Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare o scoate vinovata pe Udrea pentru parcarile neterminate din Mamaia Udrea - „Mamaia devine un cartier aglomerat al Constantei"

ro

01 May, 2010 02:32 2361 Marime text
cap_2.jpgDupă ce a tăiat zeci de copaci de o parte şi de alta a şoselei din Mamaia, municipalitatea se plânge că sistează lucrările, pentru că Planul Urbanistic Zonal al Mamaiei a fost contestat de reprezentanţii ministerului condus de Elena Udrea.

Prezent ieri la inaugurarea oficială a fostului pod din KM. 4 - 5 de tramvaie - devenit rutier, edilul Constanţei a anunţat că în urma controlului efectuat de Inspectoratul de Stat în Construcţii, PUZ-ul Mamaiei numai este în vigoare. Motivul, în opinia edilului şef al Constanţei, ar fi un aviz de la Ministerul Turismului care lipseşte din documentaţia pentru obţinerea PUZ-ului, solicitat, însă pe care cei de la minister nu l-ar fi acordat. „Am primit de la IGSIC un control asupra PUZ-ului aprobat prin şedinţă de Consiliu Local în urmă cu un an, care spune că acesta nu este în vigoare şi prin urmare nu mai putem da autorizaţii de construcţii în Mamaia, în special cele pentru parcări. Acesta este motivul pentru care vom sista lucrările. Cred că astea sunt beţe în roate staţiunii Mamaia, nu ştiu din ce cauză", s-a plâns Mazăre.

Pentru aceste sistări ale lucrărilor din staţiune, primarul a dat vina pe ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, despre care spune că ar avea altă gândire în ceea ce priveşte modul cum se face turism pe litoral: „Noi avem o gândire despre staţiunea Mamaia şi am avut-o timp de zece ani şi rezultatele le-aţi văzut, iar madame Nuţi are altă gândire", a mai adăugat edilul-şef.

„Tot ce se va construi se va face cu grijă"

În replică la declaraţiile primarului, ministrul Elena Udrea, prezentă la şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL a precizat că într-adevăr viziunea ministerului pe care îl conduce în ceea ce priveşte turismul în Mamaia este diferită de cea a edilului-şef al Constanţei. Demnitarul a mai adăugat şi faptul că până acum a sprijinit toate proiectele turistice ale administraţiei locale: „Mamaia tinde să devină un cartier aglomerat al Constanţei şi unde spaţiile verzi au dispărut. Tot ce se va construi de acum se va face cu mare grijă", a mai adăugat Udrea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nicusor 02 May, 2010 20:18 Doamna ministru, nu mai aveti ce face. Mamaia e deja distrusa. Clica ajunsa la putere a construit pe spagi de nu mai ai loc sa arunci un ac. O statiune care fusese construita dupa anumite principii arhitectonice a fost siluita dupa dorintele unor derbedei care au avut in cap numai sa-si umfle buzunarele. Acum o sa platim cu totii pretul prostiei. Asta e, i-am ales. Asa e cand te intovaraseti cu prostul la castig. De ce sa mai vina turistii in Mamaia? Poate doar ca sa-si faca nervi. Astia sii pot face si acasa, cu mult mai ieftin. Poate avem noroc si vine un tzunami.Alta sansa nu mai este.
  • constanteanu 02 May, 2010 13:19 bai mazare, de ce draq nu ai plantat si tu copaci in parcuri ??? cate sute de copaci ai taiat din Mamaia???? de ce nu te amendeaza garda de mediu ??? ai taiat copaci si ai plantat boschetii si supozitoarele alea spiralate in oras ... cu alea faci tu spatii verzi ?????????
  • Sile this Millennium 01 May, 2010 14:16 vremea "culturii de mazăre" a trecut aşteptăm "elefanţii" pentru că la pedelişti "vara vrajbei noastre " noastre abia a început