Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:12 15 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victima accidentului în care a fost implicată Monica Macovei, fost ministru al Justiției, face declarații la Judecătoria Mangalia. Instanța a dispus amânarea procesului (VIDEO)

ro

15 Oct, 2024 10:56 271 Marime text
Constantin Ilie

Marți, 15 octombrie 2024, la Judecătoria Mangalia, din județul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul disjuns din latura civilă a dosarului penal în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost condamnată, în primă instanță, la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Astăzi, Ilie Constantin a declarat că raportul de expertiză medico-legală a ajuns la magistrați, și și-a exprimat încrederea că la următorul termen lucrurile vor decurge conform așteptărilor sale.
 
„În sfârșit, a ajuns raportul de expertiză medicală, de la IML și sper ca la următorul termen lucrurile să înceapă să decurgă normal. (...) Nici nu mai știu nici numărul intervențiilor chirurgicale pe care le-am avut de la accident până în prezent”, a spus bărbatul.
 

 
Apărătoarea acestuia a afirmat în fața presei că amânarea s-a acordat pentru ca magistrații să ia la cunoștință datele din raportul IML:
 
„S-a acordat termen să luăm la cunoștință de conținutul raportului, din ce am citit în sala de ședință, înainte să înceapă ședința de judecată, am văzut că a fost stabilit un număr de 150 de zile, cu posibilitatea reevaluării la un an de zile, pentru că vor mai urma proceduri și alte intervenții. În acest moment, medicul legist nu a putut stabili numărul exact de zile de îngrijiri medicale, pentru că tot ce i s-a întâmplat domnului Ilie are efecte pe timp îndelungat și va mai suporta niște intervenții”.
 

 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.
 
În motivarea deciziei, Judecătoria Mangalia arată, printre altele, că, prin conţinutul său concret şi prin atingerea gravă a valorilor sociale ocrotite de dispoziţiile art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, fapta săvârşită de inculpată prezintă gradul de pericol social ce caracterizează infracţiunea pentru care a fost cercetată în prezenta cauză“.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
ong>PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Curtea de Apel Constanța a amânat pronunțarea în dosarul Monicăi Macovei (VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii