Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 14 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL din Constanța, îndemn către credincioşi

ro

12 Aug, 2024 17:00 1210 Marime text
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului, Asociaţia „Suflete deschise” a adus mare bucurie celor 30 de familii care vieţuiesc în grajdurile din judeţul Constanţa
  • „Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon  0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968, 0722356992, sau pot trimite un mail pe adresa: sufletedeschise@yahoo.ro în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari ai Asociaţiei Suflete deschise“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Suflete deschise“.
 
 
În Postul Adormirii Maicii Domnului, Asociaţia „Suflete deschise” a adus mare bucurie celor 30 de familii care vieţuiesc în grajdurile din judeţul Constanţa. Voluntarii le-au dăruit alimente de bază, fructe, articole de încălţăminte şi mobilier. Dar de o bucurie si mai mare au avut parter toţi cei 50 de copii, au primit în dar câte un ghiozdan complet echipat cu toate cele necesare pentru începerea noului an şcolar, fie că sunt preşcolari, şcolari sau elevi.
 
În plus, fiecare copil a mai primit o mulţime de dulciuri şi fructe dar şi câte o iconiţă cu Măicuţa Domnului.
 
Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL, îndemn către credincioşi:
 
Să ne unim cu toții în rugăciune, post şi fapte de milostenie!
 
„Model desăvârşit de curăţie şi iubire duse până la jertfă, Maica Domnului a fost printre cei puţini care au rămas sub crucea pe care a fost rastignit Iisus. Spre a ajunge la refacerea noastră, trebuie să trecem prin multe răstigniri şi avem trebuinţă de o inimă de mamă pentru noi către Dumnezeu. De fiecare dată când vă veţi ruga Maicii Domnului, să ştiţi că rugăciunea vă este ascultată. Icoana Maicii Domnului este fereastra noastră spre Cer. Maica Domnului este lumina sufletului nostru, este nădejdea, acoperământul, mângâierea şi bucuria noastră. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră în faţa lui Dumnezeu şi pururea ea se roagă Mântuitorului Hristos pentru noi toţi. Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele sau de păcate amare, atunci cerem să se roage Fiului ei pentru noi. Întâlnirea cu Maica Domnului, cu icoana Sa, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care face să îţi tresară inima, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria lacrimilor“, a declarat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.
 
Aşadar, cu drag invităm pe toţi cinstitorii Maicii Domnului, să ne unim cu toții în rugăciune, post şi fapte de milostenie! Să ne descoperim capetele, să ne plecăm genunchii şi să rostim o rugăciune în faţa Icoanei sale.
 
          Rugăciune către Maica Domnului
 
       Prea Curată Maică, Pururea Fecioară,
       Sufletul din mine nu-l lăsa să moară,
       Ci revarsă, Sfântă, peste el, de sus,
       Mila Ta cea mare, mila lui Iisus!…
       Îngeri împrejuru-mi fă să se adune,
       Să-mi arate calea către cele bune,
       Să-mi îndrepte paşii pe cărarea milei,
       La-nceputul nopţii, la-nceputul zilei!…
       Să gonească toate duhurile rele,
       Ce pândesc în drumul vieţuirii mele,
       Bietului meu suflet să-i dea viaţă nouă,
       Să răsfrângă cerul ca un bob de rouă!…
       Frânt de umilinţe, cu adânci suspine,
       Sufletul la Tine vine să se-nchine:
       Mila Ta din ceruri peste el coboară,
       Maică Prea Curată, pururea Fecioară!
 
„Fiţi buni! Înmulţiţi binele! Dacă nu putem înmulţi pâinea sau peştele, binele îl putem înmulţi. Stă în puterea fiecăruia dintre noi şi să nu uităm că cel ce are milă de sărman, împrumută Domnului.
 
Milostenia este gestul creştin de a face bine, din dragoste şi compasiune pentru cel aflat în nevoie. Ea este mai preţioasă decât un act de caritate, după cum gestul de a dărui este mai valoros decât cel de a dona. Valoarea stă în dăruirea de sine către cei din jur, într-o vorbă bună sau o mână de ajutor oferită omului trist sau împovărat, fără a aştepta nimic în schimb. Ajutorarea celui în nevoie nu ţine cont de luna cadourilor şi alte ocazii oficiale de a dărui, pentru că, la rândul nostru, noi suntem iubiţi şi ajutaţi zi de zi“, au transmis reprezentanţii Asociatiei
„Suflete deschise.”
 
„Mulţi au atâtea hăinuţe sau încălţăminte care nu le mai poartă de ani şi le ţin în şifonier până le mănâncă moliile sau chiar le aruncă la gunoi. Au jucării, deşi nu mai au copii, au tot feluri de lucruri adunate şi de netrebuinţă. Confortul îi opreşte să facă o mică excursie de binefacere, să meargă câţiva kilometri pe jos sau cu maşina ca sa ajute pe cineva. Şi când te gândeşti că un copil sărac se bucură atât de mult chiar şi de o jucărie stricată! Dacă aveţi hăinuţe pe care nu le mai purtaţi, încălţăminte, jucării sau alte bunuri ce vă prisosesc, donaţi-le celor sărmani, aflaţi în nevoinţă mare. Cei care doresc să vină în sprijinul acestora sunt rugaţi să aducă darurile la biserica de care aparţin sau, dacă nu se pot deplasa, să sune la numerele de telefon  0241.660.580; 072.256.7873; 0733.687.968, 0722356992, sau pot trimite un mail pe adresa: sufletedeschise@yahoo.ro în intervalul 8.00 - 18.00, iar donaţiile vor fi preluate de o echipă de voluntari ai Asociaţiei Suflete deschise“, au precizat reprezentanţii Asociaţiei „Suflete deschise“.

„Lipsa de omenie, refuzul de a fi onest şi drept, harnic, milostiv şi generos sunt mult mai păgubitoare decât sărăcia. Este important să nu sărăcim spiritual, să ne îmbogăţim în bunătate prin cuvântul bun, de încurajare, printr-un sfat bun, o mângâiere, o mână de ajutor întinsă celor mai săraci decât noi“, a spus, la rândul său, Ghioc Camelia, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Citește și
Asociația „Suflete Deschise” din Constanța, acte de caritate de Rusalii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii