Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:23 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL din Constanța, sprijin pentru familiile din județ

ro

08 Sep, 2024 12:19 256 Marime text
  • Maica Domnului- bucuria tuturor celor necăjiţi !
 
Asociaţia Suflete Deschise, prin actiunile umanitare  organizate în cei aproape zece ani de existentă, prin programele social misionare:Mai aproape de aproapele! Arată că îţi pasă! Fii un bun samaritean şi ajută un sărman! Deschide-ţi sufletul! Primeşte şi dăruieşte! Fă fericit un copil necăjit! Ajută un copil, dăruieşte un zâmbet! Zâmbetele sunt sărutările sufletului! Vestea cea bună! Fii bun! Fii miracolul! Fii milos, precum Hristos! Fii şi tu un Moş Crăciun! a dezvăluit faptul că există oameni care au nevoie de ajutor și care, în pofida muncii depuse, a seriozității și a perseverenței lor, nu pot depăși momentele de cumpănă ale vieții fără ajutorul semenilor.

Şi astăzi, în ziua Naşterii Maicii Domnului, urmând exemplul lui Hristos, Asociaţia „Suflete deschise” a trimis caravanele umanitare pe drumul faptelor bune, aducând  mare bucurie mai multor familii nevoiaşe.


 
Astfel, caravana umanitară a ajuns la Altân-Tepe, un sat cu nume turcesc, care înseamnă „Dealul de aur“. Cândva, un loc infloritor, bogat, exploatat intens de turci, un  bazin minier ancestral cu o mină bogată în zăcământ de cupru, din care comuniştii, obţineau sulf, fier, cupru, aur şi argint, astăzi un loc pustiu, în care simţi gustul sărat al unei lacrimi şi tăcerea apăsătoare a unui tumult de viaţă, izgonit pe nedrept din actualitate. O durere apăsătoare stă aşternută peste sat ca o pânză de păianjen şi o tristeţe fără margini învăluie locul ca o umbră cernită de mamă care şi-a pierdut fiul undeva, într-un hău, şi nu-i mai poate recupera nici măcar trupul. Sărăcia s-a năpustit asupra satului, înfigându-şi scaieţii în pragurile caselor. Acum, ofărâmă de bucurie, a fost adusă de voluntarii Asociaţiei, care au dăruit unui numar de 50 de familii care trăiesc extrem de greu,  alimente de bază, dulciuri şi fructedar şi articole de încălţăminte, îmbrăcăminte şi alte bunuri de uz casnic.

Toate acestea au fost sfinţite de preotul paroh Ionascu Adrian de la Parohia,,Vasile Alecsandri” Biserica Altân-Tepe,
 
Caravana umanitară a mers mai departe, ajungând la alte 24 de familii sărace care locuiesc în grajdurile din Ciocârlia, Pecineaga, Valu lui Traian, Murfatlar şi Siminoc, acolo unde au împărțit pachete cu ajutoare. De o mare bucurie au avut parte şi cei 30 de copilaşi sărmani, ai acestor familii, care au primit în dar câte un ghiozdan complet echipat cu toate cele necesare pentru începerea noului an şcolar, fie că sunt preşcolari, şcolari sau elevi.

Iar, Ioana, Andreea, Mihaela, Antonel, Ştefan şi Valentin, cei şase fraţi minori care locuiesc în grajdul de la Ciocârlia au fost invitaţi la Constanţa, unde voluntarii Asociaţiei le-au oferit masa de prânz şi le-au cumpărat tuturor, îmbrăcăminte, încălţăminte şi alte articole de igiena personală.
Apoi, caravana umanitară a poposit şi la familiile dincomuna Amzacea, care au fost afectate de urmările furtunilor din săptămâna trecută. Urmare apelului lansat  de preotul Viorel Dădârlad, 20 de copii din familiile sinistrate, au primit în darghiozdane complet echipate, dulciuri şi fructe, creioane colorate şi cărţi de colorat din care vor învăţa despre viata şi miracolele prietenului Iisus.



Şi aşa cum obisnuiesc în fiecare zi, voluntarii Asociatiei i-au vizitat şi pe cei fără adăpost, oferindu-le hrană şi apă, îmbrăcăminte, încălţăminte, iconiţe, cuvinte de mângâiere şi încurajare.

"Zi de zi încercăm să descrețim frunți brăzdate adânc de îngrijorare. Zi de zi, oameni care nu sperau că vor mai avea numai și numai pentru ei o pungă de orez, de făina sau o sticlă de ulei, ne privesc mirați și ne întreabă "de ce"? Pentru că suntem oameni și pentru că sunt, și ei, ca și noi, oameni!"
 
Şi cu toţii avem nevoie de Dumnezeu şi de Măicuţa Domnului care este mijlocitoarea noastrăîn faţa lui Dumnezeuşi care Pururea se roagă Mantuitorului Hristos pentru noi toţi.

Prin Maica Domnului, Dumnezeu S-a pogorât până la noi şi firea noastră s-a ridicat până de-a dreapta lui Dumnezeu-Tatăl. Maica Domnului este a patra faţă duhovnicească din ceruri. Întâi este Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, adică Sfânta Treime, apoi a patra este Maica Domnului.
Maica Domnului este mama noastră, că are milăşi de săraci şi de văduve şi de crestini.

Când sufletul nostru este întunecat de gânduri rele, sau de păcate amare, atunci cerem Maicii Domnului să se roage Fiului ei pentru noi.Maica Domnului este cea dintâi dintre sfinţi.
 
Întâlnirea cu Maica Domnului, cu icoana Sa, este ca o întâlnire cu cineva drag, pe care nu l-ai mai văzut de multă vreme. O întâlnire care face să îţi tresară inima, care te emoţionează profund şi care îţi provoacă o bucurie intensă, şi anume bucuria lacrimilor“, a declarat Petre Preda, managerul societăţii Arimex Comexim 2000 SRL.

Aşadar, cu drag invităm pe toţi cinstitorii Maicii Domnului, să ne unim cu toții în rugăciune şi fapte de milostenie! Să ne descoperim capetele, să ne plecăm genunchii şi să rostim o rugăciune în faţa Icoanei sale: Preasfânta, Preacurata, Preabinecuvântata, mărita Stăpâna noastrăNăscătoarea de Dumnezeu si Pururea Fecioară Maria, miluieste-ne pe noi!

Să stăruim în rugăciune sfântă pentru înmulțirea dragostei pe pământ, pentru pacea dintre oameni și pacea din suflet și pentru ca bunul Dumnezeu să reverse peste întreaga lume harul și darurile Sale cele bogate.

Transmitem gânduri de bine tuturor celor care poartâ numele de Maria, Marian şi alte derivate ale acestora. Multă sănătate, bucurii şi împliniri să se răsfrangă asupra dumneavoastră, să năzuim întotdeauna spre acoperământul matern al Maicuţei Domnului, cu credință tare că nici una din rugăciunile noastre, nici una din lacrimile noastre, nici unul din suspinele noastre nu vor pieri fără urmă.

Mulţumim bunilor samariteni Arimex Comexim 2000 SRL, Dobrogea SA , Delaco Distribuţion SRL, Selgros Cash & Carry SRL, Sole Mizo România SRL, Marton Fruct SRL, IF Lazăr Victoria, Smithfield Prod SRL, Euro Consumer SRL, Gecam SRL , Zbornicul SRL, Aaylex One SA, PFA Dumitra, Duo SRL, precum şi tuturor persoanelor fizice, pentru grija şi ajutorul acordat în toate acţiunile creştin misionare desfăşurate în spijinul aproapelui nostru.

Citește și 

Asociaţia „Suflete deschise” şi Arimex Comexim 2000 SRL din Constanța, fapte bune în ziua Adormirii Maicii Domnului
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii