VIDEO Victima accidentului pentru care a fost condamnată Monica Macovei, fost ministru al Justiției, declarații la Judecătoria Mangalia
VIDEO: Victima accidentului pentru care a fost condamnată Monica Macovei, fost ministru al Justiției, declarații
21 May, 2024 11:26
ZIUA de Constanta
1186
Marime text
Marți, 21 mai 2024, la Judecătoria Mangalia, din județul Constanța, este programat un nou termen în dosarul civil disjuns din latura civilă a dosarului penal în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost condamnată în primă instanță la șase luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia penală a judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, atât de către procurori, cât și de Monica Macovei dar și de partea civilă Ilie Constantin, acesta fiind victima acccidentului.
Contestațiile au fost trimise spre soluționare Curții de Apel Constanța.
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 25 septembrie 2024.
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
Azi, Ilie Constantin a declarat că în perioada imediat următoare va fi supus unor noi proceduri medicale.
Declarația integrală poate fi ascultată în video mai jos!
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.
În motivarea deciziei, Judecătoria Mangalia arată, printre altele, că, prin conţinutul său concret şi prin atingerea gravă a valorilor sociale ocrotite de dispoziţiile art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, fapta săvârşită de inculpată prezintă gradul de pericol social ce caracterizează infracţiunea pentru care a fost cercetată în prezenta cauză“.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Judecătoria Mangalia motivează condamnarea Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției - „Scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea acesteia“
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Vezi toate STIRILE VIDEO!
Comentarii