Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:18 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După Mazăre, potopul Lui Nicuşor Constantinescu i se pregăteşte ceva. Suspendarea din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa

ro

18 Apr, 2015 00:00 3061 Marime text
Modificările statutului PSD - adoptate de Consiliul Naţional al partidului în a doua jumătate a lunii martie - lasă în offside mai mulţi lideri social-democraţi cu notorietate şi cu putere. Asta pentru că rezoluţia votată de conducerea PSD a produs efecte încă de a doua zi. Amintim că modificarea statutului partidului a fost, după eşecul înregistrat în contextul alegerilor prezidenţiale, una dintre marile dorinţe ale lui Victor Ponta. Premierul promitea atunci că PSD va fi primul partid reformart din România. Conform noilor principii de integritate, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Potrivit aceleiaşi rezoluţii, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimii rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Preşedintele suspendat al CJC riscă să piardă funcţia politică


După demisia din toate funcţiile deţinute în partid a lui Radu Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, vine, iată, rândul lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Social-democraţii constănţeni se reunesc astăzi, de la ora 11.00, la sediul partidului din zona Trocadero, într-o şedinţă convocată de liderul interimar al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga.

Conform spuselor lui Moga, este vorba despre “o şedinţă informală, fără presă, fiind mai mult o întâlnire la o cafea, o şedinţă ca de după sărbători". Senatorul a subliniat că nu există o ordine de zi a evenimentului. Întrebat însă dacă, în contextul întâlnirii, va fi ridicată problema suspendării lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, Nicolae Moga a explicat: "Nu neapărat, pentru că nu există o ordine de zi, nu vor fi discuţii punctuale. Dar se va vorbi despre toţi cei care sunt afectaţi de rezoluţia Consiliului Naţional al PSD. Vom trimite adrese către toate organizaţiile PSD din judeţ şi, ulterior, vom vedea ce trebuie făcut".

Moga a subliat că cel mai probabil nu astăzi va fi luată o decizie cu privire la suspendarea lui Nicuşor Constantinescu, ci într-o şedinţă ulterior, de aşteptat, una formală, fără cafea. În acest sens, liderul interimar al PSD Constanţa a precizat că azi va fi fixat şi un calendar al şedinţelor interne ale PSD Constanţa de până la Conferinţa Judeţeană care va avea loc până cel târziu pe 30 octombrie.

De la intrarea în vigoare a rezoluţiei PSD cu privire la integritatea membrilor săi au trecut aproape două luni, iar Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, ocupă încă funcţia de prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene. Asta, deşi Ponta declara la momentul respective că rezoluţia are efecte immediate. Spre deosebire de colegul şi prietenul său Radu Mazăre, Constantinescu nu a demisionat după modificarea statutului partidului, fapt pentru care este foarte probabil ca suspendarea sa să fie decisă de propriii săi colegi, forţaţi de statutul partidului din care fac parte.

Secretul lui Polichinelle


Interesant este faptul că, deşi această suspendare este cumva aşteptată, social-democraţii constănţeni nu erau deloc generoşi în declaraţii, ieri. Faptul că Nicuşor Constantinescu şi-ar putea pierde, foarte curând, funcţia politică este, se pare, un soi de secretul lui Polichinelle. Un secret “bine” păstrat, cunoscut însă de toată lumea.

Spre exemplu, Cristian Darie, vicepreşedintele CJC şi apropiat al lui Nicuşor Constantinescu a ezitat să comenteze pe marginea unei posibile suspendări, declarând că aceasta nu figurează pe ordinea de zi. “Dacă se va discuta mâine, îmi voi spune părerea în interiorul partidului. Eu cred însă că un om trebuie să fie condamnat ca să poată fi considerat vinovat. Dar noi, pesediştii, suntem disciplinaţi în general, iar conducerea centrală a partidului a luat o decizie (n.r. cu privire la membrii care au problem cu Justiţia)”.

Nici Cristinel Dragomir, vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte al CJC, nu părea să ştie dacă suspendarea din funcţie a lui Constantinescu va fi discutată azi. El a confirmat, totuşi, că va participa la şedinţă.

Felix Stroe, fost vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa, a declarat că, din moment ce a demisionat din toate funcţiile deţinute în partid pe data de 17 noiembrie a anului trecut, prefer să nu comenteze în vreun fel posibila suspendare din funcţia politică a lui Nicuşor Constantinescu. "Nu pot să fac o declaraţie, nici pro, nici contra, sunt simplu membru". Stroe a subliniat, în acest context, că decizia demisiei sale, ulterior alegerilor prezidenţiale, din funcţia de vicepreşedinte al PSD Constanţa este "definitivă şi irevocabilă. "Nu voi pleca niciodată din PSD, rămân simplu membru. Dar trebuie să spun că nu mă interesează să candidez nici pentru funcţia de primar, nici pentru funcţia de preşedinte al CJC. Nu îmi doresc nici funcţia de prefect", a mărturisit Felix Stroe.


Am încercat să aflăm un punct de vedere legat de posibila suspendare din funcţie a lui Constantinescu şi de la deputatul Radu Babuş. Acesta însă nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, declaraţia sa va fi publicată.
 
De asemenea, nici viceprimarul cu atribuții de primar Decebal Făgădău, președinte al organizației municipale a PSD Constanța nu a putut fi contactat. Dacă va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat ulterior.
 
Amintim că Nicuşor Constantinescu se află, în prezent, în arest la domiciliu, măsură preventivă în care este judecat pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa , dar şi pentru noul dosar în care este acuzat de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care două în formă continuată), de constituire a unui grup infracțional organizat, dar și de conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată).
 
În altă ordine de idei, menționăm că ieri Tribunalul Constanța a fixat primele două termene în noul dosar în care Nicușor Daniel Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, el fiind acuzat de abuz în serviciu (3 infracțiuni, din care 2 în formă continuată), de constituire a unui grup infracțional organizat, dar și de conflict de interese (9 infracțiuni, din care 5 în formă continuată). Primul a fost fixat pentru data de 20 aprilie iar al doilea pentru 3 iunie. Cauza a fost trimisă spre soluționare, potrivit surselor noastre, judecătoarei Iulia Cezara Suciu, cea care il judecă pe Constantinescu în dosarul în care este acuzat de subfinanțarea Centrului Militar Zonal Constanța.


Oficial DNA: 
Nicuşor Constantinescu şi Cristian Zgabercea, trimişi în judecată într-un dosar cu prejudiciu de 8 milioane de euro

 
Mazăre şi Nicuşor, „picaţi“ de propriul partid: 
PSD Constanţa, lăsat în off-side de schimbarea de statut operată de Ponta (documente)


 Rechizitoriu: 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa


Drumul banilor până la Sibiu: 
Nicuşor Constantinescu, finul Zgabercea şi un interpret de muzică populară, trimişi în judecată de DNA


Rechizitoriu: 
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii