o sumă de peste 680.000 de lei.
- Judecătorii bucureșteni au ajuns la concluzia că femeia nu mai avea acces la proprietatea care îi rămăsese în urma exproprierii.
- În cauză, a fost întocmită o nouă expertiză, iar acum părțile au formulat obiecțiuni cu privire la concluziile expertului.
La ultimul termen de judecată, magistrații din Capitală au amânat cauza pentru data de 19 februarie 2021, pentru a se răspunde obiecțiunilor aduse raportului de expertiză întocmit în proces.
Este vorba despre cauza în care s-a decis în instanța de apel (la Tribunalul București), despăgubirea reclamantei, Anamaria P., cu o sumă de peste 680.000 de lei. Iar asta, după ce judecătorii bucureșteni au ajuns la concluzia că femeia nu mai avea acces la proprietatea care îi rămăsese în urma exproprierii.
Cazul a fost înregistrat iniţial pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, însă instanța de apel, mai precis Tribunalul din Capitală, a fost cea care a decis să oblige „Statul Român prin CNAIR la plata sumei de 683.729 de lei către reclamantă, cu titlu de despăgubiri civile“.
Suma reprezintă „contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în perioada 19.05.2009-13.05.2012“.
Teren rămas fără acces
Astfel, la data de 17 mai 2012, constănţeanca s-a plâns magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti de faptul că, în urma exproprierii în vederea construirii variantei ocolitoare a municipiului Constanţa, a rămas fără acces la terenul proprietate personală ce îi rămăsese.
În raportul de expertiză dispusă anterior, la instanța de apel, document menționat în hotărârea Tribunalului București, la rândul său citată pe Jurindex, se arată că, în urma exproprierii „terenul (...) rămas în proprietatea reclamantei (...) se învecinează la nord cu monumentul istoric «Valu lui Traian», rămânând fără acces“.
Expertul a arătat că accesul pe terenul respectiv, în vederea efectuării expertizei, s-a făcut „doar cu piciorul (neexistând altă posibilitate)“. Concluziile expertului au fost că „terenul rămas în proprietatea reclamantei după expropriere nu are niciun acces, fiind cu totul izolat, şi având caracterul unui loc înfundat şi nici nu i se poate crea acces“.
Nemulțumite de decizia Tribunalului București privind despăgubirea constănțencei, autoritățile au declarat recurs, astfel că acum cazul se judecă la Curtea de Apel București.
La instanța de recurs a fost efectuată o nouă expertiză, iar acum procesul s-a amânat pentru a se putea discuta obiecțiunile formulate în legătură cu această nouă expertiză.
Citește și:
Drum existent doar pe hârtie?:
Constănţeancă despăgubită cu peste 680.000 de lei, în urma exproprierii pentru varianta Constanţei
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii