Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:42 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andreea Preda, din sala de gimnastică a CSS1 Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024

ro

03 Jul, 2024 12:19 1017 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „Clubul Sportiv Școlar Numărul 1 Constanța CSS1“. 
După 20 de ani de la medaliile olimpice câștigate de Simona Amânar, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța are din nou un sportiv calificat la Jocurile Olimpice!

Este vorba de gimnasta Andreea Preda, care a impresionat în concursurile de selecție pentru alcătuirea lotului tricolor al României pentru JO 2024 Paris.

România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice Paris 2024, la gimnastică, de Ana Maria Bărbosu, Sabrina Maneca Voinea (CSM Constanța), Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță, Andreea Preda (CSS1 Constanța) și Andrei Muntean.
  
Originară din comuna Costinești, județul Constanța, Andreea Preda a fost selectată și înscrisă la CSS1 Constanța în anul 2012 de către prof. Petruța Marcu. Gimnasta s-a pregătit la Constanța, la sala de gimnastică de la Complexul Sportiv „Tomis“ cu prof. Petruța Marcu până în anul 2019.

Citește și:

Gimnasta Andreea Preda, campioană europeană, a avut parte de o frumoasă surpriză la Costineşti

Sub îndrumarea prof. Petruța Marcu, Andreea Preda a participat la concursurile naționale de juniori din 2019, unde a fost remarcată și de Octavian Belu și Mariana Bitang și convocată la CNOPJ Deva, împreună cu prof. Cătălin Meran (CSS1 Constanța).

Gimnasta a continuat pregătirea la CNOPJ Deva, împreuna cu prof. Cătălin Meran, obținând prima mare performanță în 2020, la CE de la Mersin (Turcia) - medalie de aur cu echipa și medalie de bronz la bârnă. În anul 2022, a fost promovată în lotul național de senioare a României, iar în anul 2024 în lotul olimpic. O perioadă, a avut dublă legitimare, CSS1 Constanța - CSM Constanța.

Citește și:
 
LIVE
Festivitate de premiere, la CSS1 Constanţa, pentru gimnasta Andreea Preda, campioană europeană

 

„Andreea a demonstrat prin foarte multă muncă și ambiție că merită locul în echipa care va participa la Jocurile Olimpice Paris 2024. În lupta pentru calificare în echipa olimpică, la ultimele trei verificări care au culminat cu competiția internațională Romgym Trophy, a arătat încredere, constanță, perseverență, reziliență, calități esențiale pentru un viitor medaliat olimpic. Cei peste 30 de profesori, peste 800 de sportivi ai Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța și părinții acestora sunt alături și o susțin necondiționat pe Andreea Preda în aventura olimpică! După 20 de ani de la medaliile olimpice câștigate de Simona Amânar, Clubul Sportiv Școlar nr. 1 Constanța are din nou un sportiv calificat la Jocurile Olimpice!“, se arată într-un comunicat al CSS1 Constanța.


De la CSS 1 Constanța au mai participat, cu rezultate deosebite, la competițiile de verificare, inclusiv Romgym Trophy, sub îndrumarea prof. Ciprian Crețu (CSS1 Constanța), Valentina Miruna Botez și Alexandra Monica Florea (ambele născute în 2008).  

Citește și:

Lot tricolor definitivat
Gimnastele Sabrina Maneca Voinea și Andreea Preda, din Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii