Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. David cel curajos, „muschetarul“ născut în 2013! „Mă numesc Jianu George David și vreau să devin cel mai mare rugbyst!“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

28 May, 2024 17:00 1451 Marime text

 
  • Cristian Cojocaru și Cornel Vasile l-au prezentat pe mezinul George David Jianu.
 
O delegație a Federației Române de Rugby, condusă de președintele Alin Petrache, a sosit la Constanța, marți, 28 mai 2024, în cadrul turneului național pe care îl întreprinde pentru a vedea situația din teritoriu.
 
Delegația federală a venit și la clubul Tomitanii Constanța, iar între micii sportivi care s-au aflat la întâlnire s-a găsit și mezinul George David Jianu, sosit de la Mihail Kogălniceanu, de unde, sub bagheta antrenorului Cornel Vasile, sunt promovați mulți copii la Tomitanii (club la care antrenor e Cristian Cojocaru).
   
„Are el să vă spună ceva“
 
Impresionați de dorința și de bucuria copilului născut în 2013 de a face rugby, cei doi tehnicieni l-au chemat pe micul sportiv din grupul colegilor săi, unde se pregătea, pentru a-l prezenta. „Să-l vedeți pe David cel curajos. E născut în 2013 și are el să vă spună ceva. Este obsesivă treaba asta și o va spune tuturor“, a menționat Cristian Cojocaru, chemându-l pe puști. David vine într-un suflet și spune pe nerăsuflate:  „Bună ziua! Mă numesc Jianu George David, sunt la echipa Mușchetarii Mihail Kogălniceanu și vreau să devin cel mai mare rugbyst“. Cei doi antrenori se bucură. „Bravo, hai, fugi și joacă!“, îl sărută Cristian Cojocaru pe creștet, iar Cornel Vasile bate palma cu el. „Avem baza“, menționează cel din urmă, fostul mare internațional al României, multiplu campion național cu Farul Constanța. 
 
„Îi hrănim cu fenomenul rugbystic“
 
„Copiii vor să facă sport, iar noi ne bucurăm că vor să practice rugby-ul. De fiecare dată, îi hrănim cu acest fenonem rugbystic, le spunem cât de mult îi poate ajuta. Ei cred în noi, noi credem în ei, iar rezultatele sunt pe măsura muncii, atât a lor, cât și a noastră“, punctează Cristian Cojocaru.
 
„Viața mea o dedic rugby-ului“
 
Din echipele clubului Tomitanii Constanța fac parte mulți copii din județ, inclusiv de la Mihail Kogălniceanu. „Colaborarea mea cu Tomitanii este de bun augur. Ne respectăm ca oameni, în primul rând, iar apoi ca profesori și ducem mai departe acest sport. Eu am făcut parte din echipa Farul Constanța, sunt de patru ori campion al României. Am amintiri bune și plăcute. Viața mea o dedic rugby-ului, pentru că și rugby-ul mi-a dat mie“, punctează Cornel Vasile.  
 
Și echipa Under-14 merge la turneul final
 
După ce echipa Under-16 de la Tomitanii Constanța a ocupat un onorant loc 4 pe țară, la turneul final va participa, tot la Cluj, în intervalul 12 – 16 iulie 2024, și formația Under-14. 
 
„La U-16, am ieșit pe locul patru din 19 echipe participante în Campionatul Național, iar șapte - opt copii sunt de la Mihail Kogălniceanu. În iulie mergem la turneul final, tot la Cluj, și cu echipa Under-14, categoria de vârstă 2010 - 2011. Ei au terminat pe locul întâi la AMRB (Asociația Municipală de Rugby București). E și ea o generație foarte bună. Din toamnă, vom avea trei grupe de vârstă, U-14, U-16 și U-18. Este un volum de muncă ce solicită atât din punctul de vedere al finanțșrii, cât și al implicării în antrenorat“, a precizat Cristian Cojocaru.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook (Tomitanii Constanța)
 
Citește și:
 
Delegație a Federației Române de Rugby, condusă de președintele Alin Petrache, prezentă la Constanța. „Dobrogea este un pilon important“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii