Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța a găzduit Campionatul Național de Stad-Up Paddling 2024 Gabriel Bălan - „Văd un viitor frumos al acestui sport în România“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

08 Sep, 2024 17:00 247 Marime text
Gabriel Bălan, alături de Victor Fedul și tinerii performeri. Sursa foto: ZIUA de Constanța
  • Gabriel Bălan, președintele CS Paddling Constanța și secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, a subliniat reușita campionatului.
 
Ediția 2024 (a doua) a Campionatului Național de Stad-Up Paddling s-a desfășurat cu succes la Constața, în organizarea Federației Române de Kaiac-Canoe, cu sprijinul CS Paddling Constanța și al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.
 
Stand-up paddleboarding este un sport acvatic, născut din surfing, sportivii folosind o placă, pe care stau, și o vâslă, pentru a deplasa pe apă. Întrecerea națională 2024 a avut loc în zona plajei SUPer Beach, la baza sportivă a Federației Române de Kaiac-Canoe, și a reunit peste 70 de sportivi, de toate vârstele și categoriile de performanță, de la șase cluburi din țară.
 
„A fost ceva deosebit“
 
Gabriel Bălan, președintele CS Paddling Constanța și secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România, a subliniat reușita campionatului.
 
„Competiția s-a bucurat de tot ce a putut să ofere natura, soare, furtună, ploaie, dar și de niște sportivi extraordinari, care au trecut peste orice fel de inconvenient. Și-au asumat responsabilitatea pe care o aveau pe placă și cu pagaia în mână și au ajuns pe podium. A fost un campionat nu reușit, ci deosebit de reușit și de bun, fructuos, cu multe schimbări de clasament pe ultima sută de metri. A fost ceva deosebit și văd un viitor frumos al acestui sport în România, chiar o revigorare a ceea ce înseamnă sporturile pe apă. Stand-Up Paddling este un sport nou și îmi doresc din tot sufletul să ajungem, pe podium poate e mult spus, dar măcar să concurăm la Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles“ , a punctat Gabriel Bălan, la finele întrecerii naționale de la Constanța. 
 
„E păcat să nu fructificăm acest dar de la Dumnezeu“
 
Stand-up paddleboarding prinde tot mai mult în România. „M-aș bucura din suflet să devină un sport de masă. Eu îmi îndrept mult atenția spre sănătatea oamenilor, încurajându-i să nu stea în casă, ci să iasă la aer și să facă mișcare. Și, repet, fiindcă Dumnezeu ne-a dotat cu atâta apă la Constanța, e păcat să nu fructificăm acest dar“, a menționat Gabriel Bălan.
 
Premiere specială
 
La finalul festivității de premiere a Campionatului Național, a avut loc un moment special, Gabriel Bălan premiindu-i cu câte 1.000 de euro și cu trofeul competiției pe antrenorii Răzvan Marinescu (CSM București), Gabriel Culea și Victor Fedul (ambii, de la CS Paddling Constanța), trei persoane cu o contribuție însemnată la dezvoltarea acestui sport în România. 
 
„Fără antrenori, nu se face nimic“
 
„Distinșii domni ar trebui să urce toți pe prima treaptă a podiumului. Fără antrenori, fără instructori nu se face nimic. În calitate de președinte al CS Paddling Constanța, vreau să ofer acestor oameni toată recunoștința mea, fiindcă sunt cei care au adus acest sport frumos în România. Răzvan Marinescu este extraordinar la București, el m-a inspirat, în urmă cu câțiva ani, să fac și eu ceva la Constanța. Gabriel Culea a adus primele medalii mondiale, iar felicitări, din toată inima, îi spun și inegalabilului Victor Fedul“, a punctat Gabriel Bălan, în momentul efectuării premierii.
 
Sunt pionierii acestui sport în România
 
„De multe ori mi se pare că sunt uitați antrenorii și cei care, ca un învățător, pun pentru prima dată creionul și stiloul în mâna unui copil de clasa întâi. Am premiat trei sportivi de performanță, dar care au devenit între timp antrenori și care sunt sufletul, inima, acestui sport în România. Au adus primele medalii mondiale în România în acest sport și cred că vor duce mai departe ștafeta performanței. Sunt niște oameni extraordinari: Victor Fedul, Gabriel Culea și Răzvan Marinescu. Au toată recunoștința mea, fiindcă sunt pionierii acestui sport în România. Le mulțumesc mult!“, a detaliat președintele CS Paddling Constanța.
 
Pleacă din nou după medalii mondiale
 
De la Campionatul Național nu au lipsit sportivii de la CS Paddling Constanța, care au cucerit, ca de obicei, multe medalii.  Peste două săptămâni, sportivii clubului de pe litoral vor participa la Cupa Mondială din Grecia, de la Agios Nikolaos. Anul trecut, la prima participare în competiție, reprezentanții CS Paddling Constanța au cucerit opt medalii (patru de aur, trei de argint și una de bronz).
 
De asemenea, în luna noiembrie a acestui an, lotul României, format în proporție covârșitoare din sportivi de la CS Paddling Constanța, va concura la Campionatul Mondial din SUA.
 
„Plecăm peste două săptămâni la o Cupă Mondială, în Grecia. Anul trecut, am fost puțini, vreo șapte, acum suntem 16-17, cu cei de la București. Sperăm să venim cu mai mult de opt medalii, cât am cucerit în 2023. Apoi, peste două luni, vom merge la Campionatul Mondial, în SUA“, a menționat Gabriel Bălan.   
 
În 2023, lotul național de juniori ai României la Stand-Up Paddling a fost medialiat cu bronz la Campionatul Mondial de la Pattaya, Thailanda. Echipa tricoloră a fost formată atunci exclusiv din tineri constănțeni, legitimați la CS Paddling și antrenați de Gabriel Culea: Denis Stignei, Matei Alexandru Barbu și Vlad Bărbat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Constanța
Campionatul Național de Stand-Up Paddling, la final. „Un concurs deosebit de bun“ (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii