Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campionatul Național de Stand-Up Paddling în ape deschise, la Constanța. Gabriel Bălan - „Vor fi zile de competiție spectaculoase“

ro

04 Sep, 2024 10:18 143 Marime text
 
Ediția a doua a Campionatul Național de Stand-Up Paddling în ape deschise se desfășoară la Constanța, de vineri, 6 septembrie 2024, timp de trei zile, în organizarea Federației Române de Kaiac-Canoe, cu sprijinul CS Paddling Constanța și al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Competiția se va desfășura efectiv timp de două zile, iar, în funcție de starea vremii, organizatorii plănuiesc să le dedice fanilor o altă zi, într-un Festival al Sporturilor Nautice.

Campionatul Național de Stand-Up Paddling în ape deschise 2024 se va desfășura în zona plajei SUPer Beach din Constanța, la baza sportivă a Federației Române de Kaiac-Canoe, startul dându-se vineri, 6 septembrie 2024, la ora 9.00.

Stand-up paddleboarding este un sport acvatic, născut din surfing, sportivii folosind o placă, pe care stau, și o vâslă, pentru a deplasa pe apă.
 
Sportivii au început deja să sosească la Constanța, până acum anunțându-și participarea la competiție peste 130 de sportivi, de la nouă cluburi din întreaga țară.

Printre aceștia, se află și reprezentanții CS Paddling Constanța, care speră și la această întrecere la rezultate de top, așa cum au obținut și la competiții externe importante.

Gabriel Bălan. Sursa foto: ZIUA de Constanța

Campionatul Național de Stand-Up Paddling în ape deschise beneficiază de o participare importantă, ceea ce nu face decât să ne bucure. Acest sport e într-o continuă dezvoltare la Constanța și în România. Vor fi zile de competiție spectaculoase și invităm alături de noi iubitorii sporturilor de apă, a declarat Gabriel Bălan, secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România și președinte al CS Paddling Constanța.


Peste două săptămâni, sportivii clubului de pe litoral vor participa la Cupa Mondială din Grecia, de la Agios Nikolaos. Anul trecut, la prima participare în competiție, reprezentanții CS Paddling Constanța au cucerit opt medalii (patru de aur, trei de argint și una de bronz).

De asemenea, în luna noiembrie a acestui an, lotul României, format în proporție covârșitoare din sportivi de la CS Paddling Constanța, va concura la Campionatul Mondial din SUA.

În 2023, lotul național de juniori ai României la Stand-Up Paddling a fost medialiat cu bronz la Campionatul Mondial de la Pattaya, Thailanda. Echipa tricoloră a fost formată exclusiv din tineri constănțeni, legitimați la CS Paddling și antrenați de Gabriel Culea: Denis Stignei, Matei Alexandru Barbu și Vlad Bărbat.
 
Citește și:
 
Constanța. Un proiect unic!
Performanță și activitate de masă la sporturi de apă, pe o plajă a sănătății. „Zonă de referință“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
CS Paddling Constanța, numeroase medalii la Concursul Național de cadeți și juniori (GALERIE FOTO + VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii