Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 18 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Tânărul halterofil Darius Tătaru debutează la Campionatul Mondial chiar în ziua de naștere a mamei sale!

ro

18 Sep, 2024 17:00 352 Marime text
Darius Tătaru, alături de tatăl și antrenorul său, Aurel Tătaru. Sursa foto: CS Farul Constanța
 
  • Campionatul Mondial Spania 2024 va fi primul din cariera lui Darius Tătaru, sportivul mai participând până acum la două ediții de Campionat European.
 
România participă cu o delegație formată din șapte sportivi (trei la feminin şi patru la masculin) la Campionatul Mondial de haltere pentru juniori Under-20, care va fi găzduit de localitatea Leon din Spania, în perioada 19 - 27 septembrie.
 
Între cei patru tineri halterofili tricolori se află și reprezentantul CS Farul Constanța Darius Tătaru, care va concura la categoria 96 kg. Acesta va fi primul Campionat Mondial din cariera lui Darius, sportivul mai participând până acum la două ediții de Campionat European, în 2023 (la București) și în 2022 (în Albania). „La Campionatul Mondial, avem în vedere o clasare în primii 6, iar la stilul aruncat speranțele noastre sunt chiar mai înalte, în sensul unei prezențe pe podium“, a declarat antrenorul Aurel Tătaru (tatăl lui Darius), cel care-i pregătește pe halterofilii de la CS Farul, alături de Adrian Roșu.
 
„La Mulți Ani, mamă!“
 
La Campionatul Mondial participă 367 de sportivi, din 67 ţări de pe cinci continente. Darius Tătaru speră să facă o figură frumoasă în competiție cu atât mai mult cu cât va evolua în întrecere pe 25 septembrie, de ziua de naștere a mamei sale, Manuela, căreia ține mult să-i facă un cadou frumos prin evoluția sa!
 
Recent, a stabilit două recorduri naționale
 
Darius Tătaru este multiplu campion național, la toate categoriile de vârstă, stabilind și mai multe recorduri naționale. Recent, la Bistrița, a devenit triplu campion național de juniori, stabilind, cu 191 kg, și două recorduri naționale, de juniori și tineret. După Campionatul Mondial din Spania, peste trei săptămâni, sportivul constănțean va evolua și la Campionatul European U-20, în Polonia. La această întrecere, ștacheta performanței va fi mai ridicată, fiind vizat chiar și titlul continental.
       
„Și-a deschis ușa către obținerea unor rezultate răsunătoare“
 
După participarea lui Darius Tătaru la ediția 2023 a Campionatului European de juniori 1 (Under-20), de la București, CS Farul a avut un mesaj încurajator la adresa tânărului sportiv. 
 
„Capul sus, Darius!

Am fost alături de una dintre marile speranțe ale «halterelor» clubului nostru și ale României, Darius Ștefan Tătaru, cu ocazia participării sale la Campionatul European de Juniori 1 U20, organizat la București.

Darius și-a câștigat locul pentru această competiție după foarte multă muncă, sute de ore de antrenament și mii de tone ridicate. Serios și determinat să intre în clubul select al celor mai buni halterofili europeni, el a îndurat lungile perioade de cantonament, a fost nevoit să găsească echilibrul între dragostea lui pentru sport si educație, punând totul pe cartea unei comportări bune și foarte bune la acest Campionat European.

Conduita sa a fost una onorabilă și suntem mândri că a reprezentat România la acest nivel. De aici, suntem siguri că vom trage învățămintele necesare și Darius va fi mai motivat, astfel încât diferența de vârstă și experiență în competiții de acest nivel vor fi depășite de el.

Noi, Clubul Sportiv Farul, avem încredere că, prin participarea la acest Campionat European U20, Darius și-a deschis ușa către obținerea unor rezultate răsunătoare în anii care vor veni.

La rândul nostru, noi avem încredere în el și îl susținem necondiționat!

Hai, Farul! Hai, România!“, a fost mesajul CS Farul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Interviu online cu Darius Tătaru, de la CS Farul Constanța
„Îmi doresc să fiu cel mai bun halterofil din România“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii