Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:30 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, patru meciuri amicale în cantonamentul din Slovenia

ro

26 Jul, 2024 15:41 248 Marime text
 

Săptămâna olimpică a început pentru sportivii de la CSM Constanța! Sabrina Voinea, Leontin Nuțescu și Rebecca Diaconescu vor reprezenta clubul la cea mai mare competiție a planetei, la Jocurile Olimpice de la Paris!
 

Handbalul s-a reunit și va juca o serie de meciuri în cantonamentul din Slovenia. În țară, echipele de baschet 3x3 luptă pentru Cupa României, trofeu pentru care vor intra în competiție și luptătorii noștri. Rugbiștii susțin meciuri în Campionatul Național, iar voleibalistele vor juca la turneul internațional pe plajă de la Oradea. Tuturor, le urăm succes! Hai, Constanța! Hai, România!, este mesajul CSM Constanța.

 
== Baschet 3x3 ==
Echipele de baschet CSM Constanța participă la turneul Cupei României 3x3, în 26 și 27 iulie, la Sala UNEFS din București. La fete, campioana en titre CSU CSM Constanța (în componența Gabriela Irimia, Anisia Croitoru, Bianca Fota, Denisa Fota) va lupta pentru cel de-al doilea trofeu al verii, după ce a câștigat titlul național, la începutul acestei luni. La băieți, CSU CSM Constanța (Vlad Corpodean, Andrei Oprean, Ștefan Gribinic, Vitalie Balan) speră să transforme bronzul național cucerit în urmă cu trei săptămâni într-o medalie mai strălucitoare! Banca tehnică este alcătuită din Alexandru Olteanu, Alina Șerban și kinetoterapeutul Alexandru Oltean.
 
==Handbal==
Handbaliștii se pregătesc în Slovenia pentru noul sezon competițional. CSM Constanța va susține patru meciuri amicale în cantonamentul de lângă Velenje, unde și-a stabilit “cartierul general” pentru două săptămâni. Vineri, 26 iulie, echipa antrenată de George Buricea și Ionuț Pușcașu va întâlni o selecționată a Chinei, iar sâmbătă, 27 iulie, va juca împotriva echipei MRK Čakovec, nou-promovată în prima ligă a Croației. După “încălzirea” din weekend, handbaliștii trec la următorul nivel și dau piept marți, 30 iulie, cu MRK Krka, locul 4 în prima ligă a Sloveniei. Echipa din Novo Mesto a ajuns în sferturile de finală ale EHF European Cup în sezonul trecut și va participa pentru al doilea an consecutiv în competiția europeană. Joi, 1 august, CSM Constanța va susține cel mai important test, contra campioanei Sloveniei, Gorenje Velenje. Un duel european de top, Gorenje fiind, ca și CSM, calificată direct în faza grupelor EHF European League în acest sezon! Nistor, Vasile & comp iau deja pulsul Europei și speră să “lege” cât mai bine echipa în perspectiva debutului în noul sezon competițional, care se va produce pe 24 august, în Supercupa României, împotriva lui Dinamo.
 
Sorții au decis meciurile turneului final, care va fi găzduit de Sala Polivalentă din Pitești, pe 24 și 25 august. CS Minaur Baia Mare și AHC Potaissa Turda vor juca prima semifinală, de la ora 14.30, iar principalele favorite, campioana CS Dinamo București și vicecampioana CSM Constanța, se vor întâlni în cea de-a doua semifinală, de la 17.30! Un “clasic” al handbalului masculin românesc din ultimele sezoane, care a depășit granițele în acest an, când CSM Constanța și Dinamo s-au duelat și în faza principală din EHF European League! Cele două semifinale de sâmbătă, 24 august, și finalele, programate duminică, 25 august, vor fi transmise în direct de Pro Arena.
 
==Volei pe plajă==
Între 25 și 28 iulie, la Oradea este programat turneul internațional “Oradea Beach Volei International Tournament”. CSM Constanța va fi reprezentată de echipa formată din Denisa Dumitru și Marilena Puică, pregătită de antrenorul Florin Voinea. În cadrul turneului se pun în joc puncte, care contează pentru Campionatul Național de volei pe plajă.
 
==Rugby în 7==
Rugbyștii de la CSM Constanța vor susține sâmbătă, 27 iulie, meciurile etapei a doua din Campionatul Național de rugby în 7 (Elită), pe Stadionul “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În Grupa B, CSM Constanța va întâlni de la ora 10.00 pe RC Bârlad, apoi, de la 11.00 se va confrunta cu echipa gazdă, CSU Elbi Cluj și de la ora 12.40 cu CSM Galați, după care va urma meciul de clasament. În etapa inaugurală desfășurată sâmbăta trecută la Năvodari, echipa antrenată de Alexandru Lupu s-a clasat pe locul al treilea, după ce a câștigat finala mică a turneului, 26-5 cu formația gazdă, CS Năvodari.
 
==Lupte==
Orașul Târgu Mureș găzduiește, în perioada 26-28 iulie, întrecerile Cupei României de lupte pentru seniori, competiție la care vor participa 10 sportivi de la CSM Constanța. Din lotul antrenat de Cornelius Trucmel și Marian Oancea nu vor lipsi Daniel Sandu, Nicoleta Băjan și Diana Voiculescu, toți campioni europeni de lupte pe plajă, titluri continentale câștigate în urmă cu o săptămână la Timișoara.
 
==Jocurile Olimpice: Gimnastică artistică==
Sabrina Maneca Voinea, Ana Maria Bărbosu, Lilia Cosman, Amalia Ghigoarță și Andreea Preda sunt componentele echipei de gimnastică a României care își va începe aventura la Jocurile Olimpice de la Paris. Sabrina este legitimată la CSM Constanța și este antrenată de mama ei, Camelia Voinea (vicecampioană olimpică la Seul cu formația României). Cu o medie de vârstă de 17 ani și două luni, echipa de gimnastică a României este cea mai tânără din concursul feminin de la Paris 2024. Concursul de calificare este programat duminică, 28 iulie, la ora 10.30 (ora României), cu prima subdiviziune și va putea fi urmărit pe TVR1, TVR Sport și Eurosport.
 
==Jocurile Olimpice: Canotaj==
Tânărul canotor Leontin Iliuță Nuțescu de la CSM Constanța face parte din Team Romania, fiind printre cei 45 de componenți ai lotului de canotaj care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. El este printre primii sportivi intrați în competiție, înaintea festivității de deschidere. În baza nautică Vaires sur Marne, vineri, 26 iulie, au fost programate calificările în proba de patru vâsle masculin. Alături de Leontin Iliuță Nuțescu, vâslesc pentru o medalie Ioan Prundeanu, Florin Horodișteanu și Andrei Lungu. Un rezultat bun le-ar aduce băieților noștri calificarea în Finala A, programată miercuri, 31 iulie, de la ora 13.26. Antrenorii lui Leontin Iliuță Nuțescu la CSM Constanța sunt Gabriel Vodă și Marian Grijuc.
 
==Jocurile Olimpice: Înot==
Singura înotătoare a delegației României, Rebecca Diaconescu, de la CSM Constanța, va debuta la Jocurile Olimpice în “Paris La Defense Arena”. Rebecca Diaconescu va concura la 200 m liber, duminică, 28 iulie, de la ora 12.00, când sunt programate seriile acestei probe. Un timp foarte bun i-ar aduce prezența în semifinalele probei de 200 m liber, care se vor desfășura în aceeași zi, de la ora 21.30. Rebecca urmează tradiţia olimpică a mamei sale, Lorena Diaconescu, care a făcut parte din ştafeta 4x200 m liber de la JO Sydney, clasată pe locul 4. Sportiva noastră este născută în Las Vegas şi este antrenată de mama sa.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța)
 
Citește și:

 
Interviu ZIUA de Constanța cu Bianca Mei-Roșu, campioană europeană
„Pe drumul către succes trebuie să ai foarte multă implicare și dorință“ (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii