Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PSD, Marcel Ciolacu vrea ca mandatele primarilor și președintelui țării să aibă aceeași durată

ro

24 Aug, 2024 15:45 227 Marime text
Marcel Ciolacu/ Sursa foto: Facebook/ Guvernul României





 
  • Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, avansează ideea majorării mandatelor aleşilor locali la cinci ani sau a reducerii mandatului preşedintelui la patru. De asemenea, acesta a precizat că numărul parlamentarilor va scădea ca urmare a scăderii populației.

Întrebat dacă susţine schimbarea Constituției în sensul scurtării mandatului prezidenţial de la cinci la patru ani, Marcel Ciolacu a răspuns: „Categoric!”, potrivit știripesurse.ro.

„După, cred că 20 de ani am reuşit să avem toate alegerile în acelaşi an. Cred că nu e bine nici într-un singur an să fie toate alegerile, dar măcar să suprapunem doi ani consecutivi să fie toate alegerile. Da consider că nu e nicio problemă. Ori mărim la autorităţile locale la cinci ani, ori micşorăm la preşedinte. Nu putem să fie unii mai altfel decât alţii”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă, la finalul congresului PSD.
În ceea ce priveşte reorganizarea administrativă, acesta susţine că „se poate face şi fără modificarea Constituţiei” şi este de părere că „se impune acest lucru”.
 
Întrebat despre respectarea referendumului pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentare, liderul PSD a răspuns:

„Este o lege, ea se va pune în aplicare. În momentul în care populația României scade, sunt mai puțini parlamentari. La următorul exercițiu electoral va interveni această schimbare fiindcă se aplică. Nu mai trebuie să intervenim noi, e în lege. Într-adevăr, trebuie să o respectăm”.

Citește și
Marcel CiolacuPână la finalul anului 2024, România va intra complet în Schengen
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii