Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atletism masters Vicențiu Culea, de la Axiopolis Cernavodă, trei medalii la Balcaniadă, două dintre ele de aur. Cine a mai urcat pe podium (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

04 Oct, 2024 17:00 271 Marime text
Vicențiu Culea (în centru), dublu campion balcanic. Sursa foto: Facebook (Vicențiu Culea)
 
  • Bilanțul medaliilor cucerite de România la Campionatul Balcanic 2024 este impresionant: 66 de aur, 33 de argint și 25 bronz.
 
Campionatul Balcanic în aer liber rezervat atleților veterani, care s-a disputat la Bar, în Muntenegru, le-a adus o sumedenie de medalii reprezentanților României, bilanțul fiind unul impresionant: 124 de medalii, dintre care 66 de aur, 33 de argint și 25 bronz.
 
La această „recoltă“ bogată de trofee au contribuit și sportivi de pe litoral. Soții Vicențiu și Mihaela Mădălina Culea, de la Axiopolis Cernavodă, obișnuiți al podiumurilor de la întrecerile Masters, atât în țară, cât și pe plan international, s-au întors de la această ediție a Balcaniadei cu șapte medalii. Vicențiu a cucerit aurul la aruncarea ciocanului (5 kg) și la aruncarea ciocanului greu (9 kg) și argintul la aruncarea discului, iar Mihaela Mădălina a obținut trei medalii de argint (la aruncarea ciocanului de 4 kg, la aruncarea ciocanului de 9 kg și la aruncarea discului) și una de bronz la aruncarea greutății.
 
„Vă salut prin saltul meu!“
 
De asemenea, Marius Saioc, de la Mangalia, a cucerit aurul, devenind campion balcanic 2024, la săritura în lungime, cu 5,34 m, la categoria M50. „Un concurs reușit! Recomand această țară! Mulțumesc pentru gândurile voastre pozitive, mulțumesc familiei mele unite! Felicitări echipei României de atleți masters! Mulțumesc pentru mesaje! Vă salut prin saltul meu...!“, a punctat Marius Saioc.
 
România, prima în clasamentul general
 
„Palmares de invidiat pentru atleții tricolori la Balcaniada Masters! Campionatele Balcanice în aer liber rezervate categoriei Masters, competiție care s-a desfășurat la Bar (Muntenegru), a reprezentat un nou succes pentru România! Bilanțul medaliilor este impresionant: 66 de aur, 33 de argint și 25 bronz. Cu un total de 124 de trofee, România a fost prima în clasamentul general, urmată fiind de către Grecia (140) și Turcia (109). La feminin, tricolorele au fost pe locul secund, după Grecia, în timp ce la masculin, am ocupat prima poziție. Felicitări!“, este mesajul Federației Române de Atletism.  
 
Câte patru medalii la Naționale
 
Vicențiu Culea, care este și antrenor, pregătind tineri sportivi, la Axiopolis Cernavodă (în probele de aruncări), a obținut patru medalii, anterior, la Campionatul Național în aer liber. Familia Culea, este o prezență binecunoscută de pe litoral la Naționale, iar, la această ediție, cei doi au urcat pe podium de opt ori, fiecare cucerind câte patru medalii. Vicențiu a obținut, la +60 ani, trei medalii de aur, la greutate (10,35 m), la ciocan (5 kg) - 34,55 m și la ciocan greu (9 kg) - 12,81 m, și una de argint, la disc (32,35 m). Soția sa a ieșit campioană națională, la categoria 45 ani, la aruncarea ciocanului (18,76 m) și la aruncarea ciocanului greu (8,17 m), iar la greutate (7,66 m) și la disc (22,02 m) a obținut argintul.
 
Dumitru Iftime, campion și la duatlon, și la 10 km pe șosea
 
Atleții veterani de pe litoral au participat, de curând, și la alte întreceri, în România, obținând rezultate importante. Dumitru Iftime a reprezentat ACS Ultra Run Constanța la Campionatul Național masters de alergare pe șosea 10 km, de la București, obținând locul întâi la categoria M65, cu 46:25, iar la Campionatul Național de duatlon sprint, de la Ploiești, s-a clasat tot pe locul întâi, la categoria de vârstă 65+, reprezentând Atena Sport Club Constanța.
 
Aur și argint în familie
 
La Naționalele de 10 km șosea, au cioncurat cu succes și soții Alexe, Iulică fiind în tinerețe legitimate la CS Farul Constanța. Acum, el a cucerit aurul, cu 39:07, iar soția sa a devenit vicecampioană. „Aur și argint în familie!“, a fost mândru Iulică Alexe.
 
Cât a fost la Constanţa, cu zeci de ani în urmă, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
„Cea mai ușoară cursă din ultimii 7 ani“
 
La Semimaraton Brăila 2024, Vasile Apetroaie, din Eforie Nord, s-a aliniat la startul crosului de 11 km, obținând locul întâi. „Cea mai ușoară cursă din ultimii 7 ani, 11 km - 42 minute și 33 secunde, se putea chiar și 41 de minute!“, a postat atletul veteran pe o rețea de socializare.
 
„Podiumul sănătății l-ai cucerit deja!“
 
Un alt atlet veteran, Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian, a revenit în competiții, după o lungă absență, impresionând prin longevitatea și determinarea sa, în condițiile în care, în luna decembrie 2024, va împlini 74 de ani! 
 
„După accidentarea de la Campionatul european de maraton, din Madeira (de unde s-a întors cu medalie de aur, la concursul pe echipe), a urmat, pentru soțul meu, un an și jumătate de stat pe margine și o operație la genunchi. În cele 2.5 luni, de când s-a reapucat de alergat, a recuperat mult. A reușit să parcurgă toti cei 21 de km, ai unui semimaraton, dar, din păcate, nu atât de repede încât să urce pe podium. Dar, chiar și asa, participarea la Campionatul mondial de semimaraton, desfășurat la Göteborg, în Suedia, a fost un lucru cu care merită să se mândrească. Bravooooo, moșule, tine-o tot asa! Podiumul sănătății l-ai cucerit deja!“, este mesajul soției sportivului din Valu lui Traian.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto galerie: Facebook (Vicențiu Culea, Marius Saioc, Vasile Apetroaie, Dumitru Iftime, Camelia Condurache, Iulică Alexe) 

Citește și:

 
CSM Constanța
Coculeana Oltean, medalie după medalie la Masters. Vicecampioană mondială, apoi pe podium la Naționale. „Sunt mulțumită“ (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii