Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Atena Swim Center, la ceas aniversar. „11 ani de excelență în natație!“. Răzvan Florea continuă să inspire tinerii sportivi

ro

17 Jul, 2024 17:00 290 Marime text

 
  • Numele de „Atena“ pentru proiectul de natație de la Constanța al lui Răzvan Florea a fost ales în cinstea capitalei Greciei, care a găzduit Jocurile Olimpice din 2004.  
 
S-au împlinit 11 ani de când „Atena Swim Center“, bazinul de înot al medaliatului olimpic la natație Răzvan Florea, și-a deschis porțile, la Constanța, în iulie 2013.   
 
Momentul aniversar a fost marcat și de un tort personalizat, dar și cu un mesaj al Atena Sport Club - Scoala de înot Răzvan Florea, în care, de 11 ani, se formează campioni.
 
„Atena Swim Center sărbătorește 11 ani de excelență în natație!
 
Dragi prieteni și susținători, suntem profund recunoscători pentru încrederea și sprijinul vostru de-a lungul acestor ani. Fără aportul vostru, nu am fi ajuns atât de departe.
 
În 2013, am început cu doar 8-10 sportivi și câteva medalii la campionatele naționale. Astăzi, ne mândrim cu peste 60 de sportivi în grupele de performanță și un palmares impresionant: peste 30 de medalii obținute la competițiile naționale doar în acest an!
 
Aceste realizări nu ar fi fost posibile fără viziunea și dedicarea fondatorului nostru, Răzvan Florea, singurul medaliat olimpic din istoria natației masculine românești. Răzvan a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Atena din 2004, în proba de 200m spate, și continuă să inspire generații de tineri sportivi.
 
Vă mulțumim tuturor pentru că sunteți alături de noi în această călătorie uimitoare. La mulți ani, Atena Swim Center!“, este mesajul clubului.
 
Citește și:
 
Constanța. „La Mulți Ani «9»!“
La Atena Swim Center, moment aniversar cu zâmbete, înotători și tort personalizat

 
Numele de „Atena“ pentru proiectul de natație de la Constanța al lui Răzvan Florea a fost ales în cinstea capitalei Greciei, care a găzduit Jocurile Olimpice din 2004, acolo unde campionul, acum în vârstă de 43 de ani, a urcat pe podiumul olimpic.
 
Primul copil care a intrat în bazin, în iulie 2013, inaugurând practic „Atena Swim Center”, a fost fiul fostului portar al Farului Constanța Adrian Vlas, Eric Andrei Vlas, care era atunci în vârstă de patru ani şi jumătate. 
 
Citește și:
 
Bunicul său este avocat constănţean
Băieţelul unui fost portar al FC Farul a inaugurat bazinul de înot al lui Răzvan Florea (galerei foto)
 
 
17 medalii la Naționalele cadeților
 
La Campionatul Național de cadeți (12-13 ani), întrecere desfășurată în bazinul din incinta Complexului Turistic de Natație din Târgoviște, în organizarea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, au urcat pe podium, obținând 17 medalii, și sportive care au fost formați și se pregătesc în cadrul clubului Atena Sport Club - Scoala de înot Razvan Florea, fiind în prezent legitimați la CS Farul Constanța.  
 
La campionat s-au prezentat 63 de cluburi sportive, cu un total de 321 de sportivi. Echipa mai sus menționată a aliniat la startul întrecerii următorii sportivi: la masculin - Cristian Zburlea, Bogdan Talpac, Darius Nicula, Horia Ioja și Lucas Goșiu; la feminin - Araxi Ionașcu, Ana-Maria Enciu, Maia Negoi, Teodora Avădani, Izel Cherim, Alessia Jeciu și Andreea Iordache.
 
Rezultate deosebite au obținut: 
 
Araxi Ionașcu
Locul 1: 100 liber și 200 spate
Locul 2: 100 spate
Locul 3: 50 liber
 
Ana-Maria Enciu
Locul 2: 100 liber și 50 liber
Locul 3: 100 fluture și 400 liber
 
Cristian Zburlea
Locul 1: 50 fluture
Locul 3: 400 liber
 
Bogdan Talpac
Locul 1: 100 și 200 bras
 
Darius Nicula
Locul 2: 100 spate
Locul 3: 200 spate
 
La ștafete
 
Ștafeta 4x100 liber fete 12 ani: Locul 1 - Araxi Ionașcu, Ana-Maria Enciu, Maia Negoi și Teodora Avădani;
Ștafeta 4x100 mixt fete 12 ani: Locul 3 - Araxi Ionașcu, Ana-Maria Enciu, Maia Negoi și Teodora Avădani;
Ștafeta 4x100 liber masculin 13 ani: Locul 1 - Bogdan Talpac, Darius Nicula, Horia Ioja și Lucas Goșiu.
 
„În plus, față de aceste rezultate au fost numeroase recorduri personale și clasări în eșalonul superior, fapt ce a rezultat în obținerea celei de-a II-a poziții în clasamentul general pe echipe! Felicitări tuturor!“, se arată pe pagina de Facebook a Atena Sport Club.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Atena Sport Club Constanța)

Citește și:

Natație
Atena Sport Club Constanța, locul doi în clasamentul pe echipe la Campionatul Național de copii 11 ani (GALERIE FOTO + DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii