Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:53 08 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ochiuleț și Caragheorghe explică separarea de USR Constanța și de stilul de conducere exercitat de președintele filialei Stelian Ion

ro

08 Oct, 2024 12:13 532 Marime text






În contextul preluării noului mandat de consilier local, dar și al excluderii din USR Constanța,  marți, 8 octombrie, ora 12.00, Mihai Ochiuleț a organizat o conferință de presă.

În cadrul conferinţei va prezenta un raport al activității sale de consilier local în ultimii patru ani dar și teme importante de interes local pe care le va aborda în următorul mandat. De asemenea, subiectul excluderii din USR Constanța va fi punctat.

„În acest mandat consider că mi-am făcut datoria atât față de partid cât mai ales față de constănțeni, am participat la întâlnirile cu cetățenii inclusiv în contextul celebrelor regulamente care au generat discuții în spațiul public ", spune Mihai Ochiuleț.

După alegerile locale din 9 iunie, USR Constanța nu a mai reușit să obțină decât 4 Constanța consilieri locali.

„Așa cum v-am informat am fost exclus din USR dar pentru că procedura de excludere va fi contestată ,voi fi validat din nou în calitate de consilier local și pe aceasta cale vreau să-i anunț pe constănțeni că mă voi implica în continuare în rezolvarea problemelor lor”, mai menționează Ochiuleț.


Ochiuleț mai spune că președintele USR Constanța, Stelian Ion încearcă să îl excludă din partid încă din urmă cu un an și jumătate.

Oficial însă,  Mihai Ochiuleț a fost exclus din USR săptămâna trecută, din cauza unor informații de pe un grup intern de partid, pe care acesta le-ar fi scurs în presă.

Până la finalizarea etapelor de contestare a măsurii excluderii, Mihai Ochiuleț dorește să-și continue activitatea de ales local și a trimis personal către instanță dosarul de validare pentru mandatul de consilier local.


Caragheorghe și-a anunțat demisia din USR Constanța

La conferință este prezent și Dumitru Caragheorghe și el consilier local în mandat.

Caragheorghe este de altfel membru fondator al USR Constanța din 2016.

„La aceste valori în 2016 a achiesat și Stelian Ion, pe care însă interesele și viata politică la București l-au schimbat", mai spune Caragheorghe
După pierderea alegerilor în 2020, Stelian Ion avea să lipsească timp de 2 ani din viața locală, o perioadă motivat cât a fost ministru al Justiției. În această perioadă, în calitate de lider al USR Constanța eu am fost cel care aveam să navig în guvernarea locală. Am cerut să ieșim din alianță cu PNL de la Constanța,  dar s-a considerat că trebuie să apărăm funcțiile de viceprimar și vicepreședinte al CJ, eram o struțo-cămilă absolută, pentru că ne aflam în alianță, dar în același timp făceam opoziție", explică Caragheorghe.

„Am considerat că trebuie să rămân om de partid până astăzi și am continuat să mă implic în campaniile USR ( la Agigea, Mangalia, etc)
În 2022, Stelian Ion ne-a anunțat că nu va candida la alegerile locale din 2024 pentru Primăria Constanța.  Discuțiile externe pentru a găsi un candidat au eșuat iar sondajele au arătat că doar Stelian Ion poate candida. Situația de astăzi a filialei i se datorează cu ghilimelele de rigoare", mai spune Dumitru Caragheorghe.

Caragheorghe mai spune că Stelian Ion și-a dorit și a obținut controlul exclusiv al filialei de la Constanța.Unicul scop a fost asigurarea de către Ion a  unei poziții eligibile pentru alegerile parlamentare, mai adaugă Caragheorghe.

Acesta spune că a solicitat ca inclusiv actualul senator USR, Remus Negoi, să facă un pas în spate, lucru care nu s-a întâmplat.

„Avem patru sesizări depuse la Biroul Național al USR care privesc diverse situații reprobabile din filiala Constanța, care nu au primit niciun răspuns”, mai susțin cei doi aleși locali USR.






Astăzi, Dumitru Caragheorghe își prezintă, cu ocazia declarațiilor făcute, demisia din USR, pentru că nu poate accepta modul în care Stelian Ion înțelege să conducă filiala de la malul mării.

Dumitru Caragheorghe spune că nu a decis încă dacă va continua în politică sau nu.Acesta a admis că au existat discuții de tatonare din mai multe zone politice, dar nu le-a luat în calcul, întrucât până astăzi a fost membru USR.



Dumitru Caragheorghe povestește pe scurt și în ce a constat discuția de cinci minute cu Elena Lasconi despre situația de la Constanța: „Am fost dezamăgit de acea discuție pe care o văd acum ca pe una unilaterală. Rezultatele discuției din păcate se vad astăzi în filiala Constanța".



Citește și
Elena Lasconi (USR) și-a depus oficial candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii