Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. De la lupte, la o carieră în Drept Bianca Iancău, din Cumpăna, șefă de promoție la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ (GALERIE FOTO)

ro

30 May, 2024 17:00 2053 Marime text

 
  • Bianca Iancău a urcat pe podiumul național la lupte, dar și pe cel al marilor competiții internaționale. 
 
Campioană în sport, dar pe locul întâi și la carte! Este cazul luptătoarei Bianca Mariana Iancău, originară din comuna Cumpăna, din județul Constanța, care a încheiat Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ ca șefă de promoție, având, după cei patru ani de liceu, cea mai mare medie a generației sale!
 
Bianca Iancău a devenit șefă de promoție cu media 9,76, iar clasa a 12-a A a terminat-o cu 9,78 și cu premiul întâi, primind diplome și felicitări pentru „rezultate deosebite, sârguință și perseverență“. „Bianca este un copil de excepție, o cunosc foarte bine, am predat trei ani la clasa ei «Pregătire sportivă teoretică». Chiar dacă participa la multe competiții, atât în țară, cât și în străinătate, era mereu cu lecțiile la zi. A fost, cu rezultate bune, și la olimpiada de «Pregătire sportivă teoretică». Ca șefă de promoție, cum e tradiția, i-a predat cheia Andreei Coleș, de la dans sportiv, care a încheiat cu 10 clasa a 11-a. În continuare, la facultate, Bianca va studia Dreptul. Îi urăm mult succes!“, a declarat directorul LPS „Nicolae Rotaru“, prof. dr. Cătălin Ganera. Bianca Iancău a avut-o dirigintă pe prof. Angela Mușu.
 
O clasă foarte unită
 
„Am fost o clasă foarte unită și ne pare rău că am încheiat liceul și că ne despărțim. Le mulțumim profesorilor și doamnei diriginte pentru perioada pe care am petrecut-o împreună“, a declarat Bianca Iancău.
 
Nu va mai participa în competiții de lupte
 
De loc din Cumpăna, Bianca a început sportul la clubul local, CS Victoria Cumpăna, întâi practicând gimnastica ritmică, iar apoi, de la patru ani, alegând luptele, sportul care avea să o consacre, având în vedere că a urcat pe podiumul național, dar și pe cel al altor competiții internaționale de top. Ultima dată a fost legitimată la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, iar, în continuare, chiar dacă va mai continua să se antreneze la lupte, nu va mai evolua în competiții.
 
Vreau să ajungă judecător sau procuror
 
„Eu am 42 de kilograme, iar, la categoria de vârstă la care ar urma să trec, cea mai mică categorie este 50 de kilograme, la care nu am cum să ajung, în condiții și formă de concurs. Ar fi un efort practic imposibil pentru mine. Astfel că, în continuare, mă voi dedica facultății. Voi studia Dreptul, la Universitatea «Ovidius» din Constanța. Dacă nu voi mai putea să-mi împlinesc visul de a ajunge, ca sportivă, la Jocurile Olimpice, vreau să am o carieră în Drept. Obiectivul meu e să devin judecător sau procuror“, a menționat Bianca Iancău.   
 
„Pui de om, ai cucerit lumea prin luptă și inteligență!“
 
Antrenorul ei, Vasile Vicol, a subliniat reușitele sportive ale luptătoarei, dar și rezultatele sale școlare.
 
„O cariera sportivă exemplară, Campioană Națională a României de câteva ori, Vicecampioană Mondială, Bronz European, asta doar câteva din medaliile obținute. Dar pentru mine cum şcoala este primordială, această distincție de Şef de Promoție este precum câştigarea unei medalii Olimpice. Asta ne demonstrează că luptătorii pot ajunge ceea ce vor şi unde vor. Avem Primari Luptători, am avut Prim Ministru Luptător, deputați, senatori, judecători şi doctori. Putem fi ceea ce vrem, totul este să credem şi să ne dorim. Bucuros că am pus şi eu un grăunte la ascensiunea ta, fericit că am fost şi eu martor la realizãrile tale. Felicitări, pui de om de 40 kg, care ai cucerit lumea prin luptă și inteligență!“, a menționat Vasile Vicol.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.   
 
Sursa foto: colecție personală Bianca Iancău și Facebool (Vasile Vicol)
 
Citește și:
 
Interviu online cu luptătoarea Bianca Iancău, din Cumpăna, medaliată mondială
„Sper să-mi îndeplinesc visul de a ajunge la Jocurile Olimpice“


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii