Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 22 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM Constanța Handbal Meci cu Dinamo în supercupă, în primul meci oficial al sezonului. „Constanța joacă pentru orice trofeu pus în joc”

ro

22 Aug, 2024 17:00 179 Marime text
  • Supercupa României este găzduită de Sala Polivalentă din Pitești, iar meciurile din semifinale sunt: CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda și Dinamo București – CSM Constanța
 
După cinci meciuri de verificare, toate încheiate cu victorie, handbaliștii de la CSM Constanța se pregătesc să debuteze în noul sezon competițional.
 
„Alb-albaștrii” au terminat sezonul precedent pe locul 2 în Liga Zimbrilor, au fost finaliști în Cupa României și au impresionat prin parcursul lor în EHF European League, unde au ajuns în Main Round, alături de Sporting Lisabona, Fuchse Berlin (finalista competiției) și rivalii interni de la Dinamo.
 
Startul noii stagiuni îi găsește pe cei de la CSM Constanța luptându-se pentru primul trofeu, Supercupa României. Elevii antrenați de George Buricea vor da piept cu Dinamo, câștigătoarea eventului (campionat + cupă) în semifinalele competiției.
 
Supercupa României este găzduită de Sala Polivalentă din Pitești, iar meciurile din semifinale sunt: CS Minaur Baia Mare – AHC Potaissa Turda și Dinamo București – CSM Constanța.
 
Prima semifinală va avea loc pe 24 august 2024, de la ora 14:30, iar a doua semifinală va începe de la ora 17:30. Finalele sunt programate pe 25 august 2024. Meciurile vor fi transmise de PRO Arena.
 
„Constanța – Dinamo este finala din semifinală”
 
Înainte de duelul cu formația din Capitală, George Buricea, căpitanul Ionuț Nistor și team managerul Silviu Băiceanu au oferit declarații:
 
„A fost un cantonament foarte bun. M-a interesat mai mult să-i integrăm pe băieții noi și a fost mai bine de la meci la meci. A fost un salt vizibil. Primul obiectiv a fost atins. Ei au reușit să ia contact cu ce ceea ce ne dorim și sunt pe drumul cel bun. Am avut condiții extraordinare și echipe bune cu care să ne măsurăm forțele. Supercupa este un trofeu, dar are puțin aer de amical. Constanța – Dinamo este finala din semifinală. Locul 1 și locul 2 trebuie să joace supercupa. Probabil va fi un meci de tatonare”, a spus George Buricea, antrenorul CSM-ului.
 
Legat de prezența fanilor, el a spus că îi așteaptă să vină la Pitești și să-i susțină.
 
„Ne simțim mai puternici alături de ei”, a adăugat George Buricea.
 
Ionuț Nistor a declarat:
 
„A fost un cantonament bine-venit pentru jucătorii noi. Cred că i-am integrat destul de repede. De la meci la meci sperăm să fie și mai bine. Constanța joacă pentru orice trofeu pus în joc. Ne dorim să câștigăm supercupa. Am făcut-o acum trei ani. Ne vom lupta și acum și sperăm să aducem supercupa la Constanța.”
 
Silviu Băiceanu a zis:
 
„A fost un cantonament reușit, mai ales că nu ne-am accidentat și toți jucătorii sunt valizi. Începem campionatul cu două meciuri în 24 de ore. Cred că este puțin mai bine pentru că am scăpat de turul preliminar din European League. Vom juca un meci foarte important poate chiar pentru configurația finală a campionatului; primul meci cu Dinamo acasă. Sper să începem cu un meci bun și, de ce nu, să jucăm finala supercupei la Pitești și să câștigăm primul meci acasă cu Dinamo din campionat.”
 
Trei transferuri realizate de CSM în această vară
 
CSM Constanța și-a menținut nucleul de bază cu care va aborda meciurile noului sezon. Jucătorilor care deja făceau parte din lotul din ediția trecută, li s-au alăturat interul stânga Andrei Buzle, interul dreapta Nicolae Ungureanu și pivotul Andrei Szasz.
 
„Dani Vasile, care a ridicat de atâtea ori sala în picioare cu paradele sale senzaționale, și Vlad Rusu rămân cei doi “îngeri păzitori” ai porții. În apărare ne bazăm pe determinarea veteranului Irakli Chikovani, iar în atac mizăm, de la stânga la dreapta, pe “gurile de foc” Vitaly Komogorov și Mikalai Aliokhin, cei doi interi de forță ai echipei, în sprijinul cărora vin versatilul Gabriel Ilie, puștiul dornic de afirmare Rareș Ștefan și noii ”recruți”, Andrei Buzle și Nicolae Ungureanu. În centrul de comandă al ofensivei stau creativii Andrei Drăgan și Călin Căbuț, capabili să destabilizeze orice apărare adversă, iar pe semicerc, pregătiți să intre oricând în focul luptei, sunt pivoții noștri: veteranul Zoran Nikolić, Gastón Mouriño și puternicul András Szász.
 
Când lansăm contraatacuri devastatoare și aeriene spectaculoase știm că ne putem baza pe extremele noastre rapide: pe impetuoșii Valentino Ravnić și Strahinja Stanković, pe Alexandru Andrei, gata să puncteze din cele mai mici unghiuri și, ultimul, dar nu cel din urmă, pe omul execuțiilor precise, căpitanul Ionuț Nistor!”, transmit cei de la CSM Constanța.
 
În privința staff-ului tehnic, acesta este condus de George Buricea, secundat de Ionuț Pușcașu. Lor li s-a alăturat bosniacul Mario Blazevic, antrenor cu portarii. Silviu Băiceanu, preparatorul fizic Ognjen Jovanovic și kinetoterapeutul Nicu Roman completează staff-ul.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Handbal CSM Constanța, debut oficial în noul sezon contra campioanei Dinamo, în Supercupa României 

Handbal După Slovenia, CSM Constanța continuă pregătirea acasă pentru debutul oficial de sezon. Marți, 20 august 2024, un nou amical (GALERIE FOTO)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii