Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 12 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban Parlamentarii Forța Dreptei vor solicita procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului

ro

12 Sep, 2024 19:44 180 Marime text





Ludovic Orban, Sursa foto: Ziua de Constanța




Parlamentarii Forța Dreptei vor solicita procedura de numire a unui nou Avocat al Poporului. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.
 
Motivul ar fi „pentru a pune punct cât mai repede acestei negre perioade în care această instituție s-a transformat într-o slugă a puteri”, precizează Ludovic Orban.
 
„Actualul avocat al poporului a depășit în slugărnicie și partizanat politic până și pe predecesorul ei, Victor Ciorbea. Weber a fost îngerul păzitor al specialilor, atacând la CCR legile adoptate de parlament în timpul gurvernării mele de desființare sau de supraimpozitare a pensiilor speciale. Timp de 3 ani nu a deranjat cu nimic guvernele Ciucă și Ciolacu. Ultimul cadou oferit PSD și PNL de Weber a fost refuzul de declanșare a controlului de constituționalitate pe ordonanța comasării, în ciuda sesizării de către noi a neconstituționalității mai multor articole, similare cu articole din alte ordonanțe, care au fost declarate anterior ca fiind neconstituționale.
 
Timp de peste 5 ani Renate Weber nu a fost Avocatul Poporului ci avocatul PSD și PNL, protectorul abuzurilor guvernamentale împotriva drepturilor și libertăților cetățenești. Am fi putut să oprim mai repede această stare de fapt și să readucem această instituție fundamentală în democrație la dispoziția cetățeanului. În 2021 am reușit să coagulez o majoritate parlamentară care a luat decizia de revocare a ei din funcție dar, din păcate, Curtea Constituțională, dominată de politrucii PSD, a repus-o în funcție, deși a existat o decizie anterioară a CCR din 2012 care a considerat ca fiind constituțională demiterea din funcție a lui Gheorghe Iancu.”, a scris Orban pe rețeaua de socializare.
 
 Citește și
Constănțeanul supăratDe 7 ani se luptă pentru un loc de parcare pentru persoane cu handicap. Primarul Constanței, reclamat la Avocatul Poporului! (DOCUMENT)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii