Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 01 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa feminină Farul Constanța Derby-ul campionatului, în prima etapă! Un sezon cu șapte formații din Ardeal și una din Dobrogea

ro

01 Aug, 2024 17:00 270 Marime text

 Echipa feminină Farul Constanța. Sursa foto: ZIUA de Constanța
  • Față de stagiunea trecută, sunt câteva modificări în privința formațiilor care vor evolua, după ce Politehnica Timișoara și CSM Alexandria s-au retras din competiție, iar Mureș Tg. Mureș și Banat Girls au retrogradat.
 
Sezonul 2024 / 2025 al Superligii feminine va debuta în ultima săptămână din această lună, iar campioana en-titre, Farul Constanța, va avea parte de un debut de foc.
 
Astfel, în prima etapă, programată pe 25 august 2024, formația de pe litoral va întâlni, în deplasare, vicecampioana ultimei ediții, Universitatea Cluj. „Este un meci tare, practic derby-ul campionatului, însă pentru noi e un lucru benefic, întrucât ne așteaptă partide dificile în Liga Campionilor și atunci ne ajută pentru ce avem de făcut acolo“, a declarat la Farul TV Ioana Bortan, de la Farul Constanța. „Vom merge la Cluj - Napoca să ne facem treaba și să luăm cele trei puncte“, a precizat, conform aceleiași surse, și Olga Iordăchiuși.

Politehnica Timișoara și CSM Alexandria s-au retras din competiție

Față de sezonul trecut sunt câteva modificări în privința formațiilor care vor evolua în ediția 2024-2025, după ce Politehnica Timișoara și CSM Alexandria s-au retras din competiție, iar Mureș Tg. Mureș și Banat Girls au retrogradat. În locul acestora vor evolua Vasas Femina, FC Hermannstadt, CSM Unirea Alba Iulia și Atletic Olimpia Gherla. Practic, în noul sezon vor fi șapte formații din Ardeal și una din Dobrogea.

„Concurența e benefică“

„În această perioadă, antrenamentele sunt foarte intense și ne pregătim pentru îndeplinirea obiectivelor. Va fi un sezon al provocărilor, dar și cel anterior a fost la fel, pentru că nu ne dădea nimeni nicio șansă. Ne dorim un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor și să ne atingem toate țelurile pe plan intern. Este bine că suntem multe jucătoare de valoare la Farul, concurența e benefică. Ne motivează și ne bucură“, a precizat Ioana Bortan.

Sistemul competițional a rămas neschimbat

În prima etapă, se joacă meciurile: Universitatea Cluj - Farul Constanța, FC Hermannstadt - FK Csikszereda, CSM Unirea Alba Iulia - CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud și Atletic Olimpia Gherla - Vasas Femina FC. Sistemul competițional a rămas neschimbat, urmând ca, în sezonul regular, cele opt echipe să se întâlnească tur-retur, cu un total de 14 partide. Apoi primele patru echipe vor evolua în play-off, după sistemul tur-retur, tur-retur, cu un total de alte 12 meciuri. Același sistem va fi și în play-out. Astfel că sezonul va cuprinde un total de 26 de meciuri.

„Pe plan intern, ne dorim toate trofeele“

„Suntem în perioada de pregătire, ne antrenăm bine și sperăm să creștem de la antrenament la antrenament. Au venit jucătoare de mare calitate și ne vor ajuta foarte mult. Sperăm să facem o figură frumoasă și în Liga Campionilor. Pe plan intern, ne dorim toate trofeele, așa ne-am propus și anul trecut, însă, începând mai prost sezonul, ne-am axat mai mult pe campionat. Acum sperăm să cucerim tot“, a menționat Olga Iordăchiuși.  
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Cu cine se va duela în noul sezon în SuperLigă campioana României. Alesia Nicol Dincă-Vuia - „Nu ne vom dezamăgi fanii“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii