Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Campionatul Național de Stand-Up Paddling, la final. „Un concurs deosebit de bun“ (FOTO+VIDEO)

ro

08 Sep, 2024 12:05 245 Marime text
Sursa foto: Ziua de Constanța






Constanța a găzduit, în acest weekend, ediția a doua a Campionatului Național de Stand-Up Paddling în ape deschise, o competiție organizată de Federația Române de Kaiac-Canoe, cu sprijinul CS Paddling Constanța și al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România.

Stand-up paddleboarding este un sport acvatic, născut din surfing, sportivii folosind o placă, pe care stau, și o vâslă, pentru a deplasa pe apă.

Întrecerea s-a desfășurat în zona plajei SUPer Beach, la baza sportivă a Federației Române de Kaiac-Canoe.

Printre participanții la campionat (peste 70 de sportivi, de toate vârstele și toate nivelurile, de la șase cluburi din țară) s-au aflat, cu un grup numeros, și reprezentanții CS Paddling Constanța, câștigători a numeroase medalii.
 

„Acesta este un proiect care dă lumii, pe lângă sport, și sănătate, și educație. Multe sporturi nu au și implicare de masă, pe când la stand-up paddling și surf sunt peste 28 de milioane de practicanți la nivel mondial. Lumea trebuie să iasă din casă și să practice, așa vom avea și pepinieră“, a declarat Gabriel Bălan, președintele CS Paddling Constanța și secretar general al Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România. 

La finalul festivității de premiere, desfășurată astăzi, 8 septembrie 2024, a avut loc un moment special, Gabriel Bălan premiindu-i cu câte 1.000 de euro și cu trofeul competiției pe antrenorii Răzvan Marinescu (CSM București), Gabriel Culea și Victor Fedul (CS Paddling Constanța), trei persoane cu o contribuție însemnată la dezvoltarea acestui sport în România.     

Competiția s-a bucurat de tot ce a putut să ofere natura, soare, furtună, ploaie, dar și de niște sportivi extraordinari, care au trecut peste orice fel de inconvenient și au urcat pe podium. A fost un campionat deosebit de bun, fructuos, cu multe schimbări de clasament pe ultima sută de metri, a punctat Gabriel Bălan, la finele întrecerii naționale de la Constanța.  


Sursa foto: ZIUA de Constanța






Citește și:
Constanța Start în Campionatul Național de Stand-Up Paddling (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii