Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu ZIUA de Constanța cu Bianca Mei-Roșu, campioană europeană „Pe drumul către succes trebuie să ai foarte multă implicare și dorință“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 11:59 342 Marime text


Bianca Mei-Roșu, jucătoarea de tenis de masă dublu legitimată, CSM Constanța – LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, continuă să obțină mari performanțe pe plan internațional, Campionatul European de la Malmo (Suedia) aducându-i trei medalii la categoria de vârstă Under-19, aur la simplu, argint pe echipe și bronz la dublu feminin!

Din echipa vicecampioană continentală a mai făcut parte o sportivă de la CSM Constanța – LPS „Nicolae Rotaru“, Andrea Teglaș, iar cele două au fost însoțite la competiție și de antrenoarea constănțeană Anamaria Sebe.

Într-un interviu acordat ZIUA de Constanța, Bianca Mei-Roșu a vorbit despre competiția din Suedia și despre cum a trăit confruntările de la masa de joc.

A fost o competiție destul de grea. Anul trecut, am cucerit tot trei medalii, dar numerotate altfel și la alte probe. La simplu, proba mea preferată, luasem bronz, iar acum mi-am dorit o medalie mai strălucitoare și am reușit, a spus Bianca.


În finala de la simplu, aceasta a dispus cu un categoric 4-0 de Veronika Matiunina (din Ucraina), campioana europeană Under-21, luându-și revanșa după ce adversara câștigase contra ei semifinala de la dublu fete. Meciul pentru titlu a fost unul senzațional, cu două seturi, primul și al treilea, pe care constănțeanca le-a câștigat cu 14-12, iar în setul patru, care i-a adus victoria și implicit titlul de campioană europeană, s-a impus cu 11-9, revenind însă de la 2-8!

Am avut o tactică mult mai bună, mi-a fost mai ușor în finala de la simplu. Am analizat-o foarte bine pe adversara mea. Am încercat să mă concentrez cât mai mult pe punctul în sine și să nu mă gândesc la rezultatul final, știind că meciul se poate întoarce oricând. În primele 8, am avut un meci foarte intens, am avut 3-1, s-a făcut egal și se putea pierde partida, a menționat Bianca Mei-Roșu.


Cui dedică aceasta medaliile de la Mamlo?

Bineînțeles, îi mulțumesc antrenoarei mele și tuturor celor care m-au ajutat în creșterea mea, cei din Constanța și din cantonamentul pe care l-am avut, dar da, îi mulțumesc ei, i-o dedic ei și familiei în primul rând, a punctat Bianca.


La o vârstă totuși fragedă, aceasta are un palmares foarte bogat, este deja un sportiv titrat, însă a fost și ea o fetiță, care începea sportul. În continuarea interviului, Bianca a povestit cum a început pentru ea aventura în tenisul de masă, una care i-a adus mari satisfacții până acum.

De asemenea, Bianca a vorbit despre victoriile sale de căpătâi, despre drumul unui sportiv de la începător la campion, un drum pe care l-a parcurs și ea, a dezvăluit cine e idolul ei în tenisul de masa și cât de important este să fie pregătită de un colectiv tehnic de calibru precum cel de la Constanța, școala de tenis de masă de pe litoral fiind recunoscută pe plan național și internațional.

Pentru a ajunge campion, un sportiv trebuie să aibă foarte multă implicare, dorință și perseverență mai ales. Dacă nu ne dorim și nu ne place ceea ce facem, sunt șanse mici să reușim. Și în sport, și în viață, trebuie să fiu disciplinată, acesta este sfatul cel mai important pe care l-am primit de la antrenorii mei, a punctat Bianca, aceasta mărturisind că îi face plăcere să facă parte din școala de tenis de masă de la Constanța, care a scos foarte mulți campioni.  

Sportiva a mai dezvăluit cum preferă să-și petreacă puținul timp liber, ce hobby-uri are și ce alte sporturi îi mai plac, în afară de tenisul de masă.

În scurt timp, va începe ediția 2024 a Jocurilor Olimpice, iar România va concura și la tenis de masa, iar Bianca Mei-Roșu le ține pumnii componenților lotului tricolor în dorința lor de a atinge podiumul.

Fiind deja campioană europeană, Bianca îți dorește și titlul mondial, iar apoi obiectivele sale vizează și Jocurile Olimpice, a mai spus sportiva constănțeană.   

Mai jos, interviul integral.

Sursa foto: ZIUA de Constanța           
 
Citește și:

 
Tenis de masă Constanța
Bianca Mei-Roșu, campioană europeană Under-19 la simplu. „S-a impus fantastic în finală!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii