Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:31 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Sportivul veteran Ioan Chifu, fost polițist, s-a stins din viață. „Nu te vom uita niciodată, prietene drag!“

ro

10 Jul, 2024 09:51 5041 Marime text
Imaginea a fost preluată de pe pagina de Facebook „Tomis Bike Constanța“.
Sportul constănțean este din nou în doliu, după ce s-au stins din viață, în gravul accident de la Satu Nou, soții Gheorghe și Elena Bulilete, din Cernavodă, antrenori de karate.

Din păcate, după aceștia, un alt deces a îndurerat mișcarea sportivă locală, cel al năvodăreanului Ioan Chifu, alergător veteran și ciclist.

Acesta a murit la vârsta de 55 de ani, atât cât avea și Gheorghe Bulilete când a decedat!

Originar din Buhuși, în județul Bacău, Ioan Chifu era polițist pensionar, care a descoperit apoi plăcerea și beneficiile sportului. Și Gheorghe Bulilete era născut în județul Bacău, la Onești! 

Până în vara anului 2017, Ioan Chifu a lucrat ca subofițer în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Constanța.

Concomitent cu munca de criminalistică, avea un câine de urmă, fiind solicitat în nenumărate rânduri la fața locului.

A alergat cu acest câine, un ciobănesc german, pe nume Bocan, mulți kilometri.

De aici a pornit pasiunea sa pentru alergare, devenind apoi un neobosit ultramaratonist.

Într-un interviu acordat ZIUA de Constanța, în 2021, Ioan Chifu mărturisea că, imediat după ce a ieșit la pensie, după o perioadă de două - trei săptămâni, nefiind activ fizic, a căpătat proporții, după care a căutat că meargă foarte mult pe jos, iar apoi a început să alerge pe distanțe mai lungi și să participe în competiții pe aceste distanțe, la multe dintre ele în scop umanitar.

Vestea morții lui Ioan Chifu i-a înmărmurit pe membrii familiei, prieteni și apropiați, care au transmis mesaje de condoleanțe.  

O veste cutremurătoare ne-a zguduit in dimineața asta. Cel mai vesel, plin de viață și mai activ frate, cumnat, tată, soț, a murit într-un accident stupid. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Împreună cu Constantin și Gheorghe Chifu). Rămas bun, Ioan Chifu!

Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace, prietene!

Zbor lin, domnul Chifu!

Ioan Chifu... nu vreau să cred. Drum lin, prietene! Condoleante familiei.
 
Nu e posibil, m-a sunat in iunie, avea tratament! 

Săptămâna trecută era la alergare cu prietenii!
 
Doamne, nu cred asa ceva

 
Nea Ioan Chifu pregătește traseele pe crestele altor mulți, din altă lume.
Un om dornic să se bucure de viață, să o savureze până în ultimul moment, așa l-am cunoscut.
Drum bun, prieten drag!
Echipa #LupiiGalateni transmite sincere condoleanțe familiei!

Când o ființă apropiată nouă pleacă pentru totdeauna, abia atunci ne dăm seamă cu durere în suflet că suntem niște bieți muritori. Nu cred că rândurile mele vor putea alina durerea şi tristeţea familiei. Este dureros să pierzi pe cineva atât de drag. Prieten drag, nu te vom uita! Îngerii să vegheze drumul tău lin către Dumnezeu.
Ioan Chifu un sportiv inimos și sufletist, o performanță pe care puțini dintre noi o putem avea...

De ce trebuie sa plece dintre noi atât de repede OAMENII BUNI?
Din pacate ne mai părăsește incă un om extrardinar, un om atât de iubit de toată lumea, un om cu un suflet enorm de mare, un om care a făcut mult bine în viața lui: IOAN CHIFU.
Este o veste care a șocat întreaga comunitate de alergători, de oameni pasionați de sport. Ioan Chifu fiind cunoscut de foarte multi dintre acești oameni, alături de care a alergat, a mers cu bicicleta sau a petrecut multe momente frumoase.
Dumnezeu să te ierte Ioan Chifu! Odihnește-te în pace!

 

RIP Ioan Chifu
Sunt profund șocat de la aflarea vestii și nu pot accepta asa ceva, sa te pierd pe tine prietene atât de devreme. Mai aveam multe lucruri de făcut impreuna, multe povesti de care sa ne amintim cu drag peste ani și ani.
Ai fost unul din oamenii pe care i-am apreciat în viata mea pentru modul tău de a fi, pentru sufletul tău sincer și bun, pentru bunătatea din tine pe care o aveai cu toți ceilalți din jur, pentru viata exemplara pe care ai avut-o atunci când te-ai apucat de sport, fie ca era vorba de ciclism sau de alergat, pentru voința ta de fier de a demonstra ca se poate și pentru multe multe alte lucruri pe care ni le-ai arătat în acești ani frumoși de cand ne cunoșteam nea Ioane
Nu voi uita niciodată anul 2018, luna Iunie, ziua 24 atunci când ai venit cu noi pentru prima oara la un eveniment cu bicicletele și unde tocmai ai vrut sa vii cu noi, la Gura Portițe bineinteles.
Ai fost o persoana plina de viata și ai știut mereu sa ne scoți pe fiecare dintre noi dintr-o stare mai urata pe care o aveam fiecare.
Nu îți voi uita niciodată nea Ioane zâmbetul tău plin de viata pe care îl aveai mereu la orice eveniment cu bicicleta organizat de către noi.
Ai fost de multe ori, motorul echipei noastre, Tomis Bike Constanta și ne-ai reprezentat mereu cu mândrie echipa, atât la concursurile de ciclism, cât și la cele de alergat.
Îmi vei lipsi enorm de mult prietene și plâng în aceste momente când îți scriu aceste rânduri.
Dumnezeu sa te aibe-n paza Nelutu și nu te vom uita niciodată, prietene drag!, este mesajul Tomis Bike Constanța, echipa de ciclism din care a făcut parte Ioan Chifu.

 
Citește și:

Interviu online cu fostul poliţist Ioan Chifu
A început alergând alături de un câine de urmă, iar acum e un neobosit ultramaratonist
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii