Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alte două internaționale achiziționate de campioana Farul Constanța Antonia Bratu - „Vrem să facem o figură frumoasă în Liga Campionilor“

ro

22 Jul, 2024 17:00 330 Marime text
 
  • Originară din Râșnov, Antonia Bratu a mai jucat în carieră pentru Sassuolo (Italia), Olimpia Cluj și Politehnica Timișoara.
 
Echipa feminină Farul Constanța, campioana României din sezonul 2023/2024, vrea să țină ștacheta ridicată și în noua stagiune, în care, pe lângă întrecerile interne, va evolua și în Liga Campionilor!
 
Echipa de pe litoral se întărește pentru atingerea tuturor obiectivelor, iar la Constanța au sosit încă două componente ale formației naționale a României, Antonia Bratu (fundaș central, 19 ani, 1,88 m) și Ioana Bălăceanu (atacant, 21 de ani). Ambele sunt campioana naționale cu alte echipe, dar au și experiența Ligii Campionilor.
 
„La Farul se face performanță“
 
„Nu a fost greu să accept oferta Farului, dimpotrivă, nu am stat prea mult pe gânduri. Știam că vin într-un mediu profesionist, iar pentru mine aceasta e important. A contat și faptul că Farul va juca în Liga Campionilor, cu siguranță e un plus. La Farul se face performanță, ceea ce m-a adus aici. Pe majoritatea jucătoarelor le știu, așa că e un mediu familiar. Pe plan personal, am aceleași obiective ca și clubul. Vreau să aduc un plus de calitate în echipă. Îi așteptăm pe fani în număr cât mai mare la meciurile noastre, sunt convinsă că ne pot ajuta. Nu îi vom dezamăgi“, a declarat Antonia Bratu, la Farul TV.
 
Trofee cu Olimpia Cluj
 
Originară din Râșnov, Antonia Bratu a mai jucat în carieră pentru Sassuolo (Italia), Olimpia Cluj și Politehnica Timișoara. A început fotbalul la 11 ani, la echipa de băieți (juniori) din orașul natal, iar apoi a făcut pasul la fosta campioană Olimpia Cluj, alături de care a câștigat două titluri naționale, o Cupă a României și a participat și în Women's UEFA Champions League.
 
„Fanii constănțeni susțin foarte mult și fotbalul feminin“
 
Și Ioana Bălăceanu a spus „da“ fără a sta pe gânduri ofertei Farului. „Am venit cu gândul de a câștiga toate trofeele puse în joc, iar pe plan personal să progresez. Ca jucătoare nou venită, încă sunt în proces de adaptare și am încredere că totul va fi bine. Știu că fanii constănțeni susțin foarte mult și fotbalul feminin și i-aș ruga să ne sprijine în continuare cât de mult posibil“, a punctat Ioana Bălăceanu, potrivit sursei citate.
 
Debut la 17 ani la Naționala de senioare
 
Născută în satul Mățău, comuna Mioarele, județul Argeș, Ioana a început fotbalul la 9 ani, la clubul „Dinicu Golescu“ din Câmpulung. A fost ulterior convocată la reprezentativele de juniori ale României și apoi la cea de seniori, unde a debutat la vârsta de 17 ani. Din 2017 a îmbrăcat tricoul formației Olimpia Cluj, alături de care a câștigat titlul de campioană, Cupa României și a participat în preliminariile UEFA Women's Champions League.
 
Turneul de calificare, la Ovidiu
 
Farul va debuta în Women's Champions League din primul tur preliminar, sorții decizând ca echipa de pe litoral să evolueze în Grupa 11 a competiției, alături de campioana din Kosovo, KFF Mitrovica și cea din Norvegia, Valerenga. Turneul se va desfășura la baza sportivă a Academiei Hagi, de la Ovidiu, în perioada 4-7 septembrie 2024. Farul și Mitrovica se vor întâlni în primul meci, care va decide formația ce va întâlni în finala turneului pe campioana Norvegiei. Câștigătoarea acestei partide va avansa în play-off-ul Champions League, ultimul tur înaintea fazei grupelor.
 
„Am încredere în colegele mele“
 
„Vrem să ne pregătim foarte bine și să facem o figură frumoasă în Champions League. Nu va fi ușor, eu am mai jucat în această competiție și știu care e nivelul, dar am încredere în colegele mele“, a arătat Antonia Bratu. „În Liga Campionilor, trebuie să o luăm pas cu pas“, a precizat Ioana Bălăceanu.
 
Naționala, calificare în play-off
 
Echipa națională de fotbal senioare a României s-a calificat în play-off-ul pentru Campionatul European 2025 (din Elveția), încheind grupa cu victorii pe linie. Tricolorele au obținut calificarea după 3-0 cu Kazahstan (partidă în care le era necesar un punct), iar în ultima partidă au învins cu 3-1 Armenia. La cele două partide Farul a avut convocate cinci jucătoare: Antonia Bratu, Ana Maria Stanciu (fundași), Ioana Bortan, Olga Iordăchiuși (mijlocași) și Ioana Bălăceanu (atacant). „A fost bine la lot, mă bucur că ne-am calificat pentru play-off. Este bine că suntem multe jucătoare de la Farul la echipa națională“, a spus Ioana Bălăceanu.
 
În prima rundă din play-off, România va întâlni Polonia, dubla manșă fiind programată pe 23 și 29 octombrie 2024, turul jucându-se în România. Dacă va trece de Polonia, România (selecționer, Massimo Pedrazzini) va întâlni în turul doi (27 noiembrie - 3 decembrie 2024) învingătoarea dintre Slovenia și Austria.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: capturi Farul TV
       
Citește și:
 
Echipa feminină Farul Constanța
„O provocare și o bucurie. Mi s-a făcut pielea de găină“. Campioanele României, înainte de Champions League
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii