Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 10 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Coculeana Oltean, medalie după medalie la Masters. Vicecampioană mondială, apoi pe podium la Naționale. „Sunt mulțumită“ (GALERIE FOTO)

ro

10 Sep, 2024 17:00 246 Marime text
  • Legitimată ca sportivă la CSM Constanța, Coculeana Oltean e și profesor de atletism la CSS1 Constanța.
 
Atleta Coculeana Oltean, de la CSM Constanța, continuă să adune medalii în competițiile de masters. După ce, luna trecută, a devenit vicecampioană mondială (în Suedia), sportiva în vârstă de 67 de ani a concurat apoi și la Campionatul Național în aer liber, obținând două medalii.  
 
La Goteborg, la Campionatul Mondial de atletism rezervat sportivilor veterani, Coculeana Oltean, care e și profesor de atletism la CSS1 Constanța, a obținut argintul mondial în proba de aruncare a greutății, categoria de vârstă +65 ani! Ulterior, la Naționalele de la București, găzduite de stadionul „Iolanda Balaș“, atleta de pe litoral a urcat pe podium, la categoria F65, la aruncarea greutății (aur, cu 8,65 m) și la 100 m (argint, cu 19,66 s), la cea de-a doua probă accidentându-se însă.   
 
Cinci medalii la Naționale

„Câteodată, trebuie să știi să te oprești. M-am accidentat la 100 m, neavând o pregătire pentru probele de alergări. Anul acesta, m-am axat mai mult pe CM Goteborg - Suedia greutate, unde am devenit vicecampioană mondială. Sunt mulțumită de rezultatele mele: 3 titluri naționale, 2 de vicecampioană națională și vicecampioană mondială“, a punctat Coculeana Oltean, referindu-se la recolta de medalii din acest an.
 
Pe plan național, celor două medalii de la Naționalele în aer liber de acum li s-au adăugat trei și la competiția similară de sală, desfășurată în luna martie, la care a abținut aurul național în probele de greutate și 400 m, iar argintul i-a revenit la 60 m.
 
Campioană la peste 90 de ani!
 
De la Naționalele masters este nelipsită, an de an, constănțeanca Veronica Negreanu, legitimată la CS Locomotiva București, care continuă să concureze la peste 90 de ani! La Naționalele în aer liber 2024, Veronica Negreanu și-a adăugat în palmares o nouă medalie de aur, la 200 m F90 (1:50.29)!
 
Familia Culea, opt medalii
 
O prezență binecunoscută de pe litoral la Naționale este și familia Culea, formată din Vicențiu și Mihaela Mădălina, de la Axiopolis Cernavodă, care, la această ediție, au urcat pe podium de opt ori, fiecare cucerind câte patru medalii. Vicențiu a obținut, la +60 ani, trei medalii de aur, la greutate (10,35 m), la ciocan (5 kg) - 34,55 m și la ciocan greu (9 kg) - 12,81 m, și una de argint, la disc (32,35 m). Soția sa a ieșit campioană națională, la categoria 45 ani, la aruncarea ciocanului (18,76 m) și la aruncarea ciocanului greu (8,17 m), iar la greutate (7,66 m) și la disc (22,02 m) a obținut argintul.
 
Dumitru Iftime, de două ori aur
 
Un alt concurent constănțean la întrecerea din capitală a fost Dumitru Iftime, de la ACS Ultra Run Constanța, care a cucerit două titluri naționale, la M65, la 1.500 m (5:53.70) și la 5.000 m (21:55.35).
 
Iulică Alexe, campion la patru probe
 
Medalii în familie au fost obținute și de Iulică și Daniela Alexe, de la Mișcarea CFR București. În trecut însă, Iulică Alexe a reprezentat și CS Farul Constanța. Cât a fost pe litoral, cu zeci de ani în urmă, Iulică Alexe a făcut atletism la CS Farul, în anii 80, la grupa regretatului antrenor Dumitru Mihăilescu, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Gheorghe Romaşcanu, Marian Piron sau Alexandru Pop. Pe lângă atletism, disciplină la care a ieşit şi în tinereţe campion naţional, Iulică Alexe a practicat la Constanţa şi fotbalul!
 
Acum a concurat la categoria M60, obținând patru medalii, toate de aur: la 400 m (1:09.47), la 800 m (2:34.34), la 1.500 m (5:09.36) și la înălțime (1,35 m). Soția sa a urcat pe podium de trei ori la F55, cucerind aurul la lungime (1,47 m) și argintul la 200 m (58,83 s) și la 800 m (5:33.28).       
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean, Iulică Alexe, Dumitru Iftime, Vicențiu Culea)
 
Citește și:
 
Constanța. Atletism veterani
Coculeana Oltean, vicecampioană mondială la aruncarea greutății, cu cea mai bună performanță personală a sezonului (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
CSM Constanța atletism
La 67 de ani, Coculeana Oltean - două medalii de aur și una de argint la Naționale. „Performanța nu are vârstă!“ (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii