Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Alergare pe plajă în memoria lui Ioan Chifu și cupa cu mesaj emoționant. „Drum lin către lumină, om cu suflet minunat!“

ro

12 Jul, 2024 17:00 1885 Marime text

 
  • Originar din Buhuși, în județul Bacău, dar stabilit la Năvodari, în județul Constanța, Ioan Chifu era un polițist pensionar, care a descoperit apoi plăcerea și beneficiile sportului. 
 
Lumea sportului constănțean este mai săracă, după despărțirea prematură de Ioan Chifu, sportiv veteran din Năvodari (alergător și ciclist). Acesta s-a stins din viață la numai 55 de ani, iar sâmbătă, 13 iulie 2024, foștii săi colegi îi vor cinsti memoria prin participarea la o alergare pe plajă.
 
Evenimentul a fost inițiat de Ion Cristinel Bălan, ultramaratonist și un bun prieten al lui Ioan Chifu. „Sâmbătă dimineață, alergăm în memoria lui nea Chifu. Ne întâlnim la Malibu la ora 04.50. Startul îl luăm la ora 05.00. Alergăm până la Năvodari și înapoi (23 km). Cine vrea să alerge mai puțin poate să se alăture grupului în zona Cluburi - Mamaia la ora 05.30. Alergarea se face pe plajă, la firul apei. Rog cei care doresc să participe să comunice aici (n.r. Facebook), să ne organizăm. Ar fi frumos să fim cât mai mulți. Mulțumesc pentru înțelegere!“, este mesajul lui Ion Cristinel Bălan.
 
De la ce a pornit pasiunea sa pentru alergare  
 
Originar din Buhuși, în județul Bacău, dar stabilit la Năvodari, în județul Constanța, Ioan Chifu era un polițist pensionar, care a descoperit apoi plăcerea și beneficiile sportului. Până în vara anului 2017, Ioan Chifu a lucrat ca subofițer în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Constanța. Concomitent cu munca de criminalistică, avea un câine de urmă, fiind solicitat în nenumărate rânduri la fața locului. A alergat cu acest câine, un ciobănesc german, pe nume Bocan, mulți kilometri. De aici a pornit pasiunea sa pentru alergare, devenind apoi un neobosit ultramaratonist.
 
A participat la multe competiții umanitare
 
Într-un interviu acordat ZIUA de Constanța, în 2021, Ioan Chifu mărturisea că, imediat după ce a ieșit la pensie, după o perioadă de două - trei săptămâni, nefiind activ fizic, a căpătat proporții corporale, după care a căutat că meargă foarte mult pe jos, iar apoi a început să alerge pe distanțe mai lungi și să participe în competiții pe aceste distanțe, la multe dintre ele în scop umanitar.
 
La căpătâiul celui ce a fost Ioan Chifu, a fost așezată o cupă sportivă, cu mesajul „Alergi în pace cu îngerii, nea Ioane!“.
 
„Odihnă veșnică! Dumnezeu să te odihnească în pace!“
 
Decesul prematur al lui Ioan Chifu i-a îndurerat pe apropiații și prietenii săi, care au transmis mesaje de condoleanțe și în mediul online.
 
„Dumnezeu să-l bucure acolo Sus!“
 
„Odihnă veșnică! Dumnezeu să te odihnească în pace!“
 
„Doamne, nu-mi vine să cred!“
 
„Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, prietene!“
 
„Bunul Dumnezeu să-ți odihnească sufletul! Offff, Doamne, ce e viața, condoleanțe familiei!“
 
„Foarte trist, foarte șocant. Odihnească-se în pace!“
 
„Dumnezeu să te odihnească în lumină veșnică, drag văr!“
 
„Dumnezeu să te ierte, vecinu! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să vă întărească!“
 
„Drum lin către lumină, om cu suflet minunat! Sincere condoleanțe familiei!“ 
 
„Nu îmi vine să cred, Dumnezeu să te odihnească în pace!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
„S-a dus să facă sport într-o lume mai bună și mai dreaptă“
 
Familia lui Ioan Chifu a avut cuvinte de mulțumire pentru cei care au fost alături și și-au oferit sprijinul în acest momente dificile.
 
„Vă mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături zilele acestea și ne plecăm cu recunoștință! 

L-am condus pe ultimul drum pe Ioan Chifu și, deși am fost acolo, mintea mea refuză să accepte că nu-l vom mai vedea niciodată. S-a dus să facă sport într-o lume mai bună și mai dreaptă. În urma lui au rămas familia îndurerată, prietenii care nu-l vor uita niciodată și grupurile de cicliști și alergători care îi vor simți lipsa. Am fost profund impresionată de unitatea și bunătatea acestor oameni deosebiți, care au venit să-i aducă un ultim omagiu și cărora vreau să le mulțumesc. De asemenea, la catafalcul lui au fost prietenii, vecinii, colegii din poliție și colegii de muncă ai soției. Toți l-am iubit și pe toți ne-a durut această despărțire bruscă (Împreună la bine și la greu cu Gheorghe Chifu și Constantin Chifu)“, este mesajul familiei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Cristina Chifu, Cristi Bălan)
 
Citește și:
 
Constanța
Sportivul veteran Ioan Chifu, fost polițist, s-a stins din viață. „Nu te vom uita niciodată, prietene drag!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii