Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezinformare! Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Paul Stănescu aruncă pisica în curtea colegului său de partid, primarul Făgădău, în chestiunea Cazinoului (document)

ro

06 Jul, 2018 00:00 4158 Marime text
Ministrul Dezvoltării Regionale, vicepremierul Paul Stănescu, demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că acest Guvern nu ştie nici să comunice.
 
În urma unei întrebări adresate în urmă cu o lună premierului României privind măsurile pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, aflat într-o stare de degradare avansată“, parlamentarul liberal Bogdan Huţucă susţine că a primit un răspuns în care se justifică cei şapte ani pierduţi, timp în care clădirea s-a plimbat între Primăria Constanţa şi Compania Naţională de Investiţii (CNI). De-a lungul acestor ani, multe licitaţii anulate de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi judecători, pe motiv de încălcare a legislaţiei achiziţiilor publice.
 
Potrivit ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, Cazinoul se află la CNI, însă nu se poate organiza o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia tehnico-economică actualizată. Având în vedere că ultima licitaţie anulată a fost demarată de CNI în anul 2016, precizăm că pentru reluarea unei noi proceduri de achiziţie publică este necesară actualizarea documentaţiei tehnico-economice. În acest sens, este necesară depunerea documentaţiei specifice de către Primăria Constanţa, astfel încât să poată demara procedura privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici şi ulterior demararea unei noi proceduri de achiziţie publică“, se arată în răspunsul ministrului Paul Stănescu.
 
„Astfel, aflăm că din 2016 nu s-a mai organizat o nouă licitaţie deoarece Primăria Constanţa nu a depus documentaţia specifică încât să se poată demara o nouă procedură. Doi ani în care nu s-a mişcat niciun deget pentru reabilitarea Cazinoului“, afirmă preşedintele PNL Constanţa.
 
În lumina celor comunicate de Ministerul Dezvoltării, deputatul Bogdan Huţucă îi solicită primarului Decebal Făgădău să lămurească situaţia Cazinoului şi să precizeze de ce nu a fost depusă documentaţia specifică din 2016 până în prezent pentru a fi reluată procedura de licitaţie în vederea reabilitării monumentului.

Stănescu habar nu are că CNI a reluat licitaţiile pentru Cazinoul constănţean!

 
Compania Naţională de Investiţii a publicat pe 15 iunie a.c anunţul privind achiziţia de „Servicii de proiectare având ca obiect: actualizare Documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI); actualizare Studiu geotehnic; actualizare expertiză tehnică a structurii clădirii, rezistenţă, arhitectură, inclusiv rampa de acces către subsol şi instalaţii aferente clădirii; actualizare expertiză componente artistice; actualizare expertiză tehnică pentru zidul de apărare din zona Cazinoului; studiu hidrogeotehnic; studiu de cercetare de parament şi stratigrafice în zonele degradate - starea de conservare - tipuri degradări; investigaţii fizico-chimice; studii biologice (expertiza biologică); expertiză pentru determinarea nivelului de umiditate din ziduri şi climatul interior; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială «securitate la incendiu»; documentar fotografic; documentaţie pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; alte studii de soluţie cerute prin avizele solicitate, cercetări, documentaţii ca fiind necesare în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii «Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa, municipiul Constanţa - (clădire S+P+1E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasa, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)».

Valoarea estimată a contractului este de 232.717,81 de lei fără TVA. Punctajul maxim pentru factorul de evaluare este de 36 de puncte, iar oferta financiară, de 40 de puncte, în timp ce experienţa profesională a ofertantului poate să cântărească până la maximum 24 de puncte.
 
Persoanele cu funcţii de decizie în cadrul autorităţii contractante sunt: Manuela Irina Pătrăşcoiu - director general; Daniela Ileana Orodel - director economic; Eduard Adrian Cefalan - director investiţii; George Stănică - inspector tehnic Departamentul Sănătate, lucrări în primă urgenţă şi alte obiective; Luiza Andrei - director - Direcţia Juridică şi Contractare; Felicia Carmen Stoica - şef Serviciul Avizare şi Asistenţă Juridică; Andra Cătălina Dragomir - şef Serviciul Contractare şi Monitorizare Contracte; Florina Cristina Scurtu - şef Serviciul Achiziţii Publice şi din Fonduri Proprii.


Operatorii economici ce depun oferte trebuie să dovedească forma de înregistrare în condiţiile legii şi experienţa similară în prestări servicii de proiectare tehnică, în ultimii trei ani, pentru lucrările de reabilitare a monumentelor istorice grupa A sau B. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 16.07.2018, ora 15.00.
 
Citeşte şi: 
 
Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii