Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 01 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Culturistul Vasile Șerban, de la Power Gym Constanța Vicecampion mondial la 74 de ani, a promis că, în 2025, la 75 de ani, va lua aurul! (GALERIE FOTO + VIDEO)

ro

01 Oct, 2024 17:00 232 Marime text
 
 Vasile Șerban. Sursa foto: Facebook (Vasile Șerban)

 
  • La împlinirea vârstei de 74 de ani, Vasile Șerban a fost sărbătorit de ceilalți componenți ai delegației României prezente în Iran, la Campionatul Mondial.
 
Celebrul culturist veteran Vasile Șerban, de la Power Gym Constanța, a demonstrat și la Campionatul Mondial 2024 din Iran că sportul și performanța nu au vârstă! Sportivul din Năvodari a devenit vicecampion mondial cu două zile înainte de a împlini 74 de ani!
 
Vasile Șerban, care locuiește în Năvodari, județul Constanța, a concurat la întrecerea desfășurată pe insula Kish la categoria +65 ani (open) și, ca de obicei, a fost cel mai în vârstă competitor. Însă aceasta nu l-a împiedicat să urce pe podium, fiind depășit în clasament doar de Gerardo Panchi (Mexic), care e născut în 1959, fiind mai mic cu nouă ani decât Vasile Șerban. Pe locul trei s-a clasat Seyednezamoddin Haghi, din Iran, mai mic decât culturistul constănțean cu șase ani.
 
„Hai, România!“
 
Vasile Șerban, sărbătorit. Sursa foto: Facebook (Gabriel Toncean)La împlinirea vârstei de 74 de ani, Vasile Șerban a fost sărbătorit de ceilalți componenți ai delegației României prezente în Iran, la Campionatul Mondial. Sportivii și oficialii i-au cântat La Mulți Ani decanului de vârstă al lotului tricolor, care a primit un cadou, dar și tort. Momentul festiv s-a încheiat cu un „Hai, România!“, strigat din tot sufletul de cei prezenți.
 
Dintre oficialii care au participat la sărbătorirea din Iran a lui Vasile Șerban nu au lipsit Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, și Dan Pandelea, președintele ACS Power Gym Constanța, membru al FRCF, coordonatorul lotului național de Speed Fit (Fitness Challenge) și președintele Comisiei de profil a Federației.

În secțiunea Documente a acestui articol găsiți rezultatele de la Campionatul Mondial Iran 2024. 
  
„La anul, vreau să ajung numărul 1“
 
Invitat să țină un speech, Vasile Șerban a spus: „Vă mulțumesc că mă acceptați încă, îmi pare rău că nu am putut realiza o performanță mai bună. Sper ca altă dată să nu mai comit greșelile de acum. La anul, vreau să ajung numărul 1 și să nu mai ratăm aurul“. 
 
„Adevărata măreție nu constă doar în medalii și trofee“
 
„La mulți ani, Vasile Șerban (vicecampion mondial la 74 de ani!).
 
Îl sărbătorim pe unul dintre cei mai valoroși și longevivi oameni pe care sportul românesc i-a dat lumii - campionul european și vicecampionul mondial Vasile Șerban, care împlinește frumoasa vârstă de 74 de ani!
 
Îți mulțumim, nea Vasile, pentru lecțiile de viață și de sport pe care ni le-ai oferit de-a lungul timpului! Ai demonstrat mereu că adevărata măreție nu constă doar în medalii și trofee, ci și în corectitudine, demnitate și pasiune neobosită pentru ceea ce faci. La mulți ani, campionule! Să te bucuri de sănătate, fericire și multe alte momente speciale alături de cei dragi și nu uita de promisiunea făcută, că la anul, când vei avea 75 de ani, vei deveni campion mondial!“, a fost mesajul lui Gabriel Toncean.
 
Profesionist, autocritic și de un realism ieșit din comun

„Decanul de vârstă al lotului național s-a clasat pe poziția a doua, obținând medalia de argint. Profesionist, autocritic și de un realism ieșit din comun, nea Vasile, supărat fiind, a înțeles unde a greșit în pregătire și mi-a promis că la Campionatul Mondial din 2025 va câștiga medalia de aur și implicit titlul de campion mondial! Sportul naște zilnic obiective, chiar și la 74 de ani. Tu ce obiectiv ai? Felicitări, Vasile Șerban, un exemplu pentru noi toți!“, a menționat președintele FRCF în ziua în care sportivul de pe litoral a devenit vicecampion mondial.
 
O încheiere în forță a sezonului 2024
 
Vasile Șerban, sportivul care sfidează anii, deține și medalia de bronz la Mondiale, cucerită anul trecut, la categoria +60 ani Open, la competiția desfășurată în Spania, la Santa Susana, acolo unde, în luna mai a acestui an, a ieșit și campion european. Vasile Șerban, care arată fantastic pentru vârsta sa, mai are în palmaresul de la Masters, pe lângă titlul european și medaliile de argint și bronz la Campionatul Mondial (iar anterior locul 4 la aceeași competiție), medalia continentală de bronz, o medalie de aur și una de bronz la Campionatul Balcanic, 19 titluri de campion national și titlul de campion absolut al categoriei masters la Cupa Federaţiei.
 
„Vicecampion mondial la 74 de ani! O încheiere în forță a anului 2024, când a obținut și titlul de campion european!“, a subliniat performanțele lui Vasile Șerban și Dan Pandelea
 
Fiecare moment, așezat acolo unde îi e locul
 
„Mulțumesc tuturor celor care au trimis mesaje, cu ocazia zilei mele naștere și m-au felicitat pentru realizarea de la concurs! Aș fi vrut să o numesc performanță, dar ego-ul îmi spune că e posibil să mai existe o «data viitoare», când voi putea folosi cuvântul «performanță», cu argumentul de rigoare! Nu vreau să fiu învinovățit de exces de modestie, sunt un tip realist și îmi place să așez fiecare moment unde îi este locul. Vă mulțumesc încă o dată și vă urez sănătate, putere de muncă și realizări depline în tot ce vă propuneți! Să auzim numai de bine!“, a punctat Vasile Șerban.
 
La ediția a 78-a a Campionatului Mondial IFBB, desfășurat în Iran, grație performanțelor deosebite înregistrate, România s-a clasat pe un onorant loc trei în clasamentul pe națiuni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto galerie: Facebook (Gabriel Toncean)
 
Citește și:
 
ACS Power Gym Constanța
Culturistul veteran Vasile Șerban, vicecampion mondial. Cadou strălucitor pentru împlinirea vârstei de 74 de ani!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii