Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța baschet Sebastian Ciulin, remarcat sub tricolor la Campionatul European Under-16 de la Skopje

ro

09 Aug, 2024 17:00 234 Marime text
 Sebastian Ciulin. Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)

 
  • Sebastian Ciulin a fost aproape de double double în meciul România - Norvegia.
 
Echipa națională masculină de baschet Under-16 a României participă în această perioadă, la Skopje, în Macedonia de Nord, la Campionatul European de la această categorie de vârstă, Divizia B.
 
Între cei 12 sportivi care evoluează sub tricolor pentru România la FIBA U16 EuroBasket Skopje 2024, Division B, se regăsește și un reprezentant al CSM Constanța, Sebastian Ciulin. În primul meci, România a învins Norvegia cu 90-55, iar tânărul constănțean a fost unul dintre remarcații partidei. În 11.46 minute petrecute pe parchet, jucătorul de la CSM Constanța a avut o medie de zece puncte, opt recuperări, două pase decisive și două intercepții, fiind aproape de double double.
 
România joacă la întrecerea din capitala Macedoniei de Nord în grupa C, în care, în a doua partidă, întâlnește Danemarca, vineri, 9 august 2024, de la ora 19.30. După acest meci, programul tricolorilor în serie cuprinde partide cu Irlanda (10 august, de la ora 14.30), Marea Britanie (12 august, de la ora 12.00) și Slovacia (13 august, de la ora 14.30).
  
„Primele două clasate vor accede în sferturile de finală ale competiției, echipele clasate pe locurile 3-4 vor continua competiția cu jocuri de clasament pentru locurile 9-16, iar echipele de pe locurile 5 și 6 vor juca pentru locurile 17-22“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet.
 
Sebastian Ciulin a primit convocarea la lotul național al României U16 în vederea pregătirii Campionatului European de la Skopje în urma evoluțiilor cu CSM Constanța Under-18 (antrenor, Norbert Kovasch) la turneul final al Campionatului Național Under-18, desfășurat, în luna iunie 2024, în Arena de Baschet din București.
 
După un turneu final cu multe provocări, formația de pe litoral a încheiat sezonul pe locul 7 național. „A fost un turneu final în care echipa noastră putea obține mai mult și care ne-a arătat unde poate fi îmbunătățit jocul nostru, cu jucători U16 care vor face pasul la U18. Un turneu în care jucătorii U16 au simțit nivelul unui final de sezon U18 cu cele mai bune echipe ale României. A fost un turneu final în care am întâlnit jucători deja acomodați cu Liga Națională de Baschet, tineri talentați de viitor ai României“, a fost mesajul CSM Constanța.
 
Sebastian Ciulin fusese convocat și anterior, în luna februarie a acestui an, la acțiunea Federației Române de Baschet în vederea definitivării selecției pentru echipa națională Under-16, pentru Campionatul European U-16. Prima perioadă a inclus o parte de pregătire centralizată, la Ploiești, fiind urmată de o pregătire de patru zile în Turcia, cu meciuri de verificare.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

CSM Constanța baschet
Echipa Under-18, meci de 129-127 la turneul final! Sebastian Ciulin, convocat la lotul național (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii