Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 20 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Cum ne protejăm pielea în timpul verii

ro

27 May, 2021 00:00 2261 Marime text
  • Medicul Mărioara Axinciuc, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria, a fost invitat al emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 26 mai, ora 14.00.
  • Pe parcursul emisiunii, specialistul a vorbit pe larg atât despre benficiile unei corecte expuneri la soare, ce permite corpului să sintetizeze vitamina D, cât și despre pericolele ce însoțesc o expunere îndelungată, fără protecție.
  • „Lumea ar trebui să știe de asemenea că o plimbare de 10 – 15 minute zilnic este suficientă pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina D“, a spus medicul, subliniind că nu este nevoie ca cel mic să fie dus la plajă pentru a beneficia de vitamina D.

Sosirea mult-așteptată a verii aduce automat și o expunere la soare, intenționată ori nu, care poate avea efecte însemnate asupra pielii noastre.

În acest context, specialiștii recomandă evitarea expunerii la soare în intervalul 10.00 – 16.00 și, de asemenea, utilizarea cremelor de protecție solară pe tot parcursul anotimpului cald.

Informațiile au fost făcute publice în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 26 mai 2021, de la ora 14.00, de către medicul Mărioara Axinciuc, medic primar Dermatovenerologie în cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Specialistul în dermatovenerologie a vorbit pe larg atât despre benficiile unei corecte expuneri la soare, ce permite corpului să sintetizeze vitamina D, cât și despre pericolele ce însoțesc o expunere îndelungată, fără protecție.

Potrivit informațiilor oferite de medicul Mărioara Axinciuc, pielea trebuie hidratată foarte bine în timpul anotimpului cald, iar orice ritual de îngrijire a pielii trebuie să includă o cremă cu factor de protecție solară. De asemenea, specialistul a subliniat că este recomandată demachierea tenului, dimineața și seara, indiferent dacă ne-am machiat sau nu.


Mersul la plajă cu bebelușii

Foarte important, pe parcursul emisiunii ZIUA LIVE, medicul a atras atenția asupra faptului că este recomandat ca bebelușii să fie duși la plajă începând cu vârsta de șase luni și nu mai devreme.

„Lumea ar trebui să știe de asemenea că o plimbare de 10 – 15 minute zilnic este suficientă pentru a asigura necesarul zilnic de vitamina D“, a spus medicul, subliniind că nu este nevoie ca cel mic să fie dus la plajă pentru a beneficia de vitamina D.

De asemenea, specialistul a atras atenția că cei mici trebuie dați mereu cu cremă de protecție cu factor SPF 50 și nu trebuie lăsați cu pielea expusă la soare, ci îmbrăcați lejer. Totodată, este recomandat ca cei mici, dar și adulții, să poarte pălăriuțe pe cap, nu șepci, dar și să aibă ochelari de soare, pentru protecția ochilor.


„Cremele minerale cu protecție fizică sunt cele mai bine acceptate de copii, pentru că nu dau alergii, sunt bine tolerate și acționează imediat. Este neplăcut că pielea rămâne albă, dar corpul este protejat și crema este bine tolerată de organism. Este foarte important ca cei mici să fie îmbrăcați, să nu stea cu porțiuni mari de piele expuse“, a atras atenția medicul.

„Este important ca această cremă de protecție să fie aplicată cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare. De asemenea, este foarte important să nu fie făcută economie în ce privește crema de protecție. Trebuie aplicată constant când ne expunem la soare“, a precizat medicul Mărioara Axinciuc, în timpul emisiunii ZIUA LIVE.

Vestea bună pentru cei care doresc să beneficieze de un bronz de invidiat este că uleiul de măsline sau uleiul de cocos, adesea folosite în acest sens, conțin un factor de protecție 15.

Nu în ultimul rând, medicul din cadrul Rețelei Private de Sănătate Regina Maria a atras atenția asupra faptului că, pe tot parcursul verii, fie că ne expunem la soare ori nu, este forate importantă hidratarea pielii, atât internă, cât și externă.


În ce privește arsurile solare, medicul a recomandat băile cu apă călduță, cât suportă pielea, dar și cremele after-sun. De altfel, potrivit dr. Mărioara Axinciuc, aceste creme sunt recomandate indiferent că avem arsuri solare sau nu, fiind un important factor de susținere a refacerii pielii în urma expunerilor solare.

Întreaga emisiunea poate fi urmrăită aici:



Citește și:

ZIUA LIVE. Pericolele bolii de reflux gastro-esofagian. Când trebuie să mergem la medic

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii