Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canotorii olimpici Marian Enache, Roxana Anghel și Gianina van Groningen, prezenți la Constanța - „Ne dorim să inspirăm cât mai mulți copii” (FOTO + VIDEO)

ro

30 Aug, 2024 17:00 176 Marime text
Roxana Anghel, Marian Enache și Gianina van Groningen. Foto: ZIUA de Constanța
  • Marian Enache a câștigat alături de Andrei Cornea medalia de aur la proba de dublu vâsle. Roxana Anghel a cucerit medalia de argint împreună cu Ioana Vrînceanu la proba de dublu rame, dar și aurul la proba opt rame cu cârmaci. Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au adus argint României la proba dublu vâsle categoria ușoară
 
Astăzi, 30 august 2024, pe plaja Reyna din Constanța a început Campionatul Național de Canotaj pe Mare, aflat la a doua ediție.
 
Cu prilejul acestui eveniment, a fost organizată o conferință de presă, moderată de vedeta TV Roxana Ciuhulescu, la care au participat Elisabeta Lipă – președintele Agenției Naționale pentru Sport, Andrei Talpeș – directorul CSM Constanța, Valentin Gavril – președintele Federației Române de Canotaj, dar și sportivii medaliați la Jocurile Olimpice de la Paris în probele de canotaj: Marian Enache, Roxana Anghel și Gianina van Groningen.
 
Marian Enache a câștigat alături de Andrei Cornea medalia de aur la proba de dublu vâsle.

Medalia de aur a lui Marian Enache. Foto: ZIUA de Constanța

Roxana Anghel a cucerit medalia de argint împreună cu Ioana Vrînceanu la proba de dublu rame, dar și aurul la proba opt rame cu cârmaci.

Medaliile Roxanei Anghel. Foto: ZIUA de Constanța

Gianina van Groningen și Ionela Cozmiuc au adus argint României la proba dublu vâsle categoria ușoară.

Medalia de argint a Gianinei van Groningen. Foto: ZIUA de Constanța
 
Redăm mai jos declarațiile celor trei sportivi medaliați olimpici pentru cotidianul ZIUA de Constanța:
 
„După ce am reușit să câștigăm, ne-am simțit ca zei ai apelor”
 
„M-am simțit bine încă din dimineața în care urma să concurăm în finala olimpică. După ce am reușit să câștigăm, evident că au fost câteva minute în care nu am realizat complet ceea ce se întâmplă, dar ajungând pe podium și realizând că și la noi s-a scris istorie și am devenit legende ne-a făcut să ne descărcăm și să ne simțim ca niște zei ai apelor. Ne face plăcere să auzim că oamenii ne adresează asemenea cuvinte. Medalia mi-a adus o împlinire și o extra motivație pentru a încerca să fac tot ce îmi stă în putință să mai cuceresc una.
Eu și Andrei am fost primii care ne-am adresat felicitări. I-am mulțumit pentru ceea ce a făcut pentru mine pentru că a crezut în mine, a fost mereu acolo și m-a susținut și în momentele bune și în cele mai puțin bune. Am fost o echipă! Fără o echipă și fără o conexiune bună în barcă nu reușești să faci performanță. Ai nevoie de oameni foarte buni în spatele tău.
Mi-am propus să mai continui un ciclu olimpic, dar o să o iau treptat de la o zi la alta. Nu vreau să îmi fac planuri pe termen lung, deorece, uneori, nu funcționează, iar în sportul pe care îl practic totul este imprevizibil. Ne dorim foarte mult să câștigăm și o medalie mondială, deorece ne lipsește din palmares.
O să începem pregătirea și ne vom axa pe Campionatul European care va fi pe la începutul lunii mai. Cel mai important pentru mine va fi Campionatul Mondial din China”, a fost declarația lui Marian Enache.

Marian Enache. Foto: ZIUA de Constanța
 
„Munca din spate, greutățile și orele de antrenament cântăresc aceste medalii”
 
„Medaliile sunt grele. Au peste un kilogram amândouă. Munca din spate, greutățile și orele de antrenament cântăresc aceste medalii. La dublu rame, după ce am cucerit argintul, nu mă puteam bucura atât de mult pentru că mi-a fost foarte rău. Abia pe podium m-am bucurat foarte mult pentru această medalie. Am simțit-o ca și cum ar fi de aur, pentru că împreună cu Ioana Vrînceanu am tras eroic. La 8+1 a fost o cursă impecabilă de la start până la sfârșit. Ne-am bucurat enorm pentru acest rezultat.
Ne dorim ca rezultatele noastre și munca pe care o depunem să inspire cât mai mulți copii și să încerce să meargă către un sport, chiar dacă nu vor performa la un înalt nivel. Principiul în sine de a face sport este bun pentru sănătate. Te dezvoltă, te antrenează psihic și te ajută mai departe în viață”, a spus Roxana Anghel.

Roxana Anghel: Foto: Captură video ZIUA de Constanța
 
„Simt acum că mi-am încheiat palmaresul în cariera sportivă”
 
„Sunt la mare să-i susțin pe cei mici care au venit să participe la Campionatul Național de Canotaj pe Mare. M-am întors de la Paris cu gânduri foarte bune. România a reușit să obțină niște rezultate incredibile. Simt acum că mi-am încheiat palmaresul cu rezultate în cariera sportivă. Este un sentiment foarte frumos, este un sentiment de fericire. Acum mă bucur de rezultatele și de lucrurile care vin după această medalie câștigată. În sfârșit am și puțin timp liber în care să mă relaxez”, a declarat Gianina van Groningen.

Gianina van Groningen. Foto: ZIUA de Constanța
 
Legat de subiectul retragerii din canotaj, ea a adăugat:
 
„Îmi este greu să spun dacă mă voi întoarce sau nu, tocmai pentru că am mai spus odată acest lucru și s-a dovedit că m-am întors. Destinul m-a adus în așa fel încât să mă întorc în barcă. Nu sunt șanse zero să mă întorc, dar în același timp vreau să mă bucur de puțin timp liber. Vreau să îmi schimb prioritățile și să văd ce pot să fac și după această perioadă.
O să rămân tot în familia canotajului. Chiar dacă am lăsat barca și vâslele la o parte, cred că pot ajuta canotajul în continuare și din umbră.”
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și:
LIVE Text+Video Start în Campionatul Național de Canotaj pe Mare de la Constanța. Elisabeta Lipă este prezentă (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii